September 2022 | 8 dagen
 

Zuid-Kroatië (september 2022)

Samen genieten en ontdekken

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in september 2022.

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Zuid-Kroatië

Zin in een reis met een waaier aan diverse activiteiten? Een vakantie naar de Dalmatische Rivièra, gelegen in het zuiden van Kroatië, gaat zeker niet vervelen, maar vooral verrassen! Tijdens deze reis genieten we uitgebreid van de cultuur en ongerepte natuur van deze regio en bouwen we ook voldoende rustpauzes in om te kuieren doorheen de gezellige steden of te genieten van zon, zee en strand. Tijdens ons verblijf brengen we een bezoek aan het nationale park van Krka met zijn spectaculaire watervallen en stoppen we aan de familie-site Etnoland. We varen met de boot naar Skradin, een echt piraten dorp en gaan op sightseeingtour in Trogir en Split. We maken een ook een bootexcursie naar de Kornati eilanden.

Kortom, we hebben een heel gevarieerd programma voor u in petto! Gedurende de hele reis verblijven we in Sibenik, de oudste stad aan de Adriatische kust, gelegen 300 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Zagreb. Geniet van een wandeling in het autovrije centrum met zijn groot aantal kerkjes en kloosters of breng een bezoek aan het fort met een adembenemend uitzicht. Wandel langs het water met mooie uitzichten.

Verblijfscomplex: Amadria Park Sibenik****
We verblijven gedurende deze reis in het Ivan of Jure hotel, beiden gelegen in het Amadria Park, één van de mooiste resorts van Kroatië! Gelegen vlak aan een strand en op ongeveer 6 kilometer van het centrum van Sibenik.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Antwerpen
• Ideale combinatie tussen zon, zee, strand en excursies
• 3 uitstappen reeds inclusief
• Idyllische eilanden, prachtige landschappen en middeleeuwse steden

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
De Kroatische kuna.

Lokale tijd
In Kroatië is het even laat dan in België.

Klimaat
De gemiddelde maximum temperatuur in augustus ligt rond de 28 graden Celsius.

 

VLUCHTEN

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Antwerpen – Split (A)

Vertrek vanuit Antwerpen voor onze rechtstreekse vlucht naar Split. Transfer naar ons hotel in Sibenik. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2 | Vrije dag Sibenik (O-A)

Ontbijt. Vandaag genieten we van een vrije dag. Geïnteresseerden kunnen samen met onze reisleidster op verkenning gaan in het hotelresort. Een prachtig domein dat heel veel te bieden heeft en al meer dan 100 jaar bestaat. We maken tevens een mooie strandwandeling. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3 | Etnoland – NP Krka – Skradin (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag genieten we van een vrije ochtend. Voor de middag rijden we naar Pakovo Selo Etnoland. Daar brengen we een interactief bezoek aan Etnoland en kunnen we de oude ambachten en traditionele gewoontes van deze streek leren kennen. We ontdekken bijvoorbeeld waarom de prosciutto van Drnis een delicatesse is, wat het geheim is van de kaas van Pakovo selo… Hierna genieten we van onze lunch.

Na de middag rijden we naar het nationale park van Krka. Dit park staat gekend om zijn magnifieke watervallen en meren, met de prachtige Skradinski buk waterval als grootste. We wandelen doorheen het moeras over houten wandelpaden. Later in de namiddag nemen we de boot naar Skradin, door zijn schoonheid trok de stad vele veroveraars aan en werd deze jammer genoeg vaak vernietigd. Vandaag de dag wordt Skradin hierdoor ook wel piratenstad genoemd. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4 | Vrije dag Sibenik (O-A)

Ontbijt. Vandaag hebben we een vrije dag. Of gaat u mee met onze reisleidster op verkenning naar het centrum van Sibenik met de indrukwekkende St. Jacob kathedraal? Deze prachtige stad is de oudste in Kroatië die aan de Adriatische kust gelegen is. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5 | Trogir en Split (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we op verkenning naar Trogir en Split. In Trogir staat onze lokale gids ons op te wachten en brengen we samen een bezoek aan het historische centrum dat op een klein eilandje ligt. Deze is de best bewaarde Romaans-Gotische stad in Centraal Europa. Door zijn strategische ligging tussen het eiland Ciovo en het vaste land was deze stad zeer gegeerd bij de toenmalige volkeren. Doorheen de eeuwen was deze stad in handen van meerdere volkeren. Door deze verscheidene overheersingen kunnen we ook verschillende invloeden in de stad merken. We genieten van onze lunch en vrije tijd.

In de namiddag vertrekken we richting het prachtige Split, de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. De stad is vooral gekend door het Paleis van Diocletianus, wat ook een groot deel van het oude stadscentrum inneemt, en als filmdecor van de kaskraker serie Game of Thrones. We maken een gegidste wandeling doorheen de smalle straatjes of u kunt kiezen voor vrije tijd en shoppen. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6 | Boottocht Kornati-eilanden (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we voor een boottocht langs de idyllische eilanden van het Kornati nationaal park. Dit park bestaat uit ontelbare kleine eilandjes en is een waar paradijs voor duikers. We varen langs de steile kalksteen kliffen, met de bekende en hoogste klif Klobucar. We zetten onze tour verder naar het kleine kerkje van ‘Our lady of Tarac’, welke dateert van de middeleeuwen en waarschijnlijk gebouwd is om de schippers die op goed weer wachtten te beschermen. We genieten van een prachtig zicht op het Byzantijnse Tureta Fort gebouwd in de 6e eeuw.

Rond de middag arriveren we aan het natuurpark Telascica waar we de mogelijkheid krijgen om te baden in een zoutmeer en versteld te zullen staan van een prachtig zicht op de kliffen. We nuttigen onze lunch op het schip. Na de middag zetten we koers door de Mala Proversa met zicht op enkele archeologische overblijfselen van de Romeinse tijd. Rond de avond keren we terug naar het hotel voor ons avondmaal. Overnachting in het hotel.

Dag 7 | Vrije dag Sibenik (O-A)

Ontbijt. Vandaag genieten we van een vrije dag. Onze reisleidster plant nog een leuke activiteit om deze reis mooi af te sluiten. ’s Avonds genieten we van een afscheidsdiner in ons hotel. Overnachting.

Dag 8 | Split – Antwerpen (O)

Ontbijt in het hotel. We nemen onze transfer naar de luchthaven van Split voor onze vlucht terug naar Antwerpen.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met TUI fly
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf het vertrek
 • Alle vermelde transfers volgens programma
 • Verblijf in een 4* hotel van het Amadria Park Sibenik of gelijkwaardig
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • 3 excursies in volpension, luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden + dranken
 • Reis– en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies
 • Toeristenbelasting

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden