Oktober 2022 | 8 dagen
 

Sicilië

Spectaculair Sicilië

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in oktober 2022.

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Rondreis Sicilië 

Het grootste eiland van Italië, en in de Middellandse Zee, is rijk aan geschiedenis en tradities, waar kunst en cultuur verweven zijn met prachtige natuurlijke schoonheden. Van de zee tot de bergen en het platteland, van de vulkanen tot de vissersdorpjes, er zijn echt veel redenen om Sicilië te bezoeken.

We ontdekken dit fascinerende eiland met zijn talrijke mythes en legendes. We bezoeken het bekende Taormina, een verfijnde stad met verbazingwekkende schatten zoals het ongelofelijke Griekse theater. Verder is Sicilië rijk aan Werelderfgoederen met onder andere de barokke steden Noto, Modica en Ragusa, de Eolische eilanden, de Vallei van de Tempels in Agrigento en de Necropolis van Pantalica met meer dan 5000 rotsgraven. Uiteraard kunnen we Sicilië niet verlaten zonder een bezoek aan de Etna vulkaan.

De Siciliaanse keuken is populair en geliefd over de hele wereld. Laten we proeven, genieten en ontdekken!

Verblijfshotels
2 nachten Modica: Principe di Aragona 4*
2 nachten Linguaglossa: Mareneve Resort Etna 4*
3 nacht Taormina: UNA Hotel Naxos Beach 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanuit Zaventem
• Bezoek aan het symbool van Sicilië, de vulkaan Etna
• Ontdekking van de Siciliaanse keuken met onder andere een pasta kookworkshop
• Inclusief alle vermelde excursies

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Sicilië is het even laat als bij ons.

Klimaat
Sicilië heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter kent het eiland een zachte temperatuur.

 

VLUCHTEN

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Modica (A)

Vertrek in de vroege ochtend met een vlucht richting Sicilië. Wanneer we aankomen worden we opgewacht door onze gids ter plaatse. We zetten de reis direct goed in en nemen de bus naar Siracusa. Siracusa was één van de grootste en rijkste steden in de Griekse periode, vandaar ook de vele Griekse ruïnes en het Griekse theater dat dateert van de 5e eeuw voor Christus. Na een bezoek aan enkele prachtige overblijfselen van de oudheid, nemen we de bus richting Ortigia, aangekomen is er tijd voor een vrije lunch.

Hierna brengen we een bezoek aan ‘Siracusa underground’, drie verdiepen onder de grond, verborgen onder de achttiende eeuwse kathedraal van San Filippo Apostolo. Na ons bezoek nemen we de bus richting Modica voor de check-in in ons hotel Principe di Aragona. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2 | Modica en omgeving (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag zetten we koers richting Donnafugata Castle voor een gegidst bezoek. Na een culturele ochtend rijden we verder richting de COS winery, een biodynamisch wijnhuis waar de Cerasuolo di Vittoria en de Pithos wijn gebrouwen wordt. We brengen een bezoek aan het domein en genieten van een degustatie van de wijnen in combinatie met een lunch.

Volgend op de lunch vertrekken we naar Ragusa Ibla. Hier brengen we een bezoek aan het dorp en daarna kunt u genieten van vrije tijd. Het dorp is vooral gekend door de barokstijl daterende uit de 17e eeuw. We nemen de bus naar het hotel waar u nog even tijd heeft om op te frissen. ’s Avonds wandelen we naar een lokaal restaurant in Modica voor ons diner. Overnachting in het hotel.

Dag 3 | Modica – Caltagirone – Piazza Armerina – Linguaglossa (O-A)

Vandaag checken we uit in ons eerste hotel en rijden we na het ontbijt richting Caltagirone voor een bezoek. Deze stad is ondergedompeld in kleur, verscheidene patronen, gedetailleerde werken en vooral keramiek. Het hoogtepunt is zonder twijfel de treden van de ‘Scalinata di Santa Maria del Monte’, een trap dat het lager gelegen deel van de stad verbindt met het hoger deel en gedecoreerd is met keramieken tegels. We rijden naar Piazza Armerina voor een vrije lunch.

Na de middag brengen we een bezoek aan Villa Romana del Casale, gebouwd door een Romeinse Patriciër. In deze villa kan men nog enkele van de best bewaarde mozaïeken terugvinden. Hierna gaan we met de bus naar Linguaglossa voor de check-in. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4 | Linguaglossa – Etna – Castiglione – Linguaglossa (O-M-A)

Vandaag brengen we een bezoek aan de hoogste vulkaan van Europa en één van de actiefste ter wereld, de Etna. De spectaculaire uitbarstingen en de vurige lavastromen hebben altijd de interesse van wetenschappers gewekt, samen met de nieuwsgierigheid van bezoekers van over de hele wereld. Sinds 2013 staat de Etna op de Werelderfgoedlijst van Unesco vanwege zijn geologische eigenaardigheden van planetair belang.

We rijden naar het noordelijke gedeelte van de Etna voor een wandeling langs de kraters. We krijgen een beter beeld over de geologische verschijnselen, de landschappen en de lokale flora. Onze lunch is in een typisch lokaal restaurantje met zicht op de vulkaan.

In de namiddag kunt u samen met de reisleidster rondkuieren in Castiglione, een klein gezellig dorpje bovenop een rots of even uitblazen van de wandeling op een terrasje. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5 | Linguaglossa – Motta Camastra – Alcantara Valley – Taormina (O-M-A)

We wisselen terug van hotel vandaag. Na het ontbijt en de check-out gaan we richting Motta Camastra. Hier worden we verwelkomd door Mamma Maria die ons alle knepen van het pasta maken gaat uitleggen in een pasta kookworkshop! We verdelen de groep in 2, de eerste groep start met de workshop en leert de kneepjes van het vak terwijl de 2 groep een bezoek brengt aan het dorpje met een lokale gids. Na 45 minuten – 1 uur wisselen de groepen. ’s Middags genieten we van een lunch gemaakt door de lokale bevolking.

Na deze culinaire voormiddag nemen we de bus naar Alcantara valley. We wandelen in het park met prachtige zichten op de canyon, later nemen we de lift naar beneden richting de rivier. Bus naar Giardini Naxos voor check in. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6 | Taormina – Savoca – Taormina (O-A)

Vandaag staat het dorp Savoca op de planning, ook wel gekend als ‘the Godfather village’. Naast de bekende naam, kunnen we hier ook genieten van prachtige uitzichten over de zee. We bezoeken hier de catacomben. Voor de liefhebbers geven we ook even tijd om een drankje te drinken in de bekende bar Vitelli.

Na de maffia te begroeten, rijden we richting Taormina voor een bezoek aan het Griekse theater. Vrije lunch. In de namiddag nemen we de kabellift naar het strand en varen we mee in een typische vissersboot. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7 | Taormina – Catania – Taormina (O-A)

Na het ontbijt rijden we verder richting Catania, de tweede grootste stad van Sicilië. We brengen een bezoek aan een lokale vismarkt en proeven enkele lokale specialiteiten. Deze markt geeft de levensstijl van de Sicilianen uitstekend weer.

Vrije lunch en vrije tijd in Catania voor de laatste souvenirs in te kopen of een wandeling met de reisleidster. Om de dag af te sluiten brengen we nog een gegidst bezoek aan Aci Castello en het kasteel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8 | Taormina – Brussel (O)

We maken nog gebruik van een vroeg ontbijt en we zetten koers richting de luchthaven voor onze vlucht terug naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension + 3x lunches)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies tijdens de vrije tijd

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden