01/02/2025 | 15 dagen
 

Sri Lanka

Schitterend Sri Lanka

Prijs per persoon:

€ 3330 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 3810 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Prijs geldig tot 01/10/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50+ waardoor er meerdere Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Sri Lanka

Heb jij altijd al gedroomd van een onvergetelijke reis naar een exotische bestemming vol cultuur, natuurpracht en historie?

Stap in de wereld van weelderige theeplantages, eeuwenoude tempels, betoverende stranden en kleurrijke markten. Sri Lanka, ook wel de ‘Parel van de Indische Oceaan’ genoemd, is een land doordrenkt met een rijke geschiedenis en overweldigende schoonheid. Samen zullen we de betoverende steden ontdekken, de olifanten bewonderen, genieten van culinaire hoogstandjes en de warme gastvrijheid van de lokale bevolking ervaren.

Must do: een safari in Sri Lanka! Sta oog in oog met wilde olifanten, ga per jeep op zoek naar luipaarden en lippenberen.

Verblijfshotels
1 nacht Negombo: Suriya Resort 5*
3 nachten Habarana: Sun Green Resort & Spa 5*
2 nachten Kandy: Trilanka Koggala Hotel 4*
1 nacht Nuwara Eliya: Blackpool Hotel 4*
2 nachten Ella: Moi Ella by DBI Hotel 3*
1 nacht Tissamaharama: Chaarya Resort & Spa 4*
2 nachten Kalutara: Tangerine Beach Hotel 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
• Bezoek aan Sigiriya, één van de zeven werelderfgoed-locaties van het land
• Genieten van een kopje thee na bezoek van een theeplantage en -fabriek
• Ervaar de majesteuze olifanten van dichtbij
• Ontdek lokale gebruiken en zie hoe de bevolking leeft

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (min. 6 maanden geldig) + elektronisch toeristenvisum (ETA) Sri Lanka.

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Sri Lanka.

Munt
Sri Lankaanse roepie.

Lokale tijd
In Sri Lanka is het 4½ uur later dan in België, behalve in de periode dat de zomertijd bij ons geldt, dan is het verschil 3½ uur.

Klimaat
Sri Lanka kent twee grote moessonseizoenen: Yala (mei-juli) in het zuidwesten en Maha (november-januari) in het noordoosten. Van december t.e.m. maart kunt een Sri Lanka rondreis afsluiten met een strandbestemming in het westen, van juli t.e.m. september combineert u het beter met een strandbestemming in het oosten van het eiland.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten met Qatar Airways heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies en inkomgelden
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Visumafhandeling door Groepsreizen 50+: richtprijs volgt.
 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

Vluchten met Qatar Airways

01/02 Brussel 14u55 – Doha 23u00
02/02 Doha 01u25 – Colombo 08u45

14/02 Colombo 20u15 – Doha 23u00
15/02 Doha 02u00 – Brussel 06u50

Vluchturen zijn onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Zaterdag 1 februari 2025 | Brussel – Doha

Vertrek vanuit Brussel Zaventem voor een vlucht met Qatar Airways richting Doha om daarna door te vliegen naar Colombo, Sri Lanka.

Dag 2 | Zondag 2 februari 2025 | Doha – Colombo – Negombo (O-M-A)

Bij aankomst in Colombo worden we opgewacht voor onze transfer naar Negombo. Negombo is voor veel reizigers het beginpunt van de reis door Sri Lanka. Door de ligging op zo’n 40 km van de luchthaven is het de ideale plek om in alle rust bij te komen. Het mooie strand, de lokale markten en de vissersboten bieden u de kans om op een ontspannen manier kennis te maken met dit verrassende land.

Lunch in ons hotel. Aansluitend start een eerste kennismaking van Sri Lanka met een boottocht op de Negombo Lagune. Deze tour neemt ons mee naar het zuidelijke uiteinde van de Negombo lagune om de oude moerassen te bezoeken. Het is de thuis van verschillende vogels zoals aalscholvers, eenden, zilverreigers, ooievaars, arenden, sterns, (gier)zwaluwen, ijsvogels en andere inheemse vogels.

Diner en overnachting in het Suriya Resort, Waikkal Negombo 5*.

Dag 3 | Maandag 3 februari 2025 | Negombo – Dambulla – Sigiriya (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we op stadstour in Negombo. We bezoeken de nabijgelegen vissersdorpen en zoeken de vismarkt op om de dagelijkse visvangst te zien. Daarna verkennen we de groentenmarkt en genieten we van het zicht op de traditionele visserscatamarans die terugkeren naar de wal. We zien ook de moderne vissersboten die voor anker liggen in de lagune met op de achtergrond het Oudhollandse fort. Het kanaal was ooit een belangrijke verbindingsroute die het Nederlandse koloniale bestuur bevoorraadde. We rijden verder naar Habarama, lunch in een lokaal restaurant.

Onderweg nog een bezoek aan de rotstempels in Dambulla. Het is het best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka. Het bijzondere aan deze grotten is dat schilderingen van zowel Boeddha zijn als van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. Deze plek wordt door de lokale bevolking nog steeds vereerd. Het klooster is al 22 eeuwen een bedevaartsoord. De bevolking gaat er in traditionele kledij om bloemen en giften te brengen. De 157 beelden en boeddhistische muurschilderingen zijn bijzonder. In totaal vindt u hier meer dan 80 grotten waarvan de gouden Tempel, met vijf grotten, de belangrijkste is. De tweede grot is de meest indrukwekkende. Hier vindt u 150 levensgrote beelden van goden waaronder die van de Hindoeïstische goden Vishnu en Ganesha.

Avondmaal en overnachting in het Sun Green Resort & Spa 5*.

Dag 4 | Dinsdag 4 februari 2025 | Polonnaruwa – Minneriya – Habarana (O-M-A)

Na het ontbijt maken we een daguitstap naar het historische Polonnaruwa. Dit was de tweede koningsstad van Sri Lanka. De stad Polonnaruwa zoals we die vandaag kennen werd gebouwd door koning Parakramabahu. Zijn naam is best een tongtwister. Hij liet echter een hele reeks tempels bouwen met ronkende namen als Gal Vihara. Deze telt vier prachtige Boeddha’s. De beelden werden uit de rots gehakt. De staande Boeddha imponeert met zijn 7 meter. De liggende Boeddha is zelfs 14 meter lang. Op het domein liggen veel tempels die dateren uit de elfde eeuw. Toch zijn de bouwwerken goed bewaard. De ene tempel is nog mooier dan de ander. U vindt er gigantische beelden, bijzondere stoepa’s en een maansteen met een bijzondere symboliek. Lunch in een lokaal restaurant.

In de namiddag staat er jeepsafari op het programma in het Minneriya National Park. Het park biedt de mogelijkheid om het hele jaar door kuddes olifanten te zien. Van de 35 inheemse soorten zoogdieren die in het park leven, zijn er vier endemisch en tien soorten nationaal bedreigd. Tot de belangrijkste soorten behoren de majestueuze olifant, het ongrijpbare luipaard en de unieke Sri Lankaanse lippenbeer.

Avondmaal en overnachting in het Sun Green Resort & Spa 5*.

Dag 5 | Woensdag 5 februari 2025 | Habarana – Sigiriya – Habarana (O-M-A)

Vandaag rijden we naar de reusachtige rots van Sigiriya. Dit is één van de zeven werelderfgoed-locaties van het land. U wandelt er door de mooi aangelegde tuinen. Daar torent de impressionante leeuwenrots bovenuit. De leeuwenrots dankt haar naam aan de twee leeuwenpoten die in de rots werden uitgehouwen. Beklim de 1200 traptreden en geniet van fraaie uitzichten op de weg naar boven. Halverwege kunt u genieten van de eeuwenoude fresco’s. U ziet er afbeeldingen van sierlijke, halfnaakte dames. De koning had beslist oog voor kunst. Op de top ontdekt u de overblijfselen van zijn paleis. Mooier nog is het indrukwekkende panorama. Wat een beloning voor de klim.

Lunch. Nadien trekken we door het archetypische Sri Lankaanse dorp van Sigiriya. De tocht begint met een schilderachtige wandeling langs een Wewa (kunstmatig reservoir). Ontmoet de dorpelingen terwijl ze hun dagelijkse taken uitvoeren, zoals vissen of kleding wassen aan de rand van het meer. Eerst waadt u door een ondiep beekje en daarna steekt u een bredere zijrivier over in een catamaran van een gedienstige boer om de Chena-teelt te inspecteren. Het oude Sri Lanka was een zelfvoorzienende, bloeiende landbouweconomie. Het hoofdvoedsel, rijst, werd verbouwd op uitgestrekte rijstvelden, terwijl groenten en granen werden verbouwd op regenland, de zogenaamde “Chenas”.

Avondmaal en overnachting in het Sun Green Resort & Spa 5*.

Dag 6 | Donderdag 6 februari 2025 | Habarana – Matale – Kandy (O-M-A)

Ontbijt. We zetten onze reis verder naar Kandy en bezoeken onderweg een kruidentuin in Matale. We leren de verschillende kruiden kennen en genieten van een korte spa verwenning met producten uit de kruidentuin. Kookdemonstratie met lokale specerijen en lunch.

Verder naar Kandy. In de avond bezoeken we Sri Daladha Maligawa. De Tempel van de Tand is zonder twijfel de belangrijkste tempel van heel Sri Lanka. Die speelt een grote rol in het wereldwijde boeddhisme. Op de tempel prijkt een gouden dak. Het is de plaats waar ’s werelds belangrijkste boeddhistische relikwie is te vinden: een tand van boeddha.

Avondmaal en overnachting in Trilanka Koggala Hotel 4*.

Dag 7 | Vrijdag 7 februari 2025 | Kandy – Pinnawala – Peradeniya – Kandy (O-M-A)

Ontbijt. We rijden naar Pinnawala en bezoeken het olifantenweeshuis. Hier worden verlaten en gewonde olifanten uit de jungles van Sri Lanka verzorgt. Een unieke ervaring die we niet mogen missen. De babyolifantjes worden met melk gevoed en in de nabijgelegen rivier Maha Oya nemen de olifanten een verfrissend bad. Het is een genot om ze te zien baden in het water. Lunch in een lokaal restaurant.

’s Middags bezoek aan de Koninklijke Botanische Tuin, Peradeniya. Een beroemde botanicus verklaarde ooit dat Sri Lanka gewoon één grote botanische tuin is, verzorgd door de natuur zelf. Maar toen de Britse kolonialen in de 19e eeuw in Sri Lanka aankwamen, waren ze vastbesloten om nog meer tuinen aan te leggen, gekloond van de Royal Botanic Gardens in Kew (Engeland). Vandaag is de botanische tuin beroemd om zijn grote collectie planten uit de hele wereld, de laan van de specerijen en van de Koninklijke palmbomen en nog meer om zijn fantastische collectie orchideeën.

’s Avonds genieten we van een culturele dansshow.

Avondmaal en overnachting in Trilanka Koggala Hotel 4*.

Dag 8 | Zaterdag 8 februari 2025 | Kandy – Nanu Oya – Nuwara Eliya (O-M-A)

Ontbijt. Transfer per bus naar het treinstation van Peradeniya. Vervolgens reizen we per trein naar Nanu Oya om daarna terug per bus onze reis verder te zetten richting Nuwara Eliya. Check-in in het hotel + lunch.

In de namiddag gaan we op verkenning in de stad Nuwara Eliya. Dit is het hoogst gelegen stadje, op ruim 1800 meter hoogte. Doordat de stad op grote hoogte ligt is het hier overdag zo’n 20°C maar ’s nachts kan het afkoelen tot 10°C. Het werd ook wel “Little England” genoemd. De Engelsen hielden van dit koelere klimaat. Ze lieten er typisch Britse huizen bouwen. Bovendien kweekten ze er ook hun favoriete drank, de Ceylon thee. Het resultaat is een adembenemend landschap vol theevelden, watervallen, valleien en bossen.

Avondmaal en overnachting in Blackpool Hotel, Nuwara Eliya 4*.

Dag 9 | Zondag 9 februari 2025 | Nuwara Eliya – Horton Plains – Ella (O-M-A)

Na het ontbijt transfer naar Hortan Plains voor een natuurwandeling. Horton Plains National Park is een beschermd gebied in de centrale hooglanden van Sri Lanka en is bedekt met montane graslanden en nevelwoud. Dit plateau op een hoogte van 2100 à 2300 meter boven de zeespiegel is rijk aan biodiversiteit. Het werd ontdekt door de planter Thomas Farr in het begin van de 19e eeuw. Deze grote vlakte kreeg de naam Horton Plains als eerbetoon aan de gouverneur van Ceylon, Sir Wilmot Horton.

Lunch in een lokaal restaurant. Verder naar Ella.

Avondmaal en overnachting in Moi Ella by DBI Hotel, Ella 3*.

Dag 10 | Maandag 10 februari 2025 | Ella – Dambathanna – Lipton’s Seat – Ella (O-M-A)

Ontbijt. We rijden naar Dambathanna en bezoeken Lipton’s Seat, gelegen op de top van de Poonagala heuvel nabij de Dambetenna theefabriek in Poonagala. De plaats krijgt deze naam nadat de beroemde theeplanter Sir Thomas Lipton deze plaats gebruikte om het omringende gebied van zijn theeplantages te overzien. Een bezoek aan een theeplantage en een theefabriek is een must. Tijdens een bezoek aan zo’n Tea Estate ontdekt u de stappen in het verwerkingsproces. U ziet de theepluksters op de velden maar ook de bakken vol gedroogde blaadjes. Terwijl u wacht op een heerlijk kopje thee, kunt u van het uitzicht genieten. Terugkeer naar het hotel voor de lunch.

’s Middags staat een bezoek aan Nine Arch Bridge en Little Adam’s Peak op het programma. Little Adam’s Peak wordt zo genoemd omdat hij dezelfde vorm heeft als zijn grotere broer, Holy Adam’s Peak. Adam’s Peak ligt verder naar het westen in Sri Lanka nabij Nuwara Eliya en is 2243 meter hoog en is één van de meest inspannende en uitdagende beklimmingen. Little Adam’s Peak is een bijzonder stukje natuur. Vanop de top heeft u een prachtig uitzicht over de rest van de omgeving. De klim is prima te doen als u enigszins fit bent.

Nadien is het beslist de moeite om naar de Nine Arches Bridge te stappen. Deze schilderachtige brug werd door de Engelsen bedacht. Deze 100 meter hoge brug ligt op ongeveer 3100 voet boven de zeespiegel en is volledig gebouwd van massieve blokken rots, bakstenen en cement zonder gebruik te maken van een enkele lengte staal. De brug werd in 1921 in gebruik genomen en is uitgegroeid tot een van de meest gewilde bezienswaardigheden in Ella. U kunt er vanop het uitkijkpunt over de omgeving turen. Elke dag rijdt de beroemde blauwe trein over de brug, om half 2 en om half 4.

Avondmaal en overnachting in Moi Ella by DBI Hotel, Ella 3*.

Dag 11 | Dinsdag 11 februari 2025 | Ella – Tissamaharama (O-M-A)

Na het ontbijt vertrek naar Tissamaharama. Check-in in ons verblijfshotel + lunch.

In de namiddag: jeepsafari in Yala National Park, een enorme belevenis. Dit is een van de bekendste en mooiste natuurparken van het land. Talrijke vogels vliegen op uit de bomen, olifanten bewegen zich door de bossen en luipaarden vinden stiekem hun weg door het park. Het park heeft uitgestrekte bossen en open vlaktes. Wellicht spot u er wel herten, buffels, krokodillen, sambars of marters. Als u ergens enkele jeeps ziet stilstaan, hou dan zeker uw verrekijker bij de hand. Daar moet iets te zien zijn! Spannend! Iedereen voelt de vibe! Misschien zien we dan wel een lippenbeer. Hij dankt zijn naam aan zijn bijzondere looks met enorme lippen. Ja, de lippenbeer is zeldzaam, dus duimen maar.

Avondmaal en overnachting in Chaarya Resort & Spa 4*.

Dag 12 | Woensdag 12 februari 2025 | Tissamaharama – Galle – Kalutara (O-M-A)

Na het ontbijt vertrek naar Kalutara. Onderweg bezoeken we Galle met het Fort als kloppende hart van Galle’s geschiedenis. De ommuurde stad staat er al sinds het begin van de zestiende eeuw, gebouwd in koloniale tijden door de Portugezen, verwoest en heropgebouwd door Nederlanders om daarna in bezit te komen van de Britten. Vandaag is het opgenomen in de lijst van werelderfgoed en is het een kleine, gezellige bruisende stad. Lunch in een lokaal restaurant.

Avondmaal en overnachting in Tangerine Beach Hotel 4*.

Dag 13 | Donderdag 13 februari 2025 | Kalutara (O-M-A)

Ontbijt in het hotel. Vrije dag om wat uit te rusten van de voorbije dagen en te mijmeren over de fantastische indrukken van Sri Lanka.

Avondmaal en overnachting in Tangerine Beach Hotel 4*.

Dag 14 | Vrijdag 14 februari 2025 | Kalutara – Colombo (O-M)

Ontbijt. Vrije tijd in het hotel. Na het middagmaal maken we ons klaar voor de rit richting de luchthaven.

Dag 15 | Zaterdag 15 februari 2025 | Colombo – Doha – Brussel

Welkom thuis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten met Qatar Airways heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies en inkomgelden
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Visumafhandeling door Groepsreizen 50+: richtprijs volgt.
 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.