24/01/2023 | 12 dagen
 

Oman januari 2023

Veelzijdig Oman

Prijs per persoon:

€ 4860 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 5655 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! | EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 100 per persoon

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er meerdere alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Oman

Het sultanaat Oman is een veelzijdig en intrigerend land in de Arabische wereld en op Saoedi-Arabië na het grootste land van Arabië. Het heeft alles wat een reis tegelijkertijd boeiend, avontuurlijk en ontspannend maakt: prachtige zandstranden, schitterende landschappen met dadels en fruitbomen, typische dorpjes, rustige oases, historische gebouwen, prachtige paleizen en moskeeën, een goede keuken, luxueuze hotels en bovenal een fiere en vriendelijke bevolking. Het noorden met de hoofdstad Muscat als uitvalsbasis is droog, ruw en bergachtig. Dhofar in het zuiden is groen en vruchtbaar en de schitterende Frankincenseroute met de bekende Boswellia of wierookbomen is er nooit ver weg.

Oman is de perfecte combinatie van authenticiteit en moderne ontwikkeling. Ontdek het met ons in een zeer gevarieerde rondreis. Welkom – Marhaba!

Verblijfshotels
3 nachten Muscat: Radisson Blu Muscat 4*
1 nacht Wahiba: Woestijnkamp Arabian Oryx Camp
2 nachten Nizwa: Hotel Golden Tulip Nizwa 4*
1 nacht Muscat: Radisson Blu Muscat 4*
3 nachten Salalah: Hilton Salalah Resort 5*
1 nacht Muscat: Radisson Blu Muscat 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
• Overnachting in een tentenkamp in de woestijn
• Ontdekking van een prachtige natuur en fascinerende cultuur

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig) + online visum.
Het visum kan geregeld worden door Groepsreizen 50+, klik hier.

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Oman.

Munt
Omaanse rial.

Lokale tijd
Tijdens onze wintertijd is het 3 uur later in Oman.

Klimaat
In Oman kan het heel warm worden. De minst hete maanden liggen tussen november en maart.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Emirates
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies
 • Visumkosten

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
 • Visum: richtprijs €85 per persoon
Reis gegarandeerd vanaf min. 14 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTGEGEVENS

24/01 Brussel – Dubai 14u55 – 00u25
25/01 Dubai – Muscat 02u15 – 03u30

04/02 Muscat – Dubai 11u10 – 12u15
04/02 Dubai – Brussel 14u05 – 18u25

Vluchturen onder voorbehoud

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Dinsdag 24/01/2023 | Brussel – Dubai

Samenkomst in Zaventem rond 12u voor onze vlucht met Emirates naar Muscat met overstap in Dubai.

Dag 2 | Woensdag 25/01/2023 | Dubai – Muscat (O-M-A)

Aankomst in Muscat, de hoofdstad van Oman in de heel vroege morgen. Na de grensformaliteiten rijden we naar hotel Radisson Blu voor een rustpauze en een laat ontbijt. We starten onze verkenning van Muscat met een bezoek aan de Grote Sultan Qaboos Moskee gebouwd met zandsteen en marmer. De Moskee werd ingehuldigd in mei 2001 na een bouwperiode van 6 jaar. Een prachtige Swarovski-kroonluchter en een enorm handgemaakt Perzisch tapijt sieren de grote gebedszaal. Vandaar gaat het naar Waterfront voor een wandeling en de lunch. Korte siësta in het hotel. In de late namiddag bezoek aan het Royal Opera House Muscat en The House of Musical Arts. We komen alles te weten over de gedurfde structuur en technische innovatie van het gebouw, samen met de decoratieve kunst en een verzameling zeldzame instrumenten.

Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting in Hotel Radisson Blu 4*.

Dag 3 | Donderdag 26/01/2023 | Muscat (O-M-A)

In de voormiddag rijden we richting kust. De kust van Oman is 1.700 km lang, de zee mag dus zeker niet ontbreken in ons programma. Met een privé-boot gaan we dolfijnen spotten (hope we are lucky!) en maken we een boottocht langs de kust. Op het strand genieten we van een BBQ-lunch. We varen naar Bandar Al Khiran, een gebied met een grote verscheidenheid aan vissen, een kleurrijk koraalrif en een aantal mangroven die een toevluchtsoord vormen voor kreeften, garnalen en andere vissen. Er is tijd om te zonnen, te wandelen, te zwemmen, te kajakken of te snorkelen (snorkeluitrusting wordt op de boot verstrekt).

Op de terugweg fotostop’s bij: het Al Alam Palace, het paleis van de sultan; bij de forten Mirani en Jalali en bezoek aan het Bait Al Zubair Museum en de Muttrah Souq, een van de oudste markten in Oman.

Terug naar hotel voor avondmaal en overnachting in Hotel Radisson Blu 4*.

Dag 4 | Vrijdag 27/01/2023 | Muscat – Wadi Bani Khalid – Wahiba (O-M-A)

Vandaag bezoeken we de betoverende Wadi Bani Khalid. We rijden langs eindeloze dadelplantages om de prachtige Wadi te bereiken. De zwempoelen zijn koel, diep en adembenemend. Gelegenheid om een ​​duik te nemen in het kristalheldere water. Lunch in een plaatselijk restaurant tussen de dadelpalmen. We trekken verder naar de Wahiba-zandduinen, soms ook Sharqiya Sands genoemd. Deze strekken zich uit over 200 km tot aan de Arabische Zee en zijn 100 km breed. Al meer dan 7.000 jaar zijn ze de thuis van de Bedoeïenen. We stappen over in 4×4 wagens en rijden doorheen de duinen naar Wahiba Arabian Oryx Camp. Vervolgens rijden we naar de zandduinen en genieten van een mooie zonsondergang.

Avondmaal en overnachting in het kamp.

Dag 5 | Zaterdag 28/01/2023 | Wahiba – Nizwa (O-M-A)

Ontbijt in het kamp. We rijden naar Birkat Al Maouz, een van de beroemdste ruïnedorpen in Oman met grote bananenplantages en de schilderachtige omgeving. De site staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO door het oude Falaj-irrigatiesysteem. Lunchen doen we bij een lokale Omani familie.

We stappen over in 4×4 wagens die ons naar de Jebel Akhdar – Groene Berg brengen. Deze zijn noch groen, noch berg, maar een groot grijsbruin massief van meer dan 1.800 km² met verschillende toppen die oplopen tot 3000 meter. De bergketen is bezaaid met Omani dorpen en op veel plaatsen hebben de dorpelingen terrassen aangelegd op de bergflanken voor het verbouwen van gewassen. Wadi Bani Habib is een van de vele dorpen op het enorme plateau van Jebel Akhdar dat beroemd is om de rozenwaterdestillatie. We reizen verder naar Nizwa voor avondmaal en overnachting in hotel Golden Tulip Nizwa 4*.

Dag 6 | Zondag 29/01/2023 | Nizwa en omgeving (O-M-A)

We starten onze dag met een bezoek aan Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman. Deze ligt binnen de muren van het 17e eeuwse Nizwa-fort met zijn enorme toren en prachtig uitzicht op de oase. In de bruisende souq in de buurt vinden we de lokale ambachten en producten zoals Omaanse dolken (khanjar), koper, zilveren sieraden, voedingswaren, vis, groenten en handwerk. We voorzien hier enige vrije tijd. We rijden vervolgens naar het enorme Bahla Fort (Unesco Werelderfgoed) voor een fotostop. Het werd gebouwd in het derde millennium voor Christus.

Na de lunch bezoek aan het Jibrin Kasteel, een groot rechthoekig gebouw bestaande uit vijf verdiepingen met 55 kamers. Dit kasteel onderscheidt zich door de inscripties en fresco’s in de verschillende kamers. De plafonds van het kasteel zijn versierd met schilderijen en inscripties in islamitische stijl, en de deuren zijn prachtig gesneden. Een Falaj (irrigatiesysteem) loopt door het midden van het kasteel. Ons laatste bezoek gaat naar Tanuf, een oude ruïnestad aan de rand van Jabel Akhdar en aan de monding van Wadi Tanuf. De stad werd gebombardeerd en vernietigd door de Britse RAF in 1954-1955 in een strijd tegen de dissidente Beni Riyam-stam. Terug naar Nizwa. Avondmaal in de omgeving van het hotel. Overnachting in hotel Golden Tulip Nizwa 4*.

Dag 7 | Maandag 30/01/2023 | Nizwa – Muscat (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we met 4×4 naar de Wadi Ghul Canyon voor bezoek aan de verlaten Perzische ruïnes van Ghul. We bereiken Jebel Shams, het hoogste punt van Oman op 3.020m. Van hieruit hebben we een spectaculaire uitzicht op de “Grand Canyon” . Verder naar het dorp Al Hamra, een van de best bewaarde oude steden van het land. Enkele kilometers verder ligt Misfat Al Abreen. We maken een wandeling tussen de oude verlaten gebouwen en lemen huizen. Het dorp heeft geweldige agrarische terrassen, mooie steegjes en oude huizen met palmvaren daken gebouwd op massieve rotsen. Hier zien we ook traditionele Omani irrigatiekanalen (Falaj-systeem), waar water wordt gekanaliseerd vanuit ondergrondse bronnen voor gebruik in de landbouw en voor huishoudelijk gebruik. Lunch in Misfat Old House. Daarna rijden we naar Al Hoota Cave, een 5km lange grot van 2 miljoen jaar oud aan de voet Jebel Shams. In de grot zijn er 4 meren waar de zeldzame blinde vis, Garra Barreimiae leeft.

We ruilen de 4×4 terug voor een bus en rijden terug naar Muscat voor avondmaal en overnachting in Hotel Radisson Blu 4*.

Dag 8 | Dinsdag 31/01/2023 | Muscat – Salalah (O-M-A)

In de voormiddag bezoek aan de Muscat City Center Mall, het eerste en grootste winkelcentrum van Oman. Het is geopend in 2001 en telt 10,2 miljoen bezoekers per jaar. Vrije tijd. Na de middag

transfer naar Muscat Airport voor een binnenlandse vlucht met Oman Air naar Salalah. Salalah is de hoofdstad van Dhofar, de meest zuidelijke provincie van Oman. Tijdens de moesson (Khareef) van juni tot september wordt het dorre landschap voor de komende maanden omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen en palmbomen. Bij aankomst transfer naar hotel Hilton Salalah Resort 5* en tijd voor een frisse duik of een luie stoel in of aan het zwembad. Avondmaal in het hotel.

Dag 9 | Woensdag 01/02/2023 | Salalah en omgeving (O-M-A)

Onze eerste stop vandaag is de indrukwekkende Sultan Qaboos-moskee in het centrum van Salalah. Verder naar het oude vissersdorp Taqah met het eeuwenoude Taqah kasteel. Daarna rijden we naar de stad Sumharam (Khor Rohri). De ruïne van Sumharam, die Unesco Werelderfgoed is, geeft een beeld van de opvallend grote stad die rond 2000 voor Christus werd gebouwd. Ze is voor een deel gerestaureerd. Vanuit de haven van deze stad kreeg de florerende wierookhandel exportmogelijkheden over de gehele wereld. Nu zien we er flamingo’s en kamelen pootje baden.

Een pittoreske rit brengt ons vervolgens naar ‘Mirbat’, de oude hoofdstad van Dhofar en het begin van de ‘Frankincense trail’ of wierookroute. Oman dankt een groot gedeelte van zijn rijkdom aan de productie en export van wierook. Tot in de 20e eeuw was de Arabische wierook even kostbaar als goud. Een route langs oude lemen huizen brengt ons naar het graf van Bin Ali, een van de grondleggers van de Islam in Oman. Daarna gaan we westelijk naar de bron van ‘Ayn Razat’. Lunch in een lokaal restaurant. We vervolgen onze reis naar de ‘Qara’-bergen naar Nabi Ayoub, het oude graf van de profeet Job. We houden halt bij Al Mughsayl, een langgerekt strand met wit zand en azuurblauw, een perfecte plaats voor foto’s. Verder naar de Blow Holes bij Marneef Cave.

Als afsluiter van de dag rijden we naar de westelijke grens van Oman waar de historische Boswellia (wierookbomen) in hun natuurlijke habitat groeien. Boswellia staat bekend om de geurige hars – olibanum. Deze hars wordt gebruikt in wierook, parfums en cosmetica. Terug naar hotel Hilton Salalah Resort 5* voor avondmaal en overnachting.

Dag 10 | Donderdag 02/02/2023 | Salalah en omgeving (O-M-A)

Vandaag stappen we over in een 4×4 wagen om een ganse dag de bergen van Dhofar in te trekken. Stop bij Taqah, een dorp op het gelijknamige plateau en fotostop bij de spectaculaire Taqah kust. We vervolgen naar Wadi Darbat en maken een wandeling in de wadi tussen de grazende kuddes geiten en kamelen. De volgende stop is één van ’s werelds grootste Sink Holes (211 m diep en 150 m in diameter), gelegen in Tawi Attair – ook wel bekend als de “Well of Birds”. We vervolgen door de heuvels van Jebel Samhan om een ​​plateau op 1700m hoogte te bereiken met uitzicht op de enorme Grand Canyon van Dhofar, die een geweldig uitzicht biedt op de zee aan de ene kant en het Qara-gebergte aan de andere kant. Lunch in lokaal restaurant. We vervolgen de rit met stops in dorpen of bij spectaculaire uitzichtpunten. We keren terug naar Salalah in de vroege avond. Avondmaal en overnachting in het hotel Hilton Salalah Resort 5*.

Dag 11 | Vrijdag 03/02/2023 | Salalah – Muscat (O-M-A)

We starten deze laatste dag met een bezoek aan het Frankincense Land Museum, een UNESCO-erfgoedlocatie in Salalah. Het herbergt twee grote zalen, de History Hall en The Marine Hall. Een complete geschiedenis van de maritieme handel en scheepsbouwindustrie van Oman kan hier worden ervaren. We houden een fotostop bij het officiële Al Hosn sultanpaleis.

Om af te sluiten nog een bezoek aan de Haffah-soek waar we afscheid nemen met het meest kenmerkende product van Dhofar: de wierook. Op elke hoek van de soek worden wierookbrokken gebrand. Er zijn zakjes te koop in verschillende kwaliteit en geursterkte. Zo kan je de geur mee naar huis nemen en herinneringen aan deze fantastische reis vasthouden. Lunch in eenlokaal restaurant. In de loop van de namiddag vertrek naar de luchthaven van Salalah voor vlucht naar Muscat. Bij aankomst check-in in Hotel Radisson Blu 4*. Farewell diner in de stad.

Dag 12 | Zaterdag 04/02/2023 | Muscat – Dubai – Brussel (O)

In de vroege morgen transfer naar de luchthaven van Muscat voor de terugvlucht naar België via Dubai. Aankomst in Zaventem wordt voorzien rond 18u30.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Emirates
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma (volpension)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies
 • Visumkosten

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
 • Visum: richtprijs €85 per persoon
Reis gegarandeerd vanaf min. 14 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag hier uw infofilmpje aan

Nieuwsbrief
Toestemming*