22/10/2024 | 15 dagen
 

Namibië

Natuurlijk Namibië

Prijs per persoon:

€ 5785 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 6395 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– €100 per persoon

Prijs geldig tot 15/07/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er meerdere Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Namibië, natuurlijk! 

Namibië is een uitgestrekt en dun bevolkt land in het zuiden van Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika met ook Botswana en Zambia als buurlanden.

Reizen doorheen Namibië heeft twee grote troeven: de prachtige, diverse en uitgestrekte natuur en de adembenemende fauna en flora. De ongerepte natuur is afwisselend en van een grote schoonheid: onherbergzame streken en savannelandschappen; bizarre en adembenemende woestijnen die elke dag anders kleuren; de hoogste en meest indrukwekkende zandduinen ter wereld; de natuurpracht van de bergen, rotsformaties en de canyons; de zoutpannen en de fossiellandschappen. De kustlijn met de Zuid Atlantische Oceaan brengt afwisseling in het landschap en laat beklijvende indrukken na. Ook de fauna en flora heeft vele verrassingen in petto. Het leven in en rond het water van de Atlantische Oceaan, de baaien en meren.

Verblijfshotels
1 nacht Windhoek: Town Lodge Windhoek 3*
2 nachten Sesriem: Sossusvlei Lodge 4*
2 nachten in Swakopmund: Strand Hotel 4*
2 nachten in Damaraland: Damara Mopane Lodge 3*
2 nachten in Etosha South: Taleni Etosha Village 3*
2 nacht in Etosha East: Mokuti Etosha Lodge 4*
1 nacht in Waterberg: Waterberg Camp

Lodges worden niet gequoteerd op sterren.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf de luchthaven
• Heerlijke natuurmix: zee, woestijn, zoutvlaktes, duinen, …
• Op zoek naar de ‘Big Five’
• Namib-Naukluft Nationaal Park
• 2 nachten in het mooie aan zee gelegen Strandhotel
• 2 nachten in de Mokuti Etosha Lodge

Formaliteiten
Internationaal paspoort (minimum 6 maanden geldig na vertrek uit Namibië)

Munt
In Namibië wordt betaald met de Namibische dollar (NAD). Prijzen in Namibië liggen lager dan in België, maar vaak net iets hoger dan in Zuid-Afrika.  Als vuistregel gaat bovendien op dat hoe verder u van grote steden verwijderd bent, hoe duurder dagelijkse levensmiddelen worden.

Lokale tijd
In België is er in onze Belgische zomer geen tijdsverschil. In de Belgische winter is het in Namibië juist één uur later dan bij ons.

Klimaat
In Namibië is het tijdens onze zomer winter en andersom. Het land kent overwegend een woestijn of halfwoestijn klimaat. Het is in Namibië dus doorgaans droog. Op veel plaatsen valt minder dan 250 millimeter neerslag per jaar, drie keer zo weinig als in België. Ook zijn er Plaatsen in Namibië waar het bijna nooit regent. Het weer in Namibië is overdag vaak aangenaam.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Ethiopian Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Lokale Engelstalige chauffeur/gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

22/10 Brussel 19u55 – Addis Ababa 06u00 (+1 dag)
23/10 Addid Ababa 08u35 – Windhoek 13u20

04/11 Windhoek 14u30 – Addis Ababa 21u20
05/11 Addis Ababa 01u35 – Brussel 08u40

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Dinsdag 22 oktober 2024 | Brussel – Windhoek

Vertrek in Brussel Zaventem richting de internationale luchthaven van Windhoek.

Dag 2 | Woensdag 23 oktober 2024 | Brussel – Windhoek (A)

Aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek – Hosea Kutako International Airport. Bij aankomst op de luchthaven worden we opgewacht door onze chauffeur. Korte oriëntatietoer van Windhoek met een bezoek aan het onafhankelijkheidsmuseum en het Heroes Acre monument. Transfer naar ons hotel.  De rest van de namiddag is vrij om te bekomen van de vlucht. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in Town Lodge Windhoek 3*.

Dag 3 | Donderdag 24 oktober 2024 | Windhoek – Sossusvlei – Sesriem (O-A)

Na het ontbijt verlaat u Windhoek en reizen we naar de Sossusvlei in de Namib-woestijn. Deze kleivallei, gelegen in het Namib-Naukluft Nationaal Park, is één van de gekendste bezienswaardigheden van Namibië en is omgeven door prachtige rode zandduinen. Aangekomen in onze lodge krijgt u de tijd om u op te frissen.

We vertrekken in de late namiddag vanuit ons hotel voor een ontspannende rit door het privéreservaat van de lodge. Onderweg maken we regelmatig stops om de hoogtepunten vast te kunnen leggen en te genieten van de mooiste zichten zoals de meest gefotografeerde duin ‘Dune 45’. We maken een korte wandeling door het zand tot aan Deadvlei. De actievelingen onder ons krijgen de kans om de bekende ‘Big Daddy Dune’ te beklimmen, een van de hoogste duinen van de streek.
We kijken hoe de zon ondergaat terwijl de gids ons meeneemt naar een schilderachtige locatie waar onze drankjes worden geserveerd. Vanaf hier kunnen we ontspannen en kijken naar de spectaculaire zonsondergang en genieten van de rust die deze omgeving met zich meebrengt.

Avondmaal en overnachting in de Sossusvlei Lodge 4*.

Dag 4 | Vrijdag 25 oktober 2024 | Sesriem – Deadvlei (O-A)

We starten de dag vroeg om in Deadvlei de zonsopgang te kunnen zien. Deze plaats was ooit een oase, bezaaid met acacia’s en gevoed door een rivier die plotseling van koers veranderde, waardoor de aarde opdroogde, samen met de bomen die het voorheen ondersteunde. De klimatologische omstandigheden waren zo droog dat de bomen nooit ontbonden. In plaats daarvan werden ze volledig van vocht ontdaan, zodat ze nu, 900 jaar later, nog steeds als verdroogde, zwartgeblakerde schildwachten op het gebarsten oppervlak van de pan staan. Omringd door de roodroze duinen van de Namibische woestijn creëren ze een surrealistisch schouwspel. We genieten van de eerste zonnestralen over de zandbergen. Ze kleuren de hemel in verscheidene tinten abrikoos, rood en oranje, deze staan op hun beurt in contrast met een kraakheldere blauwe skyline, die onze zintuigen in vervoering brengt en de gelegenheid biedt om dit geweldige landschap op film vast te leggen.

Terug naar de lodge om de rest van de dag te ontspannen.

Avondmaal en overnachting in de Sossusvlei Lodge 4*.

Dag 5 | zaterdag 26 oktober 2024 | Swakopmund (O-A)

Vandaag vertrekken we naar Swakopmund. Net ten zuiden van Walvis Bay in Solitaire ligt bij benadering de Steenbokskeerkring op 23,5 graden zuid. De Steenbokskeerkring is een van de 5 grote breedtecirkels en het zuidelijkste breedtepunt vanwaar de zon recht boven je hoofd te zien is. Dit breedtepunt loopt door veel andere landen, zoals Brazilië, Mozambique en Australië om er maar een paar te noemen. We rijden verder langs onze panoramische route tussen de duinengordel en de oceaanrichting naar onze eindbestemming Swakopmund. Onderweg genieten we van een kopje koffie met de heerlijke gekende appeltaart.

Swakopmund is een populaire vakantiebestemming in Namibië, gekenmerkt door zijn palmbomen en zijn strandpromenade.  Het aangename zomerklimaat en de langgerekte stranden trekken vissers en surfers uit heel zuidelijk Afrika aan. Voor de internationale gast is Swakopmund een mix van Duitse architectuur en Afrikaanse ritmes, een bestemming met een relaxte houding, leuke activiteiten, mistige ochtenden en woestijnhitte.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het mooie aan de zee gelegen Strand Hotel 4*.

Dag 6 | Zondag 27 oktober 2024 | Swakopmund (O-A)

Ontbijt in het hotel. Swakopmund wordt vaak liefkozend de “speeltuin van Namibië” genoemd door zijn waaier aan activiteiten en prachtige zichten. Vandaag gaan we op een dolfijn cruise.  Als je het gevoel krijgt dat we vlak na vertrek gevolgd worden, heb je misschien gelijk, want we worden vergezeld door diverse zeedieren en vogels, maar maak je geen zorgen, het zijn oude gekenden die meezwemmen, uiteraard in de verwachting dat ze gecompenseerd worden met een vissnack of twee.

Fotomomenten zijn er in overvloed als we rond de baai varen, en kijk uit naar pelikanen en meeuwen die langs de boten vliegen of tuimelaars, die graag rond de boot dartelen en uitstekende foto’s opleveren als ze uit het water springen. Rond Pelican Point zijn we er bijna zeker van dat we een kleinere dolfijnsoort tegenkomen, beter bekend als de Benguela dolfijnen. De zandbank bij Pelican Point is de thuisbasis van een grote kolonie Kaapse pelsrobben en door de jaren heen zijn we met een aantal van hen bevriend geraakt, en soms komen ze ons aan boord opzoeken voor een hapje.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het Strand Hotel 4*.

Dag 7 | Maandag 28 oktober 2024 | Damaraland (O-A)

Ontbijt. We vertrekken vroeg richting Welwitschia en verder naar Henties Bay, om uiteindelijk bij Damara Mopane Lodge aan te komen. Over lange, maar interessante en schilderachtige wegen rijden we verder naar het noorden, richting Damaraland, een van de dunst bevolkte en geologisch diverse gebieden van Afrika. Deze harde, rotsachtige omgeving is de thuisbasis van de woestijnolifant, de zwarte neushoorn en antilopen.

We maken een stop aan het Brandbergmassief, wat ‘Vuurberg’ betekent, ten noordwesten van Namibië en is de hoogste piek van Namibië. Op het hoogtepunt staat de Königstein (Koningssteen), maar liefst 2573 meter boven zeeniveau. Genoemd naar de levendige oranje kleur die hij soms krijgt bij zonsondergang, is dit ongetwijfeld het belangrijkste hoogtepunt van de regio. De Brandberg is al eeuwenlang heilig voor het San-volk. Het Tsisab ravijn aan de voet is doordrongen van meer dan 45.000 oude rotstekeningen van de San, waaronder de beroemde ‘White Lady’. Bezoekers komen hier om deze unieke bushman-schildering te bekijken, die naar verluidt meer dan 2000 jaar oud is.

Om de dag af te sluiten maken we nog een wandeling om de zonsondergang te bekijken vanop een platform met een schitterend uitzicht.

Avondmaal en overnachting Damara Mopane lodge 3*.

Dag 8 | Zondag 29 oktober 2024 | Damaraland (O-A)

Ontbijt. We verkennen verder het gebied van Damaraland  en starten met een bezoek aan het versteende woud. In een open gebied, ligt een grote afzetting van massieve boomstammen die door een proces van erosie in steen zijn veranderd. Deze versteende boomstammen zijn tot 34 meter lang, 6 meter in omtrek en ongeveer 260 miljoen jaar oud. Door het ontbreken van wortel- of takresten wordt aangenomen dat de bomen tijdens een enorme overstroming door een oude rivier naar deze plek zijn gespoeld. We maken daarna een volgende stop bij de Organ Pipes. Het is een 100m lange strook van rotsen die zijn gevormd door vulkanische activiteiten en na erosie zijn de rotsen in de vorm van orgelpijpen achtergebleven.

We eindigen onze dag met een bezoek aan het Living Museum. We observeren en ervaren de traditionele Damara manier van leven, een unieke kans om een manier van leven te zien die langzaam uitsterft.

Avondmaal en overnachting Damara Mopane lodge 3*.

Dag 9 | Maandag 30 oktober 2024 | Damara – Etosha (O-A)

Na een ontspannen ontbijt reizen we naar Etosha, net ten zuiden van de grens van Etosha National Park in het noordwesten van Namibië en vormt de zuidelijke regio van dit wilde paradijs. Het gebied bestaat uit een verzameling privéwildreservaten van wereldklasse. Het nationale park is toegankelijk via de zuidelijke ingang bij Andersson’s Gate. Bezoekers kunnen een glimp opvangen van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leeuwen, giraffes, olifanten, witte en zwarte neushoorns.  Verder bezoeken we Omapha Himba village. Dit is de thuisbasis van de inheemse Himba-stam, een half nomadisch volk. Het volk staat erom bekend dat zij de traditionele levenswijze van hun voorouders tot in recente tijden hebben gehandhaafd. Invloeden van buitenaf hebben hen niet veranderd en dat weerspiegelt zich in de manier waarom ze zich kleden, koken, handeldrijven en met elkaar omgaan en leven.

Avondmaal en overnachting in Etosha Village 3*.

Dag 10 | Dinsdag 31 oktober 2024 | Taleni – Etosha  (O-A)

Ontbijt. De dag is puur gewijd aan de overvloedige fauna in het Etosha National Park, dat een uitgedroogde zoutwoestijn omringt die bekend staat als de Etosha Pan. In het park leven vier van de Grote Vijf – olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. Het park werd in 1907 door de toenmalige gouverneur van Lindequist uitgeroepen tot het eerste beschermde gebied van Namibië. Ondanks de omvang van het Etosha National Park is alleen de zuidelijke rand van de pan toegankelijk voor bezoekers. Het bekijken van wild in het park is grotendeels gericht op de waterpoelen, waarvan sommige door een bron worden gevoed, en andere door een boorgat, ideale plekken om te zitten en meer dan 114 verschillende soorten wild te bekijken, of voor de fervente vogelaar, meer dan 340 vogelsoorten.

Populaire wildsoorten zoals giraffen, blauwe gnoes, vlakte- en bergzebra’s, hyena’s, leeuwen, luipaarden, antilopen zoals kudu’s, oryxen en elanden, maar ook enkele bedreigde diersoorten zoals de zwarte neushoorn, cheeta’s en impala’s komen hier allemaal voor. Een uitgebreid netwerk van wegen verbindt de meer dan 30 waterplaatsen, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben een uitgebreide safari te maken over het gehele park.

Avondmaal en overnachting in Etosha Village 3*.

Dag 11 | Woensdag 1 November 2024 | Etosha – Mokuti (O-A)

Na het ontbijt gaan we naar Mokuti, dat in de oostelijke sector van Etosha ligt.  Hier genieten we van een wandeling bij zonsopgang terwijl er verschillende soorten klein wild kunnen worden gespot vanaf de uitkijkposten en schuilplaatsen.

Verder naar de Mokuti Lodge waar we de rest van de dag gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de lodge.

Avondmaal en overnachting in de prachtige Mokuti Lodge 4*.

Dag 12 | Donderdag 2 november 2024 | Mokuti (O-A)

Rustig ontbijt. Vandaag heeft u een vrije dag om te relaxen en even uit te rusten of gebruik te maken van de faciliteiten van deze mooie lodge.

Avondmaal en overnachting in de Mokuti Lodge 4*.

Dag 13 | Vrijdag 3 november 2024 | Mokuti – Waterberg (O-A)

Na het ontbijt en de check-out rijden we naar het Waterberg Camp dat deel uitmaakt van het Waterberg Plateau Park,  aan de voet van de kliffen van het Waterberg Plateau. Geniet van de mooie omgeving en de laatste dag in Namibië. In het kamp zijn het restaurant, de bar en de kiosk gevestigd in het historische Rasthaus, oorspronkelijk gebouwd in 1908 en jarenlang gebruikt als politiepost. Het openluchtzwembad met uitzicht op het Plateau erboven is de perfecte remedie voor rust. Dagelijks worden begeleide tochten aangeboden naar het plateau (exclusief), dat wordt beheerd als broedgebied voor zeldzame en bedreigde diersoorten, waaronder zwarte en witte neushoorns, ziektevrije buffels, sabel- en Roan antilopen. De natuurlijke schoonheid van het parkgebied kan ook te voet worden verkend, via begeleide of zelf begeleide paden en een aantal korte paden vanuit het kamp, die spectaculaire mogelijkheden bieden om vogels te bekijken en een grote diversiteit aan interessante flora.

Avondmaal en overnachting in het Waterberg Camp.

Dag 14 | Zaterdag 4 november 2024 | Windhoek (O)

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Brussel.

Dag 15 | Zondag 5 november 2024 |  Brussel

Aankomst in Brussel na een fantastische reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Ethiopian Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Lokale Engelstalige chauffeur/gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.