02/09/2023 | 11 dagen
 

Verenigd Koninkrijk september 2023

Op ontdekking doorheen het Verenigd Koninkrijk!

Prijs per persoon:

€ 4550 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 5360 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk bezoeken is een wereldreis op zich. We kiezen daarom voor een 11-daagse reis om het veelzijdige ‘Britain’ ten volle te beleven. We bezoeken verscheidene prachtige tuinen, snuiven de sfeer op in enkele van de meest gekende en historisch belangrijke steden, dromen even weg in enkele typische paleizen, bezoeken must sees zoals de site van Stonehenge en staan versteld van de Engelse ongerepte natuur.

Met onze Nederlandstalige reisleidster ontdekken we alle steden te voet of nemen we de bus richting de trekpleisters.
Stond het Verenigd Koninkrijk nog niet op je bucketlist? Dan raden we aan om ze er snel aan toe te voegen en met ons mee te reizen!

Verblijfshotels:
2 nachten Londen: Park Plaza Waterloo 4* of gelijkwaardig
1 nacht Bath: Apex City of Bath Hotel 4* of gelijkwaardig
2 nachten Stratford upon Avon: The Arden Hotel 4* of gelijkwaardig
1 nacht Chester: DoubleTree by Hilton Hotel & Spa Chester 4* of gelijkwaardig
1 nacht Lake district: Riverside Hotel Kendal 4* of gelijkwaardig
3 nachten Edinburgh: Apex City of Edinburgh Hotel 4* of gelijkwaardig

Onze troeven

• Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
• Bezoeken aan prachtige tuinen en paleizen
• Gekende grootsteden en kleinschalige dorpjes
• Proeven van traditionele recepten en gerechten
• Schotse muziek in het Ghillie Dhu restaurant

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig bij vertrek).

Munt
Engelse pond.

Lokale tijd
In het Verenigd Koninkrijk is het 1 uur vroeger dan in België.

Klimaat
Gemiddeld is het maximaal 19°C in september in het Verenigd Koninkrijk en minimaal rond de 11°C.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Turkish Airlines
 • Nederlandstalige gids Hikmet vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachting in de vermelde accommodaties
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Toegangsgelden (Panoramische tour Londen, Tower of Londen, Westminster Abbey, Hampton Court, Chatsworth House, Jodress bank Observatory, Roman Baths, Stonehenge, Blenheim Palace, Bodleian library, Church of St Mary, Beatrix Potter Gallery, Chester Cathedral, Rosslyn Chapel, Edinburgh Castle, Palace of Holyroodhouse, St Andrews Tour)
 • Holyrood destillery – tour met tasting

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Brussels Airlines

02/09 Brussel – Londen 09u50 – 10u15
12/09 Edinburgh – Brussel 15u20 – 18u00

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Zaterdag 2 september 2023 | Londen (A)

Samenkomst met onze reisleidster en vlucht vanuit Zaventem naar Londen.

We starten de reis in de wereldstad Londen. Leun achterover en ontspan terwijl je je verwondert over de favoriete bezienswaardigheden. Geniet van een ritje in een bus die je verbindt met de stad. Laat je op deze begeleide rondrit meenemen langs enkele van de meest belangrijke plaatsen zoals Houses of Parliament, Buckingham Palace en Piccadilly Circus. Na de tour en vrije lunch bezoeken we Westminster Abbey, een van de belangrijkste gebouwen in Engeland die ook historisch een grote waarde heeft. Het is de plaats waar Monarchen sinds de 14e eeuw gekroond worden, alsook waar de begrafenissen van leden van het Britse vorstenhuis plaatsvinden en belangrijke ceremonies gehouden worden.

Avondmaal en overnachting in het hotel Park Plaza London Waterloo 4*.

Dag 2 | Zondag 3 september 2023 | Londen (O-A)

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een tweede dag Londen. Vandaag starten we de dag met een wandeling in het hartje van de stad. De wandeling begint aan Trafalgar Square en gaat richting Buckingham palace, de officiële verblijfplaats van de Britse monarchie. We aanschouwen “the changing of the guard” en lopen dan verder via de bekende laan “The Mall” langs St. James Palace en Clarence house om aan te komen bij het paleis waar we voldoende tijd hebben voor foto’s te nemen en een drankje of souvenir aan te schaffen in het aangrenzende St James Park. We wandelen langs het Palace of Westminster met zijn bekende Houses of Parliament en Big Ben. Als laatste stop van de wandeling gaan we richting White hall,  Downing Street en de locatie waar Koning Charles I geëxecuteerd werd.

Na een vrije lunch bezoeken we de beroemde Tower Bridge, welke al sinds 1894 de oevers van de rivier de Thames verbindt. Deze is een van de bekendste bruggen ter wereld. De brug werd meer dan 125 jaar geleden gebouwd om het wegverkeer te vergemakkelijken en tegelijkertijd toegang tot de drukke haven van Pool of London te behouden. Vervolgens  bezoeken we de Tower of London. De toren, ook wel formeel ‘Hare Majesteits Koninklijk Paleis en Fort’ genoemd, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen en van grote historische en architectonische hoogheid.

Als laatste stop, Fortnum & Mason, krijgen we een tour doorheen het volledige gebouw en genieten we van een kopje ‘Fortnum’s Tea’.

Avondmaal en overnachting in het hotel Park Plaza London Waterloo 4*

Dag 3 | Maandag 4 september 2023 | Londen – Stonehenge – Bath (O-A)

Ontbijt. We starten de dag met een bezoek aan de Hampton Court Palace. Hampton Court, het grootste Tudor-gebouw van Engeland, heeft pracht en praal! De wereldberoemde tuinen van Hampton Court Palace zijn maar liefst 60 hectare groot. We nemen hier ook even de tijd om de belangrijkste highlights te bezichtigen.

Na het bezoek van Hampton Court Palace reizen we door naar het mysterieuze Stonehenge. Opofferingscentrum, religieuze locatie, begraafplaats, wat het beoogde doel van de prehistorische plaats Stonehenge ook is, het blijft vandaag een van ’s werelds grootste archeologische raadsels en een boeiende bestemming voor iedereen die het lang vergeten verleden wil verkennen.

Eindigen doen we met een bezoek aan de Roman Baths. Deze zijn één van de best bewaarde baden van de wereld. Het klinkt dan ook logisch dat de naam Bath hiervandaan komt en is één van de meest fascinerende toeristische attracties die het land te bieden heeft.

Avondmaal en overnachting in het Apex City of Bath Hotel 4*

Dag 4 | Dinsdag 5 september 2023 | Cotswolds – Stratford-upon-Avon (O-A)

Ontbijt. Stap terug in de tijd en geniet van enkele ongerepte Cotswold dorpen (Castle Combe, Bibury & Arlington Row, Malmesbury Abbey en Bourton) en het prachtige Engelse platteland. We starten onze trip doorheen de Cotswolds met Castle Combe dat zichzelf op de kaart heeft gezet doordat het de filmlocatie was voor verscheidene films zoals Stardust, Warhorse & Poirot, Dr. Dolittle… Bibury & Arlington Row staan als volgende op de planning. Arlington Row toont ons het perfecte plaatje  van de gekende architectuur in de Cotswolds die we vaak in foto’s terugvinden. Hierna rijden we via Malmesbury Abbey en Market Cross verder naar Bourton on the Water dat gekend staat als het Venetië van de Cotswolds. Kenmerkend zijn de pittoreske cottages en de kleine authentieke shops. We sluiten hier ook de verkenning van de Cotswolds af met een bezoek aan het marktplein.

Na een vrije lunch reizen we door naar Stratford-upon-Avon. Stratford is wereldwijd bekend als geboorteplaats en plaats van overlijden van William Shakespeare. De stad dateert uit de tijd van de Angelsaksen en was al in de middeleeuwen een belangrijke handelsmarkt. We verkennen de locatie en wandelen langs de geboorteplaats van Shakespeare, enkele prachtige Tudor huizen, ’the Magic Alley’, het koninklijke Shakespeare theater en maken een wandeling langs de rivier.

Avondmaal en overnachting in The Angel Inn Hotel 3*

Dag 5 | Woensdag 6 september 2023 | Blenheim Palace – Oxford  (O-A)

Ontbijt. We vertrekken opnieuw voor een boeiende dag richting de UNESCO site Blenheim Palace, ook wel het Versailles van Engeland genoemd. Blenheim Palace is niet alleen adembenemend mooi, maar ook gevormd door een geschiedenis die je koortsachtig alle hoeken laat zien terwijl je door alle eindeloze gangen en kamers dwaalt. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd voor hertog John Churchill als beloning voor zijn militaire diensten, later werd hier ook zijn afstammeling, de gekende Winston Churchill, geboren.

In de namiddag reizen we door richting Oxford. Deze stad is een subliem ensemble en het centrum van wereldklasse met opmerkelijke innovatie. Vooral gekend voor zijn universiteit, belangrijke schrijvers, professors en fascinerende architectuur. We verkennen de stad eerst gedeeltelijk te voet, maar door de grote omvang, nemen we na onze wandeling ook nog de boot. Op deze manier ontdekken we plaatsen die onbereikbaar zijn.

Avondmaal en overnachting in The Angel Inn Hotel 3*

Dag 6 | Donderdag 7 september 2023 | Stratford-upon-Avon – Chester (O-A)

Ontbijt. Vandaag brengen we een bezoek aan Chatsworth House en Jodrell Bank Observatory.

Chatsworth House is meerdere malen verkozen tot meest aantrekkelijk landhuis van het Verenigd Koninkrijk en is de zetel van de hertog van Devonshire. Van de weelderig ingerichte appartementen en passagiershutten boordevol kostbare kunstwerken en antiek meubilair, tot de sensationele met muurschilderingen beschilderde kamers en plafonds, tot de uiterst sublieme sculpturen. Het verkennen van Chatsworth moet één van de leukste manieren zijn om een ochtend door te brengen.

In de namiddag reizen we door naar de Jodrell Bank Observatory met zijn bekendste telescoop de ‘Lovell Telescope’. Toen het observatorium in gebruik werd genomen in 1945, deed men er onderzoek naar kosmische straling met behulp van radarecho’s. Het observatorium wordt ook vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Avondmaal en overnachting in DoubleTree Hilton Hotel and Spa Chester 4*

Dag 7 | Vrijdag 8 september 2023 | Chester – Lake District (O-A)

Ontbijt. We starten de dag met een wandeling doorheen het centrum van Chester en een bezoek aan Chester Cathedral. Maak kennis met de fascinerende geschiedenis en minder bekende verhalen van Chesters tijdens een rondleiding door deze fantastische stad die bijna 2000 jaar lang één van de best bewaarde geheimen van Engeland beslaat. We verkennen enkele belangrijke straten, wandelen langs het iconische stadshuis, Chester Castle en de gekende klok aan de oostelijk stadspoort. Na onze wandeling door de stad bezoeken we ook Chester Cathedral gekend om zijn prachtige glasramen, Victoriaanse orgel, de kapel en de heiligdommen.

Na een vrije lunch vertrekken we naar het beroemde Lake District met zijn sensationele panorama’s, fantastische bospaden en ruige heuvels. Een bezoek aan deze 885 vierkante mijl, waar elk zicht er uit ziet als een postkaart, is een beleving die je nooit meer zal vergeten. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Beatrix Potter Gallery. Deze is toegewijd aan de illustraties die Beatrix Potter maakte voor haar kinderboeken.

Avondmaal en overnachting in het Langdale hotel 4*

Dag 8 | Zaterdag 9 september 2023 | Scottish Borders – Rosslyn Chapel (O-A)

Ontbijt. Vandaag op het programma: Hadrian’s Wall en het Housesteads Roman Fort. De muur werd gebouwd om het toemalige Romeinse provincie Britannia te beschermen tegen de invasies van de Schotse stammen. Gebouwd hoog op een dramatische helling vindt men het Housesteads Roman Fort, deze neemt ons mee terug naar de tijd van het Romeinse rijk. Dwaal door de kazerneblokken en het ziekenhuis. Kijk in de oudste toiletten die je ooit hebt gezien en bewonder het adembenemende panoramische uitzicht vanaf dit oude fort.

We steken deze historische grens over en brengen we een bezoek aan de Rosslyn Chapel.
Gelegen bovenop een kleine heuvel met een groots uitzicht, en klaar om de geheimen prijs te geven die heel erg beroemd zijn geworden door de Da Vinci Code, vinden we deze mysterieuze en buitenaardse kapel. De kapel wordt ook vaak geassocieerd met de orde van de Tempeliers en de vrijmetselarij.

Avondmaal en overnachting in Apex City of Edinburgh Hotel 4*

Dag 9 | Zondag 10 september 2023 | Edinburgh (O-A)

Ontbijt. We ontdekken de geschiedenis van Edinburgh met een wandeling door de oude stad, bezoek aan het kasteel, Palace of Holyroodhouse en de Holyrood Distillery.

Starten doen we met een bezoek aan het kasteel van Edinburgh . Het kasteel speelt een baanbrekende rol in de buitengewone geschiedenis van Schotland en was ooit de thuisbasis van Mary Queen of Scots, King Arthur en King of Scotland. Edinburgh Castle is een van de meest adembenemende en herkenbare forten ter wereld.

Na het kasteelbezoek lopen we door het hart van de gekroonde Royal Mile, boordevol 17e-eeuwse steegjes bevroren in de tijd. Edinburgh is een oude stad met charme gevuld doolhof van straatjes, metselwerk en afgelegen verrassingen die je in gelijke mate zullen verrassen en verbazen.

De namiddag zetten we aan met een bezoek aan Palace of Holyroodhouse. Dit is de officiële verblijfsplaats van de monarch van het Verenigd Koninkrijk in Schotland. Het is binnen de vier muren van deze buitengewone bezienswaardigheid dat je in de voetsporen treedt van de historische figuren die er ooit woonden. Verken de prinselijke hutten, wandel door de prachtige tuinen en betreed de geheime trap die Mary Queen of Scots bekroop om te genieten van clandestiene ontmoetingen met haar man.

De dag eindigen we met een whisky tasting in Edin-Dram. Zoet en fruitig, kruidig en geroosterd of citrus en rokerig? Wat voor ‘dram’ je ook drinkt, je ontdekt iets buitengewoons in deze onthullende distilleerderij aan de rand van Holyrood Park, de eerste single-malt-distilleerderij van de stad in meer dan 100 jaar.

Avondmaal en overnachting in Apex City of Edinburgh Hotel 4*

Dag 10 | Maandag 11 september 2023 | St Andrews (O-A)

Ontbijt. Op de laatste dag genieten we van een wandeling door St-Andrews. Onze privégids geeft je een persoonlijke wandeling langs de kathedraal, het kasteel en de universiteit. Ook bezoeken we de Forth Railway Bridge. De Forth Bridge is een 19e eeuwse spoorbrug die de oevers van de Firth of Forth in Schotland verbindt en is een zeer bekende foto stop geworden doorheen de laatste jaren. De brug overspant de dorpen South en North Queensferry en heeft een totale lengte van 2578 meter.

Vrije namiddag. Geniet van de laatste uurtjes in het Verenigd Koninkrijk en ga vrij shoppen in Edinburgh. Edinburgh bezit een aantal straten waar u goed kunt winkelen. Princes Street is de belangrijkste winkelstraat van Edinburgh. Opmerkelijk is dat alle winkels en warenhuizen zich hier aan één kant van de straat bevinden.

Het laatste avondmaal neemt plaats in het Ghillie Dhu restaurant. Ghillie dhu is een traditioneel Schots restaurant in het westelijke deel van het stadscentrum van Edinburgh. Geniet van een heerlijk menu dankzij enkele van de beste leveranciers uit Schotland en geniet van de live muziek die speelt doorheen het restaurant.

Overnachting in Apex City of Edinburgh Hotel 4*

Dag 11 | Dinsdag 12 september 2023 | Edinburgh – Brussel (O)

Time to say goodbye!

Vertrek op de luchthaven van Edinburgh en landing in Brussel Zaventem. Welcome home!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Turkish Airlines
 • Nederlandstalige gids Hikmet vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachting in de vermelde accommodaties
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Toegangsgelden (Panoramische tour Londen, Tower of Londen, Westminster Abbey, Hampton Court, Chatsworth House, Jodress bank Observatory, Roman Baths, Stonehenge, Blenheim Palace, Bodleian library, Church of St Mary, Beatrix Potter Gallery, Chester Cathedral, Rosslyn Chapel, Edinburgh Castle, Palace of Holyroodhouse, St Andrews Tour)
 • Holyrood destillery – tour met tasting

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.