September 2022 | dagen
 

Zuid-Afrika

Baie pragtig

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in september 2022.

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Rondreis Zuid-Afrika

Gedurende een zeer gevarieerd 18-daags programma ontdekken we Zuid-Afrika in al zijn facetten van het Kruger Park tot de Kaap. We trekken doorheen een prachtige natuur, maken kennis met fauna en flora in natuur- of wildparken, langs de kusten van de Indische en de Atlantische Oceaan, langs rivieren, baaien en meren. Met de bus, in jeeps, per boot of te voet komen we op de mooiste plekjes en genieten van de zon en de gastronomie.

Apartheid is deel van het verleden, daar kunnen we niet om heen. Maar de Zuid-Afrikanen zijn spontaan en open en geven u een warm onthaal zodat elke weerstand die u ook maar zou kunnen voelen meteen wegsmelt en u laat verlangen om meer te ontdekken van dit land.

Of het nu de kleine afgelegen dorpjes zijn, een rustplaats aan een waterval, het contact met de plaatselijke bevolking, de spanning om dieren te spotten of toppers als de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, Swaziland, Krugerpark, de Tuinroute, de Panoramaroute of de Wild Coast, één ding is zeker: Zuid-Afrika zal u charmeren.

En dan is er nog de plastische Zuid-Afrikaanse taal; de Amarula; de lekkerste wijnen; de biltong; de gezellige braai of potsjiekos maaltyd. Voeg daarbij nog de Afrikaanse vrolijkheid, de ritmes in dans en zang en alles is aanwezig om een gezellige reis te garanderen.

Verblijfshotels
1 nacht Ohrigstad: Hannah Lodge 4*
2 nachten Kruger Park: Shalati Kruger Lodge 3*
1 nacht eSwatini: Mlilwane Wildlife Sanctuary Rest Camp 3*
1 nacht St. Lucia: Amazulu Lodge 4*
2 nachten Drakensberg: Premier Resort Sani Pass 3*
1 nacht Port St Johns: Umngazi River Bungalows and Spa 4*
2 nachten Chintsa: Inkwenkwezi Private Game Reserve 4*
1 nacht Stormsrivier: Tsitsikamma Village Inn 3*
1 nacht Oudtshoorn: Swartberg Country Manor 4*
1 nacht Hermanus: Windsor 3*
2 nachten Kaapstad: AHA Harbour Bridge hotel and Suites 4*

Onze troeven
• Safari in het Kruger Park op zoek naar de ‘Big Five’
• De fantastische Panoramaroute
• De wereld in één land
• Nederlandstalige begeleiding door Fabienne Coppey

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maanden geldig).

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Zuid-Afrika.

Munt
Zuid-Afrikaanse rand.

Lokale tijd
In Zuid-Afrika is het 1 uur later dan in Lochristi.

Klimaat
Zuid-Afrika is gedurende het ganse jaar goed te bereizen, elk seizoen heeft zijn eigen voordelen. Doordat het gelegen is op het zuidelijk halfrond, zijn de seizoenen het tegenovergestelde van België.
Tijdens onze zomer is het daar winter, maar deze winter is niet zoals de onze, de gemiddelde maximumtemperatuur ligt daar rond de 18 graden. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 30 graden en meer, dan is het ideaal om het noorden van Zuid-Afrika te bezoeken. Er is daar dan weinig begroeiing waardoor de dieren makkelijker zichtbaar zijn.

 

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Londen – Johannesburg

Vertrek vanuit Brussel voor onze vlucht naar Zuid-Afrika met tussenlanding in Londen.

Dag 2 | Johannesburg – Pretoria-Bushveld (A)

Aankomst in Johannesburg ook wel de gouden stad of ‘egoli’ genaamd door de goudmijnen. Aan de luchthaven worden we opgewacht door onze gids. We brengen een bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen in Pretoria. Hierna rijden we verder richting onze stopplaats van de volgende dag. Avondmaal en overnachting in Hannah Lodge ****.

Dag 3 | Kruger Park (O-A)

Na het ontbijt zetten we koers richting de Panoramaroute. We rijden langs de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon in de wereld. We maken een stop aan het bekende God’s Window, van waar we een prachtig panoramisch uitzicht hebben op the Lowveld dat meer dan 900 meter lager ligt in de met bos begroeide ravijn en over de Drakensberg helling. Verder stoppen we ook aan de ‘Bourke’s Luck Potholes en het mijndorpje Pelgrim’s Rust. Avondmaal en overnachting in Shalati Kruger Lodge***.

Dag 4 | Kruger park (O-A)

Na het ontbijt gaan we een halve dag wild spotten in het Kruger park in een open 4×4 jeep. We hopen hier natuurlijk de bekende big 5 te kunnen spotten. Na de middag heeft u tijd om te relaxen en te genieten van de rust of op facultatieve safari te trekken. Avondmaal en overnachting in Shalati Kruger Lodge***.

Dag 5 | eSwatini (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar het bekende Swaziland, hier bezoeken we een kaarsfabriek en maken we kennis met de lokale stammen, hun rijke cultuur en de traditionele hutten. Avondmaal en overnachting in het Mlilwane Wildlife Sanctuary Rest Camp****.

Dag 6 | St. Lucia (O-A)

Ontbijt. Vandaag verlaten we Swaziland en rijden we richting St. Lucia, het grootste Wetland reserve van de wereld en daardoor Unesco werelderfgoed. Hier gaan we op bootsafari om krokodillen, nijlpaarden en de diverse vogelsoorten te spotten. Avondmaal en overnachting in Amazulu Lodge ****.

Dag 7 en 8| Drakensberg (O-A)

Ontbijt. Vandaag en morgen geven we nog maar eens onze ogen de kost en maken we een panoramische rit van Zululand, een gebied waar van oudsher de Zulustam woont die er ook nu nog volgens vaste tradities en waarden leeft, tot Underberg, deze ligt aan de voet van Drakensberg. We maken ook een excursie in een 4×4. Avondmaal en overnachting in het Premier Resort Sani Pass***.

Dag 9 | Port St Johns (O-A)

Op het programma staat vandaag een iets rustigere dag gepland. We rijden richting de Wild Coast. Hier kunt u genieten in de spa of even relaxen op het strand. Avondmaal en overnachting in Umngazi River Bungalows and Spa****.

Dag 10 en 11 | Chintsa (O-M-A)

Vandaag rijden we langs de kust naar het natuurreservaat van Chintsa. Hier nemen we de komende dagen deel aan verscheidene activiteiten zoals kanovaren, jeepsafari’s wandelingen, vogelobservatie, olifantenobservatie… Avondmaal en overnachting in het Inkwenkwezi Private Game reserve****.

Dag 12 | Stormsrivier (O-A)

In de voormiddag rijden we via Port Elizabeth langs de tuinroute naar het Tsitsikamma Nationaal park. De naam Tsitsikamma komt van de Khoi-stam en betekent ‘plek met veel water’. Er valt hier geen wild te spotten maar wel overweldigend natuurschoon en een schitterend oerwoud grenzend aan een blauwe zee en een adembenemende kustlijn. We maken een prachtige wandeling naar de 77 m lange hangbrug over de Storm Rivier naar de plaats waar de Stormsrivier uitmondt in de zee. Vanaf deze brug hebben we een geweldig uitzicht. Ook de tocht naar de brug toe is erg mooi. Avondmaal en overnachting in de Tsitsikamma Village Inn***.

Dag 13 | Oudtshoorn (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we via Knysna, gekend als de oesterhoofdstad, richting Oudtshoorn. We genieten hier van een cruise met lunch op het blauwgroene water. Hierna bezoeken we een Ostrich Farm in Oudtshoorn of in het Nederlands een struisvogelboerderij. Na dit bezoek heeft de struisvogel voor ons geen geheimen meer. Avondmaal en overnachting in Swartberg Country Manor****.

Dag 14 | Hermanus (O-A)

We rijden richting Hermanus, een klein kuststadje en ook een ideale uitvalsbasis om walvissen te spotten. In september is de kans om walvissen te zien zeer groot, dit komt doordat ze op dit moment zeer dicht tegen de kustlijn aan zwemmen. De walvissen baren hun kleintjes in dit seizoen en verkiezen hiervoor het warmere kustwater ver weg van mogelijke gevaren zoals haaien. We sluiten deze dag af met een wandeling langs het vermaarde Cliff Path. Avondmaal en overnachting in Windsor***.

Dag 15 | Franschhoek – Kaapstad (O-A)

Vandaag zetten we koers richting Kaapstad. Onderweg brengen we een bezoek aan Bettys Bay, een bekende plaats om pinguïns te spotten. Deze plaats is rustiger dan het bekende Boulders Beach. Hierna gaan we verder naar het prachtige Franschhoek gekend van zijn heerlijke wijnen en gezellig stadscentrum. We rijden met de wijntram van wijndomein naar wijndomein en genieten we van enkele wijndegustaties. Vervolgens gaan we verder richting Kaapstad. Avondmaal aan V&A waterfront. Avondmaal en overnachting in AHA Harbour Bridge hotel and Suites****.

Dag 16 | Kaapstad (O-A)

Deze dag gebruiken we om het Kaapse Schiereiland te verkennen met als einddoel Cape Point en Kaap de Goede Hoop op het meest zuidelijke punt. We houden zoveel mogelijk stops bij mooie uitzichtpunten en plaatsjes als het vissershaventje Houtbaai. Hierna maken we een boottocht naar een zeehondenkolonie. Het is onze laatste avond ter plaatse, daarom genieten we van een afscheidsdiner in een typisch Afrikaans restaurant met dansers. Avondmaal en overnachting in AHA Harbour Bridge hotel and Suites****.

Dag 17 | Kaapstad (O-A)

Na een stevig ontbijt brengen we in de voormiddag een bezoek aan de Tafelberg.

Deze ietwat vreemde berg in het Table Mountain National Park torent 1086 m boven Kaapstad uit. Hij is 450 miljoen jaar geleden ontstaan en kreeg door erosie van de zachtere lagen zijn karakteristieke platte vorm. Langs één van de wandelroutes gaan we naar de top en houden halt bij de uitzicht-platforms. Misschien ontdekken we wel de Disa-orchidee – ook wel de ’trots van de Tafelberg’ genoemd – en de zeldzame spookkikker. En we maken nog een wandeling in Downtown Kaapstad met een bezoek aan Bo Kaap, Company’s garden… Na onze bezoeken frissen we ons nog even op voor we onze transfer nemen richting de luchthaven voor onze vlucht richting België, met tussenstop in Londen.

Dag 18 | Kaapstad – Brussel

Vandaag komen we aan in Brussel na een prachtige reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Britisch Airways
 • Nederlandstalige begeleiding door Fabienne Coppey vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Hotels volgens programma
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 2 lunches)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden