September 2022 | 8 dagen
 

Puglia

Puur Puglia

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in september 2022.

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Rondreis Puglia

Gelegen in de hak van de Italiaanse laars kunt u Puglia terugvinden. Dit is de meest oostelijk gelegen regio van het land.

Tijdens onze reis ontdekken we zowel de meest belangrijke, culturele hoogtepunten als de mooie natuur van de regio. We bezoeken enkele prachtige dorpen zoals Brindisi, Alberobello dat bekend staat om de typische huisjes ‘de trulli’, Matera, Tani, Lecce, Otranto… Hiernaast staan de Grotte Di Castellana, een wijnproeverij, een fietstocht langs de olijfgaarden en de Traiana weg en de Kloof aan Gravina di Puglia op het programma!

Kortom, het wordt een reis met een goed gevuld programma, maar met voldoende tijd om te genieten van deze prachtige bestemming en de Italiaanse zon.

Verblijfshotels
4 nachten Alberobello: Ramapendula 4*
1 nacht Altamura: Hotel Fuori le Mura 4*
2 nachten Lecce: Hotel Delle Palme 4*

Onze troeven
• Begeleiding door Ann Vandermeeren, een Puglia kenner!
• Fietstocht in Montalbano
• Hoge kliffen, blauwe zee, olijfboomgaarden en witte dorpjes
• Inclusief alle vermelde excursies

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Puglia is het even laat als bij ons.

Klimaat
Puglia heeft een mediterraan klimaat met warme zomers, zachte winters en bijna geen regen. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 30 graden, met hier en daar een paar uitschieters boven de 30° C. In de winter ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 12 en 15 graden.

 

VLUCHTEN

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Bari – Alberobello

Vertrek vanuit Brussel voor onze avondvlucht naar Bari. Bij aankomst transfer naar ons hotel. Overnachting in Ramapendula 4* of gelijkwaardig.

Dag 2 | Alberobello – Grotte Di Castellana – Wijnproeverij – Alberobello (O-A)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Alberobello. Deze stad is bekend van de trulli, typische witte ronde huisjes met een kegelvormig dak. De bewoners bouwden deze huisjes zonder cement, dit zodat ze snel afgebroken zouden kunnen worden wanneer er belastingscontroleurs kwamen.

In de namiddag trekken we naar de Grotte di Castellana. Deze prachtige grotten werden meer dan 90 miljoen jaar geleden gevormd. We vinden hier formaties met verbazingwekkende kleuren en vormen. Tijdens de rondleiding gaan we tot een diepte van ongeveer 60 meter. Daar zien we de schoonheid van de door het water geërodeerde kalksteen. Om de dag af te sluiten gaan we naar een wijnproeverij, we bevinden ons namelijk vlakbij de “Strada dei Vini”, een wijnroute die u langs authentieke dorpjes voert. Avondmaal en overnachting in Ramapendula 4* of gelijkwaardig.

Dag 3 | Alberobello – Fietstocht – Polignano A Mare – Alberobello (O-A)

Ontbijt. Vandaag maken we een fietstocht in Montalbano. We fietsen over een vlakte met olijfgaarden en de oude Traiana-weg die in het verleden Rome met Brindisi verbond. Daar kunt u het leven op het platteland zien. Onderweg bezoeken we een oliemolen met een oude molensteen en persen, een versterkte masseria boerderij, een moderne molen en een eeuwenoude olijfboom. Tijdens de rondleiding maken we kennis met de verschillende productiemethoden. En we proeven natuurlijk de extra vierge olijfolie.

Hierna brengen we een bezoek aan Polignano a Mare, de geboortestad van Domenico Modugno, zanger van het Italiaanse liedje Volare. Dit dorpje is de ideale locatie om rond te dwalen door de steegjes van het historisch centrum en foto’s te nemen van de steile klippen met de pittoreske huisjes. Avondmaal en overnachting in Ramapendula 4* of gelijkwaardig.

Dag 4 | Alberobello – Trani – Castel Del Monte – Alberobello (O-A)

Ontbijt. Op het programma van vandaag staat Trani, de parel aan de zee. De blikvanger van dit idyllisch vissersplaatsje is de kathedraal. De constructie van de toren was ooit een gewaagde architecturale keuze. Die werd dan ook na enkele eeuwen steen per steen weer afgebroken. Elke steen werd genummerd en vervolgens stukje bij beetje opnieuw gemonteerd. Nu kunnen we met een veilig gevoel onder de boog van de 60 m hoge toren door wandelen. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Castel del Monte, een achthoekige burcht die tot ieders verbeelding spreekt. Avondmaal en overnachting in Ramapendula 4* of gelijkwaardig.

Dag 5 | Alberobello – Gravina Di Puglia – Matera – Altamura (O-A)

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Gravina di Puglia, gelegen aan de rand van een canyon. De inwoners bouwden er vanaf de 9de eeuw hun huizen met kalksteen uit de rotsen. Ondergronds ontdekken we een netwerk van gangen en grotkerken. We maken ook een wandeling met zicht op de kloof.

Na de middag rijden we richting Matera, de culturele hoofdstad van Europa in 2019. Deze stad is vooral bekend voor zijn woningen die uit de rotsen gehouwen zijn en het is ook de enige plek ter wereld waar mensen kunnen zeggen dat ze wonen in dezelfde woning als hun voorouders 9000 jaar geleden! Avondmaal en overnachting in Hotel Fuori le Mura 4* of gelijkwaardig.

Dag 6 | Altamura – Otranto – Boottocht – Lecce (O-A)

Na het ontbijt gaan we richting Otranto, een charmante en pittoreske stad met een indrukwekkend kasteel. De massieve torens hebben zelfs een naam: Torre della Duchessa, Ippolita en Alfonsina. Het oude centrum is bijna volledig intact gebleven. Wanneer u door het labyrint van kleine steegjes en straatjes slentert, komt u bij de opmerkelijke kathedraal. Deze heeft op de vloer een bijzondere zwart-wit mozaïek van de levensboom met een oppervlakte van meer dan 1000 m².

Na de middag nemen we de boot naar de “Grotta Zinzulusa”, we varen langs de prachtige, ruige kustlijn tot bij de grot in het midden van een natuurpark. Daar hangen de stalactieten aan het plafond. De Italianen beschrijven ze in het plaatselijke dialect als “zinzuli”. Na onze boottocht gaan we richting Lecce. Avondmaal en overnachting in hotel Delle Palme 4* of gelijkwaardig.

Dag 7 | Lecce – Gallipolli – Galatina – Lecce (O-A)

Ontbijt. Gallipolli, ooit bekend als Kalé Pólis of mooie stad staat vandaag nog op onze to do lijst. Het is een prachtig klein havenstadje waar we kunnen slenteren doorheen de kleine steegjes en halt kunnen houden bij een lokale wijnbar. Na de middag ontdekken we Galatina, een plaatsje met prachtige kerken en fresco’s. Avondmaal en overnachting in hotel Delle Palme 4* of gelijkwaardig.

Dag 8 | Lecce – Bari – Brussel (O)

Ontbijt. Vandaag verkennen we Lecce, een stad met verscheidene barokke paleizen. De gevels van de “palazzi” danken hun warme schoonheid aan het gebruik van tufsteen. Die is aanvankelijk wit maar doorheen de jaren verandert de steen van kleur, naar de kenmerkende amber of honingkleur die zo prachtig contrasteert met de helderblauwe lucht. We wandelen naar het historisch centrum waar het amfitheater uit de Romeinse tijd nog steeds te zien is. Het werd in 1929 bij toeval ontdekt bij werken in de tuin van twee historische gebouwen. Hierna vertrekken we richting de luchthaven voor onze vlucht naar België.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem door Ann Vandermeeren
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Toeristenbelasting
 • Facultatieve excursies tijdens de vrije tijd

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden