15/04/2022 | 14 dagen
 

Nepal

Mystiek Nepal


Prijs per persoon:

€ 3740 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 4335 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Voorreisvergadering groepsreis Nepal: zaterdag 26 februari 2022 om 10u.

Rondreis Nepal

Nepal is een land dat tot de verbeelding spreekt. Het is gelegen aan de voet van de immense Himalaya, met prachtige landschappen en een natuur die rust brengt. Van de 14 bergen in de wereld boven 8000 m liggen er acht in Nepal, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest op de grens met Tibet.

Nepal heeft ook een rijke cultuur met invloeden van boeddhisme en het hindoeïsme. Het land bleef lang gesloten en werd nooit door een grootmacht gekoloniseerd waardoor de authenticiteit behouden bleef. En zelfs sinds het land zijn grenzen heeft opengezet voor buitenlanders behoudt het nog steeds zijn eigenheid en levensritme.

We bezoeken de 3 koningssteden Patan, Bhaktapur en Kathmandu die getuigen van een rijk verleden. We reizen naar Pokhara aan de voet van de Annapurna in Centraal Nepal en naar Chitwan Nationaal Park in de laagvlakte waar we op zoek gaan naar neushoorns. We houden ook halt in kleine dorpen, met volkse tempels of Tibetaanse kloosters.

Nepal is een arm en chaotisch land, maar met een veerkrachtig volk. In 2015 werd het getroffen door een krachtige aardbeving die zijn sporen naliet voor het aloude kunstpatrimonium en zeker ook voor de arme bevolking. Maar Nepal herleeft en is klaar om ons met een aangeboren hartelijkheid en gastvrijheid te ontvangen.

Verblijfshotels
3 nachten Kathmandu: Hotel Mulberry 4*
2 nachten Chitwan National Park: Rhino Lodge
3 nachten Pokhara: Temple Tree Resort & Spa 4*
3 nachten Kathmandu: Hotel Mulberry 4*

Voorreisvergadering groepsreis Nepal: zaterdag 26 februari 2022 om 10u.

Onze troeven
• Een aloude cultuur in de bruisende koningssteden langs de Kathmandu-vallei
• De Mount Everest en het Annapurna massief, de hoogste bergtoppen ter wereld
• De alom aanwezige mystieke en religieuze sfeer
• Contacten met de Nepalese bevolking
• Nederlandstalige reisbegeleiding: Thérèse De Waele

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (min. 6 maanden geldig) + toeristenvisum Nepal.
Het visum kan geregeld worden door Groepsreizen 50+, klik hier.

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Nepal.

Munt
De munteenheid in Nepal is de Nepalese Rupee (NPR).

Lokale tijd
Tijdens onze zomertijd is het in Nepal 3 uur en 45 minuten later.

Klimaat
Nepal heeft een gematigd klimaat. Afhankelijk van waar u bent kan de temperatuur erg verschillen. De beste reisperiode om Nepal te bezoeken is van maart tot en met mei of oktober. Dan zijn er aangename temperaturen en weinig bewolking (= prachtig uitzicht op de bergen).

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten met Qatar Airways heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies
 • Visumkosten

Toeslagen

 • Visumafhandeling door Groepsreizen 50+: richtprijs € 80 per persoon
 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 14 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTEN

Vluchten met Qatar Airways

15/04   Brussel – Doha 16u35 – 23u50
16/04   Doha – Kathmandu 02u05 – 09u10
27/04  Kathmandu –  Doha 20u25 – 22u00
28/04  Doha – Brussel 01u55 – 07u30

REISPROGRAMMA

Dag 1 | vrijdag 15 april 2022 | Brussel – Doha

De reisbegeleidster wacht u op in Zaventem in de vroege namiddag voor een vlucht met Qatar Airways naar Doha.

Dag 2 | zaterdag 16 april 2022 | Doha – Kathmandu (M-A)

Aansluitend in Doha een nachtvlucht naar Kathmandu. De aankomst is voorzien in de voormiddag. Na de grensformaliteiten maken we kennis met onze Nepalese gids Susan Manandhar. Kathmandu is niet alleen de hoofdstad maar ook de grootste stad van Nepal. Het is de toegangspoort voor het toerisme en het belangrijkste centrum van de economie van het land.

Lunch in de stad. Transfer naar het hotel en vrije namiddag. Avondmaal in Thamel, het bruisend ietwat chaotisch, toeristisch stadsdeel van Kathmandu. Overnachting in Hotel Mulberry 4*.

Dag 3 | zondag 17 april 2022 | Kathmandu – Bhaktapur – Kathmandu (O-M-A)

We beginnen onze bezoeken in de Kathmandu-vallei met een bezoek aan één van de 3 Koningssteden: Bhaktapur. Deze is gelegen op ca. 13 km ten oosten van Kathmandu en is net als de andere Koningssteden Unesco werelderfgoed. We bezoeken het Durbar Square (paleizen plein). Dit plein is groter dan het Durbar Square van Kathmandu, de meeste tempels dateren uit de 17e eeuw. Door de middeleeuwse sfeer die hier hangt, lijkt het een groot openluchtmuseum. We bezoeken het oude koninklijk paleis en de beroemde gouden poort. We wandelen naar Potter’s Square waar we kennis maken met de ambachten van de stad.

Na de lunch rijden we terug naar Kathmandu voor een bezoek aan deze Koningsstad. Ook hier staat Durbar Square op het programma. Het is het kloppende hart en tevens de belangrijkste plek van Kathmandu. Op het plein staan meer dan 50 religieuze monumenten, allen gebouwd tussen de 12e en 18e eeuw. We bezoeken Kumari Ghar het gebouw waar Kumari verkozen wordt en verblijft tot haar eerste menstruatie. Kumari Devi is een kindgod die aanbeden wordt als manifestatie van de goddelijke vrouwelijke energie. Verder naar de Kasthamandap tempel. Kasthamandap betekent ‘houten huis’. Men beweert dat de tempel gebouwd is uit de stam van één salboom, een boom die een symbolische betekenis heeft voor zowel hindoes als boeddhisten.

Vrije tijd in de stad.

Avondmaal in de stad en overnachting in Hotel Mulberry 4*

Dag 4 | maandag 18 april 2022 | Kathmandu – Patan – Pashupatinath – Kathmandu (O-M-A)

We vervolgen onze bezoeken in de Kathmandu-vallei en rijden naar Patan, de derde Koningsstad, gelegen op ca. 2 km ten zuiden van de Kathmandu. De lokale bewoners noemen de stad nog steeds met de Sanskrietnaam Lalitpur “stad van schoonheid”. Ook hier is een Durbar Square met schitterende tempels. Net als in Kathmandu en Bhaktapur is dit een religieus en historisch middelpunt van de stad. De bekendste tempels zijn Bhimsen en Krishna Mandir. De Bhimsen tempel heeft drie verdiepingen en is bekend om zijn drie onderling verbonden gouden ramen. Hij is opgedragen aan Bhimsen de god van de handel. De Krishna Mandir wordt beschouwd als een van de mooiste meesterwerken van de Nepalese architectuur in Shikhara-stijl. Krishna Mandir is volledig uitgehouwen in donkere steen en bestaat uit verschillende belangrijke sculpturen en gravures op de buitenmuren en op de binnenmuren. We bezoeken een atelier waar de thangka’s vervaardigd worden.

We vervolgen onze tour naar de Pashupatinath Tempel gelegen aan de oevers van de Bagmati rivier, 5 km ten noordoosten van Kathmandu. Het is één van de heiligste Hindoetempels ter wereld. Hij huisvest de heilige Linga, het symbool van Shiva. Als niet-Hindoe mogen we de tempel niet in. Wel krijgen we een goed beeld van de gebedsrituelen.

In Pashupatinath vinden ook de traditionele lijkverbrandingen plaats aan de oevers van de heilige Bagmati rivier. De crematie vindt plaats zo vlug mogelijk na het overlijden. De familie wast het lichaam van hun dierbare aan de oever van de rivier, waarna het lichaam in een linnen doek wordt gewikkeld. Hierna wordt het lichaam op een soort houten pallet geplaatst, toegedekt en verbrand.

Terug naar Kathmandu voor avondmaal. Overnachting in Hotel Mulberry 4*.

Dag 5 | dinsdag 19 april 2022 | Kathmandu – Chitwan National Park (O-M-A)

Vandaag verlaten we Kathmandu en rijden naar het Chitwan National Park. Lunch box onderweg.

Het Chitwan National Park is de oudste en best beschermde nationale park van Nepal. Met een oppervlakte van 932 km² is het één van de grotere parken van Zuidoost-Azië. Het heeft een rijke flora en fauna. Zo leven er in het park 50 verschillende soorten zoogdieren, meer dan 40 soorten reptielen en amfibieën en minstens 450 vogelsoorten. We verblijven in een jungle-lodge, gelegen net buiten het park. Na een korte briefing maken een verkennende wandeling in Sauraha, het dorp van de Tharu en langs de Rapti rivier. Wie weet komen we oog in oog te staan met een neushoorn. Een geweldige ervaring!

Het avondmaal gebruiken we in de lodge. Na het diner maken we kennis met het culturele erfgoed van de Tharu in de tuin van de lodge. Overnachting in het Rhino Lodge.

Dag 6 | woensdag 20 april 2022 | Chitwan National Park (O-M-A)

Een dag compleet in het teken van natuuractiviteiten in het Chitwan National Park. In de vroege morgen vertrekken we met jeeps naar de jungle. Daarna gaan we verder op de rug van een olifant op zoek naar bewoners van de jungle. We keren terug naar de lodge voor een stevig ontbijt.

Na het ontbijt dalen we af naar de rivieroever om het ochtendbad van de olifanten te observeren. Vrije tijd in het dorpje. Lunch in de lodge.

Na de lunch brengen de jeeps ons naar de rivier om per kano op zoek te gaan naar de zeldzame Indische krokodil en de gaviaal krokodil. Met wat geluk zien we wild naar de waterkant komen om te drinken. Met een junglewandeling zetten we onze exploratie verder op zoek naar de Indische neushoorn. De Indische neushoorn onderscheidt zich van de andere twee Aziatische neushoorns door zijn grote kop, sterk ontwikkelde nekplooien en slechts twee huidplooien op de buik. De grootste actuele bedreiging is de vraag naar hoorn vanuit de traditionele Aziatische geneeskunde. Het is een aloud medicijn dat in China wordt gebruikt om koorts te verlagen.
Uiteindelijk komen we bij het Olifanten Centrum waar een fokprogramma van de overheid de olifantenpopulatie ondersteunt.

Avondmaal en overnachting in het Rhino Lodge.

Dag 7 | donderdag 21 april 2022 | Chitwan National Park – Pokhara (O-M-A)

Na een vroeg ontbijt reizen we naar Pokhara, de tweede stad van Nepal en tevens één van de belangrijkste toeristische plaatsen van het land. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat alle trekkings in het nabij gelegen Annapurna gebergte hier starten en eindigen. Bij helder weer hebben we vanuit de stad dan ook een indrukwekkend uitzicht op het Annapurna gebergte. Ook de Dhaulagiri en Manaslu gebergtes zijn vanuit de stad te zien eens de mist is opgetrokken. Deze drie gebergtes behoren tot de hoogste van de wereld met pieken van boven de 8000 meter.

Na de lunch bezoeken we de Patale Chango of Devi Fall vernoemd naar een toerist hier is verdronken en de Gupteshwor Mahadev-grottempel gewijd aan Shiva. Een Shiva Lingam werd in de 16e eeuw gevonden in de 3 km lange grot.

Vervolgens rijden we naar het oude stadsdeel van Pokhara waar we de Bindhyabasini en Bhimsen tempel bezoeken. De Bindhyabasini is één van de oudste tempels in Nepal gewijd aan godin Bhagavati. Gelegen op een kleine heuvelrug, biedt de tempel ook een geweldig uitzicht op de Himalaya. De tempel staat ook bekend om de hindoeïstische huwelijksceremonies die hier plaatsvinden. De 200 jaar oude Bhimsen tempel is gebouwd in de oude Newari-stijl. De tempel is uniek in zijn soort en staat midden op de weg. Avondmaal en overnachting in Temple Tree Resort & Spa 4*.

Dag 8 | vrijdag 22 april 2022 | Pokhara (O-M-A)

We starten met een bezoek aan een kamp van Tibetaanse vluchtelingen. Pokhara telt 3 vluchtelingenkampen waarvan Tashi-Palkhel het grootste is. Het zijn beslist geen troosteloze en uitzichtloze tentenkampen. De Tibetaanse vluchtelingenkampen in Pokhara zijn dorpen waarin de Tibetaanse bevolking door hun veerkrachtige houding een zelfstandig bestaan heeft opgebouwd. Met Zwitserse hulp werden grote tapijtknoperijen opgezet, waardoor zij in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. We bezoeken er een Tibetaans klooster.

Met de bus gaat het verder naar een landelijk dorpje in de omgeving waar we kennis maken met het dagdagelijkse leven van mensen op het platteland. Terug naar de stad voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we het project Chetana Women Skill Development, een non-profitorganisatie die zich inzet om levensveranderende kansen te bieden door middel van onderwijs en vaardigheidsontwikkeling voor vrouwen en hun kinderen. We bezoeken hun centrum in het stadje en hun woon- en werksituatie op het platteland. Avondmaal in de stad en overnachting in Temple Tree Resort & Spa 4*.

Dag 9 | zaterdag 23 april 2022 | Pokhara (O-M-A)

Vandaag super vroeg uit de veren. De bus brengt ons naar Sarangkot aan de voet van het Annapurna gebergte waar omstreeks 6 uur de zon opkomt en een oranje vuurgloed op de bergtoppen projecteert. We genieten van een ontbijtbox tussen de imposante bergen op een hoogte van 1590 m. De bus brengt ons daarna naar de Shanti Stupa of stoepa van de vrede. Ze werd gebouwd in 1973 op de top van de Ananda-heuvel in boeddhistische pagodestijl en is wereldwijd één van de 80 pagodes voor de vrede. Daarna smeren we onze kuitspieren in om de afdaling aan te vatten langs een stenen pad naar het Phewa meer. We maken een boottochtje op dit tweede grootste meer van Nepal en het hart van Pokhara. Tevens bezoeken we midden in het meer een eilandje met daarop de tempel van Tal Varahi toegewijd aan de godin Durga. Lunch in de stad en vrije tijd.

In de vroege namiddag terug naar het hotel om even op adem te komen en te genieten van de accommodatie van het prachtige resort. Avondmaal en overnachting in Temple Tree Resort & Spa 4*.

Dag 10 | zondag 24 april 2022 | Pokara – Kathmandu – Bodhanath – Kathmandu (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven van Pokhara voor een vlucht naar Kathmandu. We gebruiken de lunch in de “Garden of Dreams”, een neoklassieke historische tuin. De tuin staat bekend als de tuin van de zes seizoenen. Vervolgens gaan we naar Bodhanath, gelegen op ca. 6 km ten oosten van Kathmandu en bekend voor zijn stoepa. Met een hoogte van 35 meter is het de grootste stoepa van de Vallei. De vier geschilderde ogen van Boeddha staan hier centraal. In de omgeving van de stoepa liggen diverse kloosters waar les wordt gegeven aan jonge monniken. Het is tevens een belangrijk pelgrimsoord waar de Tibetaanse en Nepalese devotie elkaar ontmoeten. We keren terug naar Kathmandu. Relaxtijd in het hotel. Avondmaal in de stad. Overnachting in Hotel Mulberry 4*.

Dag 11 | maandag 25 april 2022 | Kathmandu – Bungamati – Kathmandu (O-M-A)

In de voormiddag gaat de excursie naar Swayambhunath, het belangrijkste Boeddhistische heiligdom van de vallei van Kathmandu en zeker het meest indrukwekkende complex. Deze stoepa is de oudste in zijn soort in Nepal en heeft talloze heiligdommen en kloosters op het terrein. De steile stenen treden die naar het heiligdom leiden, zijn een behoorlijke uitdaging, maar er is ook de keuze voor een alternatieve weg met de bus. Op de stoepa staan, in alle vier de windrichtingen, de ogen van Boeddha geschilderd. Het Swayambhunath heiligdom, ook wel de Apentempel genoemd is de perfecte plaats om de religieuze activiteiten van de lokale bevolking te observeren. Vanaf de top hebben we tevens een perfect uitzicht op de hoofdstad.

Na de lunch rijden we de stad uit naar een typisch Newardorp: Bungamati. We bezoeken er de Rato Machhendranath Tempel. Bungamati is de geboorteplaats van Rato Machhendranath, de beschermgod van Patan, en zes maanden per jaar verblijft de godheid op het dorpsplein, de rest van de tijd brengt hij door in de Rato Machhendranath-tempel in Patan. De processie heen en weer tussen Patan en Bungamati staat centraal in één van de belangrijkste festivals in de Kathmandu-vallei. Vervolgens maken wij een wandeling door het dorp. Daarna bezoeken we een plaatselijk schooltje en de Narayan Sewa Ashram.

’s Avonds genieten we van een Nepalees diner in Bhojan Griha. Het eten wordt geserveerd op koperen servies. Tijdens het avondmaal is er Nepalese zang en dans. Overnachting in Hotel Mulberry 4*.

Dag 12 | dinsdag 26 april 2022 | Katmandhu – Dakshinkali – Shes Narayan – Chobar – Kirtipur – Kathmandu (O-M-A)

Vandaag ervaren we de uitgesproken tolerantie en respect van de verschillende godsdiensten die in een Nepal met godsdienstvrijheid vredevol naast en door elkaar bewegen. Onze eerste stop is de tempel van Dakshinkali. Het is het voornaamste Hindoe heiligdom van de godin Kali in de Kathmanduvallei. Vroeger werden hier mensenoffers gebracht, nu brengen devote Hindoes hier op dinsdag en zaterdag dierenoffers. We vervolgen met de Hindoe-tempel Shes Narayan, één van de 4 gerenommeerde Narayan tempels in de Kathmandu-vallei gelegen op 1570 m hoogte. De tempel is opgedragen aan Vishnu en dateert uit de 17e eeuw. Nadien brengen jeeps ons naar Hattiban Resort voor de lunch.

Na de middag rijden we naar het dorpje Chobar. We bezoeken er de Adinath Lokeshwar Tempel, een boeddhistische pagode die dateert uit de 15e eeuw. De bus brengt ons verder naar Kirtipur, een typisch Nepalees stadje op een heuvel gelegen dat een fenomenaal uitzicht biedt op de Kathmanduvallei. Deze kleine historische stad werd gesticht in de 12e eeuw en telt vele tempels, een stupa en scheefgezakte oude huizen. Inwoners bedienen de weefgetouwen. We bezoeken er de Chilanchu Stupa die dateert uit de 3e eeuw en deel is van het boeddhistisch klooster Chilanchui Vihara. Onze laatste stop is de Uma Maheshwar Tempel, een hindoetempel van 3 verdiepingen opgetrokken in 1673 en gewijd aan het godenpaar Shiva en Parvati. Na een lange kleurrijke, veelzijdige en authentieke dag brengt de bus ons naar het hotel. Avondmaal in de stad. Overnachting in Hotel Mulberry 4*.

Dag 13 | woensdag 27 april 2022 | Kathmandu – Doha (O-M)

Met een rustige dag en een afsluitingsmoment ronden we onze Nepalreis af. Na de middag transfer naar de luchthaven voor de vlucht met Qatar Airways naar Doha. In Doha kunnen we relaxen in de lounge tot onze aansluitende vlucht.

Dag 14 | donderdag 28 april 2022 | Doha – Brussel

Doorverbinding voor een nachtvlucht naar Brussel waar we aankomen in de vroege morgen.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten met Qatar Airways heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies
 • Visumkosten

Toeslagen

 • Visumafhandeling door Groepsreizen 50+: richtprijs € 80 per persoon
 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 14 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Vraag hier uw infofilmpje aan

Nieuwsbrief
Toestemming*