29/11/2022 | 18 dagen
 

Guatemala, Honduras & El Salvador

In het spoor van de Maya’s

Prijs per persoon:

€ 4775 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 5540 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 100 per persoon

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Voorreisvergadering groepsreis Guatemala, Honduras & El Salvador: zaterdag 12 november om 13u30.

Een reis door 3 landen behorend tot de Federale Republiek van Centraal-Amerika. Naast de grootsheid van de Maya cultuur maken we ook kennis met de invloed van de Spaanse kolonisatie en de strijd van de plaatselijke bevolking om hun eigen identiteit te bewaren. Ook de recente burgeroorlogen en dictaturen hebben de geschiedenis van deze landen sterk beïnvloed.

Met Rigoberta Menchu, een Guatemalteekse mensenrechtenactiviste, en aartsbisschop Romero een sociaal en maatschappelijk bewogen aartsbisschop uit El Salvador, als inspiratie zien we hoe deze landen een nieuwe toekomst bouwen.

De natuur is prachtig en afwisselend, een aaneenschakeling van vulkanen, jungle, meren, bergen en oceanen in een altijd zomers klimaat.

We leggen contacten met een zeer gastvrije en authentieke bevolking. We genieten van de rust op plaatsen waar de tijd bleef stilstaan of bewegen ons door de geanimeerde, kleurrijke maar hectische pleinen, markten of religieuze activiteiten waar de plaatselijke bevolking elkaar treft.

Verblijfshotels
1 nacht Guatemala City: Guatemala City 4*
3 nachten Antigua: El Meson de Maria 3*
1 nacht Chichicastenango: Santo Tomas 4*
1 nacht Panajachel: Porta del Lago 4*
1 nacht Guatemala City: Guatemala City 4*
2 nachten Ataco: hotel Casa 1800 Ataco 4*
2 nachten Copan: Marina Copan 4*
3 nachten Suchitoto: hotel Casa 1800 Suchitoto 4*
1 nacht San Salvador: hotel Barcelo San Salvador 4*

Onze troeven
• 3 kleurrijke en gastvrije landen
• Unieke sites van de Mayacultuur
• Volksgeloof en tradities
• Een overweldigende natuur
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele

Voorreisvergadering groepsreis Guatemala, Honduras & El Salvador: zaterdag 12 november om 13u30.

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maanden geldig).

Inentingen
https://www.wanda.be/nl  

Munt
De Guatemalteekse quetzal (GTQ) is de munteenheid van Guatamala. In Honduras de lempira (HLN) en in El Salvador de US dollar.

Lokale tijd
Tijdens onze wintertijd is het in Guatemala, Honduras en El Salvador 7 uur vroeger.

Klimaat

Deze landen hebben een tropisch klimaat en de temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Er zijn twee seizoenen: de regentijd (half mei – half november) en de droge tijd (half november – half mei).

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Iberia in economy class
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf in kwalitatieve hotels volgens programma
 • Maaltijden op basis van VOLPENSION
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Reis– en annuleringsverzekering

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 17 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Iberia

29/11 Brussel – Madrid 07u10 – 09u35 (IB 3207)
29/11 Madrid – Guatemala 12u10 – 17u00 (IB 6341)

15/12 El Salvador – Madrid 21u00 – 14u20 (IB 6342)
16/12 Madrid – Brussel 16u45 – 19u10 (IB 3214)

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Dinsdag 29 november 2022 | Brussel – Madrid – Guatemala City (A)

Vertrek in de vroege ochtend met een vlucht van Iberia naar Guatemala via Madrid. We draaien ons uurwerk 7 uur terug en komen rond 17u aan in de luchtenhaven La Aurora in Guatemala City, de hoofdstad van Guatemala. Transfer naar hotel Best Western Plus Stofella Hotel in Guatemala City 4*.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2 | Woensdag 30 november 2022 | Guatemala City – Antigua (O-M-A)

Na het ontbijt starten we onze verkenning van de hoofdstad Guatemala met een bezoek aan het Museo Nacional de Arquiologica y Ethologica, voor een eerste kennismaking van de Mayacultuur en de invloed van de Spaanse kolonisatie. In het hartje van Guatemala City kuieren we in het Parque Centenario. Aan dit plein zijn de kathedraal en het Palacio Nacional gelegen. De kathedraal heeft barokke en klassieke elementen en overleefde diverse aardbevingen. Palacio Nacional is opgetrokken in Spaanse barok en renaissance. Vroeger was het de residentie van de president, nu is het deels museum, deels kantoren van de regering.

We bezoeken de “Mercado”, de overdekte markt en maken kennis met de verscheidenheid aan artisanaat dat door de verschillende etnieken hier en gedurende onze ganse rondreis in overvloed aangeboden wordt. Om inzicht te krijgen in de differentiatie van het landschap (jungle-vulkanen-bergen-zee) bezoeken we Minervapark waar in 1905 een grote reliëfkaart werd gebouwd door Francisco Vela. Na de lunch rijden we naar Antigua en bezoeken bij het binnenrijden van de stad Casa Santa Domingo. Transfer naar Hotel El Meson de Maria in het centrum van de stad waar we onze intrek nemen voor drie nachten. Avondmaal met lokale dansen en zang in de omgeving van het hotel.

Overnachting in El Meson de Maria 3*.

Dag 3 | Donderdag 1 december 2022 | Antigua (O-M-A)

Vandaag ontdekken we de stad Antigua, Unesco Werelderfgoed. De stad gelegen aan de voet van de vulkanen “Volcan de Fuego” en de Acatenango of “Volcan de Agua”. Ze werd in 1543 door de Spanjaarden gesticht onder de naam Santiago de los Caballeros en was de hoofdstad van de “Kapiteinsgeneralitiet Guatemala” een bestuurlijk onderdeel van het vicekoninkrijk Nieuw-Spanje. De stad werd meermaals getroffen door epidemieën en aardbevingen. Na de aardbeving van 1773 werd de hoofdstad in 1776 officieel verplaatst naar het veiliger geachte Guatemala City waarna de naam van Santiago de los Caballeros veranderde in “La Antigua Guatemala” (het oude Guatemala).

We bezoeken de Plaza Central met de kathedraal, El Palacio Real, en El Palacio de los Capitanes Generales. Verder wandelen we langs enkele van de 38 kerken die gedurende de kolonisatie door verschillende kloosterorden werden gebouwd. We bezoeken San Fransico El Grande waar Hermano Pedro in 2002 heilig werd verklaard en Nuestra Señora de la Merced.

Na de lunch bezoeken we de artisanale markt en is er vrije tijd voorzien in het stadje. Avondmaal in de omgeving van het hotel. Overnachting in El Meson de Maria 3*.

Dag 4 | Vrijdag 2 december 2022 | Antigua – San Pedro Las Huertas – Ciudad Vieja – Dueñas – Santiago Zamora – Jocotenango – Antigua (O-M-A)

We beginnen met een bezoek aan San Pedro Las Huertas waar we de vrouwen aan het werk zien in de openbare wasplaats. Verder naar de macadamia plantage van Valhalla met een fotostop aan de kathedraal van Ciudad Vieja. Valhalla is een project waar gezocht wordt hoe men de lokale boeren een supplementair inkomen kan geven door de organische verbouwing van macadamia noten, een plant die op heel korte termijn rendement geeft. Na de rondleiding maken we kennis met het gebruik van de Macadamianoot in de schoonheidszorg.

Daarna rijden we naar Santiago de Zamora waar de vrouwen van AMUDIK ons verwelkomen. De vrouwen verenigden zich om te ontsnappen aan analfabetisme, familiale onderdrukking en huishoudelijk geweld. Hun gezamenlijk economisch project stelt educatie en gezondheidszorg voorop voor henzelf en hun kinderen. Ze zijn solidair met de vrouwen die om welke reden ook niet kunnen of durven toetreden tot hun vereniging. Ze getuigen hoe de vereniging verandering bracht in hun leven en leren ons de plaatselijke gebruiken, zang, dansen en ambachtstechnieken. Ze koken voor ons en we eten gezamenlijk de lunch.

We verlaten de vrouwen van Zamora en rijden naar Jocotenango. We bezoeken La Azotea waar we alles te weten komen over koffie en het museum van plaatselijke muziekinstrumenten bezoeken. Voor het avondmaal rijden we naar Santo Domingo Tenedor del Cerro een unieke locatie boven op een heuvel waar kunst centraal staat.

Overnachting in El Meson de Maria 3*.

Dag 5 | Zaterdag 3 december 2022 | Antigua – Solola – San Juan de la laguna – Santiago – Panajachel (O-M-A)

Vroeg in de morgen vertrekken we naar Solola met onderweg een lekker ontbijt in Katok. Solola kijkt uit over het meer van Atitlan dat zo’n zeshonderd meter lager ligt. We vinden er een kleurrijke markt. We rijden verder naar Panajachel voor een boottocht op het meer van Atitlan. Het meer van Atitlan is een kratermeer en ligt op 1500m hoogte. Het is omringd door 12 stadjes die elk de naam van een apostel dragen.

Onze eerste stop is in San Juan de la laguna waar de Tz’utujil Maya wonen die een heel aparte kledingstijl hebben. Op onze wandeling door het stadje bezoeken we een groep jonge vrouwen die zich verenigden om door economische onafhankelijkheid te ijveren voor gelijkwaardigheid van de vrouw. We varen verder naar Santiago, het grootste stadje aan het meer gelegen op 1556 m tussen twee vulkanen: Volcan Toliman en Volcan Atitlan. We bezoeken het dorpje en de kerk.

Na de lunch rijden we met terreinwagens naar een oorlogsmonument en naar een Confradia, een religieus broederschap sjamaans die voor een jaar lang zorg dragen voor Maximon, een figuur die heilig is voor de Maya’s. Vrije tijd in het stadje. Wanneer de zon ondergaat varen we terug naar Panajachel. We dineren in het stadje.

Overnachting in hotel Porta del Lago 4*.

Dag 6 | Zondag 4 december 2022 | Panajachel – Chichicastenango (O-M-A)

We verlaten Panajachel en rijden naar Chichicastenango waar dagelijks een van de grootste openluchtmarkten van Latijns Amerika plaatsvindt. De bevolking is grotendeels van Maya afkomst en houdt haar traditionele gebruiken in ere. We bezoeken de 400 jaar oude St-Thomaskerk. Op de trappen wordt er handel gedreven, wierook gebrand en wordt “Los Magos” geofferd aan de Mayagod van de Aarde. Voor de lunch gaan we naar hotel Santo Tomas en checken we ons in. We zetten ons bezoek aan Chichicastenango verder met een bezoek aan de begraafplaats Campo Santo, een kleurrijk plaats waar de volkstradities voelbaar zijn. Daarna rijden we naar Pascual Abaj of Turkey, een offerplaats van de Maya. Een sjamaan begeleidt ons in het ritueel. Vrije tijd om te genieten van de accommodaties van het hotel of van het stadje.

Avondmaal en overnachting in hotel Santo Tomas 4*.

Dag 7 | Maandag 5 december 2022 | Chichicastenango – Iximché – Tecpan – Guatemala City (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar de Maya site van Iximché. Iximché was de hoofdstad van het Maya koninkrijk van 1470 tot de verovering door de Spanjaarden in 1524. Deze archeologische site bevat een aantal piramides, tempels, paleizen en twee balpleinen. Na dit bezoek rijden we naar Guatemala City met een stop in Tecpan voor een lunch met de typische parrillada. Avondmaal en overnachting in Best Western Plus Stofella Hotel in Guatemala City 4*.

Dag 8 | Dinsdag 6 december 2022 | Guatemala City – Grens Guatemala/El Salvador – El Tazumal – Ataco (O-M-A)

We verlaten Guatemala en rijden naar Las Chinamas waar we de grens Guatemala/El Salvador oversteken en de nodige grensformaliteiten vervullen. Via de bloemenroute rijden we naar El Santa Teresa voor de lunch. In de namiddag bezoeken we het archeologisch park El Tazumal, de ruïne van een Mayastad bewoond door de Pipil. Vandaar rijden we naar Concepcion de Ataco. Ataco is een gezellig stadje waar de vele kleurrijke muurtekeningen bijdragen tot een aparte sfeer. Na een verkennende wandeling en vrije tijd nemen we onze intrek in hotel Casa 1800 Ataco 4* voor de komende twee nachten.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 9 | Maandag 7 december 2022 | Ataco – Cerro Verde – Nahuizalco – Juayua – Ataco (O-M-A)

Na het ontbijt vervolgen we de bloemenroute naar het nationaal park Cerro Verde waar we een wandeling maken met prachtig uitzicht op de vulkanen Santa Ana en Izalco en het Coatepeque meer. Daarna rijden we naar Nahuizalco voor de lunch. We verkennen nadien samen het dorpje en leren iets meer van de cacao en de familiale ambachtelijke verwerking. Daarna rijden we richting Juayua en gaan met tuk tuks naar de watervallen van Los Chorros de la Calera.

Terug naar Ataco. Avondmaal in een restaurant dichtbij het hotel Casa 1800 Ataco 4*.

Dag 10 | Dinsdag 8 december 2022 | Ataco – Apaneca – Metapan – Copan (O-M-A)

We starten de dag met een bezoek aan Apaneca. Na een gezamenlijke wandeling is er vrije tijd om alleen op verkenning te gaan langs de kleurrijke straatjes en winkeltjes. Hierna rijden we naar de grens van El Salvador met Guatemala en lunchen we in Metapan. We vervolgen onze weg naar de grens van Guatemala met Honduras. Nog een korte rit brengt ons naar Copan, dé Mayastad in Honduras.

Avondmaal en overnachting in hotel Marina Copan 4*.

Dag 11 | Vrijdag 9 december 2022 | Copan (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar de archeologische site. Deze Maya site uit de klassieke periode was hoofdstad van het Maya-rijk tussen de 5e en 9e eeuw na Chr. Ze is rijk aan sculpturen en het museum geeft een beeld van de bouwstijl en de kleurrijke decoratietechnieken die de Maya’s beheersten. Naast deze site waar de Koninklijke verblijven gevestigd waren bezoeken we een kleinere site, verscholen in de jungle. Hier waren de verblijven van de hofhouding, de administratie, de kunstenaars, de architecten, de letterkundigen en de wetenschappers.

Na de lunch rijden we naar Macow Mountain, een project van ecotoerisme gelegen in de jungle. Naast toekans en macows treffen we er ook een rijkdom aan exotische planten. We keren terug naar het hotel. Vrije tijd om te genieten van de hotelaccommodaties of te kuieren door de winkelstraatjes in het stadje.

Avondmaal in de omgeving van het hotel. Overnachting in hotel Marina Copan 4*.

Dag 12| Zaterdag 10 december 2022 | Copan – Esquipulas – Suchitoto (O-M-A)

Vandaag verlaten we Copan en rijden we via Guatemala terug naar El Salvador. We gaan de grens over en in Guatemala bezoeken we Esquipulas, sinds 2002 Unesco Werelderfgoed. Het is een pelgrimageoord voor de Zwarte Christus van Esquipulas waar ook het leven van Hermano Pedro centraal staat. Lunch onderweg.

We zetten onze weg verder naar Suchitoto. Suchitoto betekent letterlijk plaats van vogels en bloemen. Het stadje heeft een oud koloniale architectuur, smalle straatjes en veel kunstgalerijtjes. Suchitoto heeft gedurende de burgeroorlog heel fel geleden. Met de zinloosheid en gevolgen van die oorlog worden we al gauw geconfronteerd bij het bezoek aan een van de kerkjes die dienstdeden als schuilplaats bij de beschietingen vanuit de omringende heuvels. Ook de kunstige muurschilderingen met protesten en de kogelgaten in vele gevels herinneren aan de oorlog. Maar Suchitoto herleeft, dat is te merken aan de bevolking die zich verenigt in positieve projecten en aan de renovatie van de huisjes en de muurschilderingen die oproepen tot vrede en verdraagzaamheid. Het is te voelen aan de gastvrijheid en bedrijvigheid van de inwoners.

Avondmaal en overnachting in hotel Casa 1800 Suchitoto 4*.

Dag 13 | Zondag 11 december 2022 | Suchitoto – Joya De Cerén – El Bocquéron – Suchitoto (O-M-A)

We beginnen de dag met een bezoek aan de Mayasite Joya De Cerén. Joya de Cerén was een pre-Spaanse agrarische gemeenschap die werd begraven onder een uitbarsting van de Laguna Caldera vulkaan. Deze site is Werelderfgoed en belangrijk omdat ze veel info bevat over het dagelijkse leven van de boerengemeenschap uit de 6e eeuw na Christus. We rijden verder naar Sitio del Niňo voor de lunch. We gaan verder naar El Playon waar we een schitterend uitzicht hebben. Daarna reizen we verder naar het Nationaal park El Bocquéron met uitzicht op San Salvador City, de hoofdstad van El Salvador en de Quetzaltepec vulkaan. Deze stratovulkaan domineert het landschap. We maken een wandeling doorheen een prachtige natuur met een fantastisch uitzicht op de kraters.

Terug naar Suchitoto voor avondmaal en overnachting in hotel Casa 1800 Suchitoto 4*.

Dag 14 | Maandag 12 december 2022 | Omgeving Suchitoto (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we naar Haciënda La Nacimientos. Rina, de eigenares van de haciënda, is een van de belangrijkste vrouwen van El Salvador en dat heeft zijn reden. Allereerst om haar gevecht om na de burgeroorlog de ouderlijke haciënda terug te winnen en om te bouwen tot een plaats van hoop voor de omliggende boeren die de burgeroorlog overleefden. Ze verdeelde eerlijk de ingenomen gronden van hen die niet terugkeerden na de oorlog. Ze vroeg de hulp aan verschillende NGO’s om de monocultuur van suikerriet met geringe opbrengst en onvoldoende werkzekerheid om te zetten in wisselcultuur op organische basis met veel respect voor de streekeigen gewassen en de ervaring van de boeren.

Tevens bracht zij de añil opnieuw in productie. Añil is de plant die de vermaarde indigo kleurstof levert. Indigo maakte eeuwen geleden de streek rijk en vermaard. Van die eeuwenoude traditie maakte zij gebruik om indigo stoffen te verven en op die manier aan vrouwen een inkomen te verschaffen. El Salvador staat momenteel nummer 3 op de wereldranglijst voor kwaliteit indigo. Na een wandeling door de plantages gaan we zelf met indigo aan het werk. Via basistechnieken maken we ons eigen kunstwerk. De lokale vrouwen bereiden ondertussen onze lunch met door hen zelf geteelde bio producten.

Na dit boeiend bezoek rijden we naar het meer van Suchitlan in Puerto San Juan. Het is een kunstmatig aangelegd stuwmeer van Cerro Grande dat een half miljoen Salvadorianen voorziet van elektriciteit. In het meer liggen tientallen onbewoonde eilanden, het zijn beschermde broedplaatsen voor inheemse en uitheemse vogels. Na de boottocht rijden we naar het hotel voor een beetje relax-time.

Avondmaal in een plaatselijk restaurant en overnachting in hotel Casa 1800 Suchitoto 4*.

Dag 15 | Dinsdag 13 december 2022 | Suchitoto – San Salvador (O-M-A)

Na het ontbijt transfer naar de hoofdstad San Salvador. We bezoeken er de kathedraal en het graf van Oscar Romero. We maken een wandeling rond Plaza Libertad en bezoeken de moderne Iglesia El Rosario. Na de lunch gaan we naar “Monumento al Divino Salvador del mundo” een Christusbeeld op een wereldbol bovenop een sokkel van 658m hoog dat dateert van 1942. Het staat midden op het plein van Plaza El Salvador del Mundo en is een belangrijk symbool voor heel El Salvador en eert Jezus Christus, de beschermheilige van het land.

Daarna verder naar Monumento a la Reconciliación, een monument uit 2017 opgericht voor 25ste verjaardag van de vredesakkoorden van 1992 die in El Salvador een einde maakten aan de burgeroorlog. Dit sculpturen ensemble roept het hele land op tot vreedzaam samenleven.

We sluiten de dag af met een bezoek aan El Principito Plaza met een themapark dat refereert naar De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupery. Hij is in El Salvador geliefd omdat hij de echtgenoot was van de Salvadoraanse schrijfster Consuelo Suncin Sandoval. Het park bevat 11 sculpturen van personages uit het literaire werk De kleine prins, een asteroïde, een koepel, het beeld Hands Transparency en La Rosa ter ere van Consuelo Suncin. We sluiten onze bezoeken af op Santa Tecla voor een uniek panoramisch uitzicht op de stad San Salvador.

Na deze bezoeken gaan we naar ons hotel Barcelo San Salvador 4* voor de check in. Avondmaal in de stad.

Dag 16 | Woensdag 14 december 2022 | San Salvador – Beach (O-M-A)

Ontbijt. Onze laatste dag gaan we uitwaaien aan het strand. El Salvador ligt aan de Pacific of Stille Oceaan en heeft een 320km lange kustlijn. Door de hoge golven is het een ideaal surf gebied. De stranden nodigen uit tot een rustige wandeling. Wij rijden richting Las Hojas voor een relaxte dag.  Dineren doen we in de stad.

Overnachting in hotel Barcelo 4* .

Dag 17 | Donderdag 15 december 2022 | San Salvador – Madrid (O-M-A)

Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we als afsluiter de artisanale markt van San Salvador. We sluiten deze reis af met een “farewel-lunch”. Daarna keren we naar het hotel om de koffers te pakken en te relaxen, we voorzien ook een afscheidsmoment. Hierna rijden we naar de luchthaven voor een nachtvlucht naar Madrid. Maaltijden aan boord tijdens de internationale vlucht.

Dag 18 | Vrijdag 16 december 2022 | Madrid – Brussel (O)

We draaien ons uurwerk 8 uur vooruit en landen in de vroege namiddag op Madrid-Barajas. Daar nemen we de vlucht naar Brussel waar we aankomen rond 19u na een fantastische reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Iberia in economy class
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Verblijf in kwalitatieve hotels volgens programma
 • Maaltijden op basis van VOLPENSION
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven & fooien
 • Reis– en annuleringsverzekering

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 17 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag hier uw infofilmpje aan

Nieuwsbrief
Toestemming*