Spaans Baskenland

Betoverend Baskenland

Vertrek

Duur

Eénpersoonskamer

Tweepersoonskamer

Vertrek

05/04/2025

Duur

7 dagen

Eénpersoonskamer

€3295

Tweepersoonskamer

€2810

Boek nu

Vertrek

23/08/2025

Duur

7 dagen

Eénpersoonskamer

€3295

Tweepersoonskamer

€2810

Boek nu

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Prijs geldig tot 25/12/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er meerdere Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Spaans Baskenland

Cultuurfanaat of geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is deze reis zeker een aanrader voor u. We trekken richting het noorden van Spanje, ook wel gekend als het Baskenland. De eerste dagen van onze reis bezoeken we Bilbao, de grootste stad van deze regio. We bezoeken verder ook andere culturele trekpleisters zoals Guernica, San Sebastian, Getaria en Hondarribia. Ook de natuurliefhebbers zullen zich zeker niet vervelen, we brengen namelijk een bezoek aan Getxo dat bekend is vanwege zijn unieke stranden en kliffen.

Naast ons drukke programma lassen we ook tijd in om heerlijk te genieten van een goed glaasje wijn, de verfrissende zeebries en de prachtige zichten in het vissershaventje van Bermeo. Kortom een reis waar men zich zeker niet snel zal vervelen.

Verblijfshotel: Hotel Abando 4* + Silken Amara Plaza 4*.
Gedurende ons verblijf overnachten we in twee verschillende viersterren hotels die ideaal gelegen zijn voor ons programma. Het eerste hotel is hotel Abando, hier verblijven we vier nachten. Het is gelegen in het centrum van Bilbao op slechts 200 meter van enkele bekende winkelstraten en op 500 meter van het bekende Guggenheim museum. Het tweede hotel is gelegen in San Sebastian. Hier verblijven we twee nachten. Dit hotel is vlakbij het strand en op wandelafstand van het oude centrum van San Sebastian.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
• Centraal gelegen 4*hotels te Bilbao & San Sebastian
• Inclusief bezoek aan het Guggenheimmuseum
• Prachtige kunststeden, weelderig begroeide bergen, grillige kustlijn
• Proef de overheerlijke Baskische keuken

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Spanje is het even laat als bij ons.

Klimaat
In het Spaanse Baskenland is de temperatuur onder de invloed van de noordelijke zeestroming. Door het koude zeewater is de temperatuur hier niet hetzelfde als de kusten in het oosten en zuiden van Spanje.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 4 lunches, inclusief drank bij de inbegrepen maaltijden)
 • Alle vermelde excursies en toegangsgelden
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betalen in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

Vluchten met Brussels Airlines

Brussel – Bilbao
Bilbao– Brussel

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Aankomst Bilbao & Pintxos (A)

Aankomst in de luchthaven van Bilbao. Transfer naar het hotel. Na de check-in vertrekken we voor een wandeling doorheen het oude centrum van Bilbao met zijn zeven beroemde straten, interessante architectuur en de middeleeuwse kern. We kuieren door de smalle straatjes, bezichtigen de kathedraal van Santiago, een gotische kerk van de 1e eeuw, de brug en kerk van San Anton en het Plaza Nueva.

’s Avonds genieten we van een authentiek diner van Pintxos in het restaurant Old Quarter. Overnachting in hotel Abando 4*.

Dag 2 | Modern Bilbao en Guggenheim Museum (O-M-A)

Na het ontbijt maken we een culturele stadswandeling. Door verscheidene restauraties en opknappingen is het oude centrum terug volledig gemoderniseerd en opgefrist. Onze wandeling gaat door de Ensanche-Abandoibarra wijk en we passeren langs het Palacio Euskalduna dat vandaag de dag één van de belangrijkste hedendaagse bouwwerken is. We nemen de kabelbaan naar de Artxarda berg om de stad van bovenaf te bezichtigen.

Hierna genieten we van een lunch in Bistro Guggenheim, gevolgd door een bezoek aan het museum zelf. Dit gebouw is de perfecte representatie van de architectuur en design van de 21e eeuw. Naast het museum in Bilbao zijn er ook nog twee andere Guggenheimmuseums in de wereld,  één in Venetië en één in New York. Na het bezoek heeft u nog wat vrije tijd om rond te kuieren in de stad.

We genieten van ons avondeten in Bilbao en overnachten terug in hotel Abando 4*.

Dag 3 | Baskische kust (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag gaan we richting de kust. We rijden naar Guernica, dat in 1937 volledig vernield werd door de Spaanse burgeroorlog. In dit dorp zien we de symbolische eikenboom die miraculeus de bombardementen tijdens deze oorlog overleefd heeft. We bezoeken hier de Casa de Juntas, dit is de bijeenkomstplaats van het parlement (niet mogelijk als er een plenaire samenkomst is).

Middagmaal onderweg. In de namiddag bezoeken we San Juan de Gaztelugatxe, midden in de Baskische kust. Deze idyllische plek ligt tussen de kustplaatsen Bakio en Bermeo, die met de kust verbonden zijn door een stenen brug en een trap van 241 treden. Aan de top vinden we een pittoreske kapel en vooral een spectaculair uitzicht over de stormachtige Golf van Biskaje. Op terugweg naar Bilbao rijden we over de Birzhaia Bridge gemaakt om Portugalete te verbinden met Getxo zonder dat de grote schepen die er varen te verhinderen.

Avondmaal in Bilbao en overnachting in het hotel Abando 4*.

Dag 4 | Rioja wineries (O-M)

Ontbijt. Vandaag brengen we een bezoek aan de wijnregio Rioja, één van de bekendste wijngebieden in Spanje. We rijden doorheen de bergen naar het meest zuidelijke punt van het Baskenland waar de wereldwijd bekende Rioja wijnen gemaakt worden. Het landschap wordt vlakker en we kunnen de wijngaarden overal langs de baan terugvinden. We brengen een gegidst bezoek aan Laguardia, een ommuurd dorp dat het centrale punt van de Rioja Alavesa wijnregio is. We brengen ook een bezoek aan een oude, traditionele wijnboerderij, hier kunnen we onze eenvoudige lunch nuttigen in combinatie met enkele lokale wijnen. Na de middag keren we terug naar Bilbao.

Vrij avondmaal. Overnachting in hotel Abando 4*.

Dag 5 | San Sebastian (O-A)

Ontbijt. Op weg naar San Sebastian rijden we door Ordizia om de lokale markt te bezoeken alsook een kaasboerderij waar de gekende Idiazabal kaas wordt gemaakt. Na het bezoek kunnen we deze kaas ook proeven. In San Sebastian starten we het bezoek vanaf Monte Igueldo met een prachtig zicht over San Sebastian. Een ideale start om San Sebastian te leren kennen, ook bekend als parel van de zee. In het verleden is de stad maar liefst twaalf keer bijna volledig tot de grond afgebrand. Één straat hield stand in de brand van 1813, deze bestaat vandaag de dag nog steeds uit oude gebouwen zoals de kerk van San Vincente, de oudste kerk van de stad. Elk jaar in september kunt u hier ook het bekende filmfestival meemaken. Het een stad met een bewogen verleden waar men nu rustig door kan kuieren, shoppen en gezellig op een terrasje zitten. Onze vrije lunch nuttigen we ook in het historische gedeelte. Na de vrije lunch kunt u genieten van een vrije namiddag.

Avondmaal en overnachting in het hotel Silken Amara Plaza 4*.

Dag 6 | Hendaya – Hondarribia (O-M-A)

Vandaag brengen we samen met een gids een bezoek aan Hondarribia dat bekend is om zijn kleurrijke vissershuisjes in de buurt La Marina, de geplaveide straten en de statige gebouwen zoals het kasteel van keizer Carlos V. We brengen ook een bezoek aan Hendaya dat vooral heel gekend is bij de surfliefhebbers. Lunch in een lokaal restaurant.

Het afscheidsdiner vindt plaats in San Sebastian en overnachting in ons hotel Silken Amara Plaza 4*.

Dag 7 | Bilbao – Brussel (O)

Ontbijt. Vandaag keren we terug naar België. We nemen onze transfer naar de luchthaven van Bilbao voor de vlucht naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 4 lunches, inclusief drank bij de inbegrepen maaltijden)
 • Alle vermelde excursies en toegangsgelden
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betalen in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.