02/10/2023 | 15 dagen
 

Namibië oktober 2023

Natuurlijk Namibië

Prijs per persoon:

€4415 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€4870 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– €100 per persoon

Alleenreizenden 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Namibië, natuurlijk! 

Namibië is een uitgestrekt en dun bevolkt land in het zuiden van Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika met ook Botswana en Zambia als buurlanden.

Reizen doorheen Namibië heeft twee grote troeven: de prachtige, diverse en uitgestrekte natuur en de adembenemende fauna en flora. De ongerepte natuur is afwisselend en van een grote schoonheid: onherbergzame streken en savannelandschappen; bizarre en adembenemende woestijnen die elke dag anders kleuren; de hoogste en meest indrukwekkende zandduinen ter wereld; de natuurpracht van de bergen, rotsformaties en de canyons; de zoutpannen en de fossiellandschappen. De kustlijn met de Zuid Atlantische Oceaan brengt afwisseling in het landschap en laat beklijvende indrukken na. Ook de fauna en flora heeft vele verrassingen in petto. Het leven in en rond het water van de Atlantische Oceaan, de baaien en meren.

Verblijfshotels
1 nacht Windhoek: River Crossing Lodge
2 nachten Sesriem: Sossusvlei Lodge 4*
2 nachten in Swakopmund: Swakopmund Sands
2 nachten in Damaraland: Damara Mopane Lodge 3*
3 nachten in Etosha South: Taleni Etosha Village
2 nachten in Erindi: Erindi Old Traders Lodge

Lodges worden niet gequoteerd op sterren.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf de luchthaven
• Heerlijke natuurmix: zee, woestijn, zoutvlaktes, duinen, …
• Op zoek naar de ‘Big Five’

Formaliteiten

• Internationaal paspoort (minimum 6 maanden geldig na vertrek uit Namibië)

Inentingen
Reisgeneeskunde voor Namibië.

Munt
In Namibië wordt betaald met de Namibische dollar (NAD). Prijzen in Namibië liggen lager dan in België, maar vaak net iets hoger dan in Zuid-Afrika. Dat maakt Namibië voor Afrikaanse begrippen een duur land. Als vuistregel gaat bovendien op dat hoe verder u van grote steden verwijderd bent, des te duurder dagelijkse levensmiddelen worden.

Lokale tijd
In België is het in onze zomer (de winter in Namibië) één uur later dan in Namibië. In de Belgische winter is het in Namibië juist één uur later dan bij ons.

Klimaat
In Namibië is het tijdens onze zomer winter en andersom. Het land kent overwegend een woestijn of halfwoestijn klimaat. Het is in Namibië dus doorgaans droog. Op veel plaatsen valt minder dan 250 millimeter neerslag per jaar, drie keer zo weinig als in België. Ook zijn er Plaatsen in Namibië waar het bijna nooit regent. Het weer in Namibië is overdag vaak aangenaam.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Ethiopian Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Lokale Engelstalige chauffeur/gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTEN

02/10 Brussel – Addis Ababa 22u15 – 06u15 (+1 dag)
03/10 Addid Ababa – Windhoek 08u35 – 13u20

15/10 Windhoek – Addis Ababa 14u30 – 21u20
16/10 Addis Ababa – Brussel 01u00 – 07u15

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Maandag 2 oktober 2023 | Brussel – Windhoek (A)

Vertrek in Brussel Zaventem richting de internationale luchthaven van Windhoek.

Dag 2 | Dinsdag 3 oktober 2023 | Brussel – Windhoek (A)

Aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek – Hosea Kutako International Airport. Bij aankomst op de luchthaven worden we opgewacht door onze chauffeur. Transfer naar ons hotel. Vrije namiddag om te bekomen van de vlucht. Avondmaal en overnachting in River Crossing Lodge.

Dag 3 | Woensdag 4 oktober 2023 | Windhoek – Sesriem (O-A)

Na het ontbijt verlaat u Windhoek en reizen we naar de Sossusvlei in de Namib-woestijn. Deze kleivallei, gelegen in het Namib-Naukluft Nationaal Park, is één van de gekendste bezienswaardigheden van Namibië en is omgeven door prachtige rode zandduinen. Aangekomen in onze lodge krijgt u de tijd om u op te frissen.

We vertrekken in de late namiddag vanuit ons hotel voor een ontspannende rit door het privéreservaat van de lodge. We kijken hoe de zon ondergaat terwijl de gids ons meeneemt naar een schilderachtige locatie waar onze drankjes worden geserveerd. Vanaf hier kunnen we ontspannen en kijken naar de spectaculaire zonsondergang en genieten van de rust die deze omgeving met zich meebrengt.

Avondmaal en overnachting in de Sossusvlei Lodge.

Dag 4 | Donderdag 5 oktober 2023 | Sossusvlei Lodge – Sesriem (O-A)

We starten de dag vroeg om het Namib Naukluft National Park met zonsopgang binnen te komen. We genieten van de eerste zonnestralen over de zandbergen. Ze kleuren de hemel in verscheidene tinten abrikoos, rood en oranje, deze staan op hun beurt in contrast met een kraakheldere blauwe skyline, die onze zintuigen in vervoering brengt en de gelegenheid biedt om dit geweldige landschap op film vast te leggen. De gids maakt ons wegwijs in de lokale fauna en flora van het park.

Onderweg maken we regelmatig stops om de hoogtepunten vast te kunnen leggen en te genieten van de mooiste zichten zoals de meest gefotografeerde duin ‘Dune 45’. We maken een korte wandeling door het zand tot aan Deadvlei. De actievelingen onder ons krijgen de kans om de bekende ‘Big Daddy Dune’ te beklimmen, een van de hoogste duinen van de streek. We verkennen verder de streek en komen rond de middag terug aan in onze lodge. In de namiddag heb je tijd om te bekomen van de ochtendrit en wandeling.

Avondmaal en overnachting in de Sossusvlei Lodge.

Dag 5 | vrijdag 6 oktober 2023 | Swakopmund (O-A)

Vandaag vertrekken we naar Swakopmund. Onderweg passeren we langs de kleine nederzetting Solitaire aan de rand van het Namib Naukluft National Park, hier heb je het gevoel dat we in een onbewoonde locatie zijn aangekomen. We rijden verder langs onze panoramische route tussen de duinengordel en de oceaanrichting naar onze eindbestemming Swakopmund. Onderweg genieten we van een kopje koffie met de heerlijke gekende appeltaart.

Swakopmund is een populaire vakantiebestemming in Namibië, gekenmerkt door zijn palmbomen en zijn strandpromenade.  Het aangename zomerklimaat en de langgerekte stranden trekken vissers en surfers uit heel zuidelijk Afrika aan. Voor de internationale gast is Swakopmund een mix van Duitse architectuur en Afrikaanse ritmes, een bestemming met een relaxte houding, leuke activiteiten, mistige ochtenden en woestijnhitte.

Avondmaal en overnachting in ons hotel Swakopmund Sands.

Dag 6 | Zaterdag 7 oktober 2023 | Swakopmund (O-A)

Ontbijt in het hotel. Swakopmund wordt vaak liefkozend de “speeltuin van Namibië” genoemd door zijn waaier aan activiteiten en prachtige zichten. Vandaag gaan we op een dolfijn cruise met het degusteren van wijn, oesters en traditionele snacks. Als je het gevoel krijgt dat we vlak na vertrek gevolgd worden, heb je misschien gelijk, want we worden vergezeld door diverse zeedieren en vogels, maar maak je geen zorgen, het zijn oude gekenden die meezwemmen, uiteraard in de verwachting dat ze gecompenseerd worden met een vissnack of twee.

Fotomomenten zijn er in overvloed als we rond de baai varen, en kijk uit naar pelikanen en meeuwen die langs de boten vliegen of tuimelaars, die graag rond de boot dartelen en uitstekende foto’s opleveren als ze uit het water springen. Rond Pelican Point zijn we er bijna zeker van dat we een kleinere dolfijnsoort tegenkomen, beter bekend als de Benguela dolfijnen. De zandbank bij Pelican Point is de thuisbasis van een grote kolonie Kaapse pelsrobben en door de jaren heen zijn we met een aantal van hen bevriend geraakt, en soms komen ze ons aan boord opzoeken voor een hapje.

Avondmaal in The Tug restaurant en overnachting in het hotel Swakopmund Sands.

Dag 7 | Zondag 8 oktober 2023 | Damaraland (O-M-A)

Ontbijt. We vertrekken vroeg richting Henties Bay en verder naar Twyfelfontein, om uiteindelijk bij Damara Mopane Lodge aan te komen. Over lange, maar interessante en schilderachtige wegen rijden we verder naar het noorden, richting Damaraland, een van de dunst bevolkte en geologisch diverse gebieden van Afrika. Deze harde, rotsachtige omgeving is de thuisbasis van de woestijnolifant, de zwarte neushoorn en antilopen.

We maken een stop en bezoeken onder begeleiding van een plaatselijke Damara-gids de bekende site van Twyfelfontein, een UNESCO-erfgoedlocatie waar de Bosjesmannen zo’n 6.000 jaar geleden meer dan 2.500 afbeeldingen graveerden en schilderden! Om de dag af te sluiten maken we nog een wandeling voor de zonsondergang te bekijken vanop een platform met een schitterend uitzicht

Avondmaal en overnachting Damara Mopane lodge.

Dag 8 | Maandag 9 oktober 2023 | Damaraland (O-A)

Ontbijt. We verkennen verder het gebied van Twyfelfontein in Damaraland met zijn fascinerende rotsgravures en schilderingen van wel 6000 jaar oud, waarvan de Witte Dame van de Brandberg de bekendste is. We starten met een bezoek aan het versteende woud. In een open gebied, ligt een grote afzetting van massieve boomstammen die door een proces van erosie in steen zijn veranderd. Deze versteende boomstammen zijn tot 34 meter lang, 6 meter in omtrek en ongeveer 260 miljoen jaar oud. Door het ontbreken van wortel- of takresten wordt aangenomen dat de bomen tijdens een enorme overstroming door een oude rivier naar deze plek zijn gespoeld. We maken daarna een volgende stop bij de Organ Pipes. Het is een 100m lange strook van rotsen die zijn gevormd door vulkanische activiteiten en na erosie zijn de rotsen in de vorm van orgelpijpen achtergebleven.

We eindigen onze dag met een bezoek aan het Living Museum. We observeren en ervaren de traditionele Damara manier van leven, een unieke kans om een manier van leven te zien die langzaam uitsterft.

Avondmaal en overnachting Damara Mopane lodge.

Dag 9 | Dinsdag 10 oktober 2023 | Taleni – Etosha South (O-M-A)

Na een ontspannen ontbijt reizen we naar het Etosha National Park, beroemd om zijn enorme hoeveelheid wildlife. Eenmaal aangekomen net buiten het Nationaal Park, gaan we op onze eerste verkenning in het Nationaal Park. Samen met onze gids verkennen we de verschillende waterbronnen in de buurt van Okaukuejo en de Anderson poort. Verder bezoeken we Omapha Himba Village. Dit is de thuisbasis van de inheemse Himba-stam, een half-nomadisch volk. Het volk staat erom bekend dat zij de traditionele levenswijze van hun voorouders tot in recente tijden hebben gehandhaafd. Invloeden van buitenaf hebben hen niet veranderd, en dat weerspiegelt zich in de manier waarop zij zich kleden, koken, handel drijven, met elkaar omgaan en leven. Een scala aan wilde dieren loopt vrij rond in de buurt van het dorp.

Avondmaal en overnachting in Etosha Village.

Dag 10 | Woensdag 11 oktober 2023 | Taleni – Etosha South (O-A)

Ontbijt. De dag is puur gewijd aan de overvloedige fauna in het Etosha National Park, dat een uitgedroogde zoutwoestijn omringt die bekend staat als de Etosha Pan. In het park leven vier van de Grote Vijf – olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. Het park werd in 1907 door de toenmalige gouverneur van Lindequist uitgeroepen tot het eerste beschermde gebied van Namibië. Ondanks de omvang van het Etosha National Park is alleen de zuidelijke rand van de pan toegankelijk voor bezoekers. Het bekijken van wild in het park is grotendeels gericht op de waterpoelen, waarvan sommige door een bron worden gevoed, en andere door een boorgat, ideale plekken om te zitten en meer dan 114 verschillende soorten wild te bekijken, of voor de fervente vogelaar, meer dan 340 vogelsoorten.

Populaire wildsoorten zoals giraffen, blauwe gnoes, vlakte- en bergzebra’s, hyena’s, leeuwen, luipaarden, antilopen zoals kudu’s, oryxen en elanden, maar ook enkele bedreigde diersoorten zoals de zwarte neushoorn, cheeta’s en impala’s komen hier allemaal voor. Een uitgebreid netwerk van wegen verbindt de meer dan 30 waterplaatsen, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben een uitgebreide safari te maken over het gehele park.

Avondmaal en overnachting in Taleni Etosha Village.

Dag 11 | Donderdag 12 oktober 2023 | Taleni – Etosha South (O-A)

Ontbijt. Vandaag staan we vroeg op en genieten we van een wandeling bij zonsopgang. Onze deskundige gids maakt ons op onze wandeling attent op de voetsporen van de dieren, de ongekende bomen en lokale dieren. Na de wandeling kunt u genieten van vrije tijd aan het zwembad in de lodge of u kunt zelf nog een extra safari bijboeken (facultatief).

Overnachting in Taleni Etosha Village.

Dag 12 | Vrijdag 13 oktober 2023 | Erindi Old – Erindi Game Reserve (O-A)

Ontbijt. Na het uitchecken verlaten we Etosha Village en rijden we richting Erindi, een minder gekend reservaat op een kleine twee uur van de hoofdstad Windhoek. In dit reservaat is de big five aanwezig. Na ons op te frissen maken we ons klaar voor een namiddag safari in het Erindi reservaat.

Avondmaal en overnachting in de Erindi Old Traders Lodge.

Dag 13 | Zaterdag 14 oktober 2023 | Erindi Old – Erindi Game Reserve (O-A)

Ontbijt. Vandaag genieten we nog van een laatste ochtend game drive. In de namiddag kunt u genieten in de lodge.

Avondmaal en overnachting Old Traders lodge.

Dag 14 | Zondag 15 oktober 2023 | Windhoek (O-A)

Ontbijt in het hotel. Afhankelijk van de vluchturen, stoppen we op onze terugweg nog aan de bekende houtsnijdersmarkt in Okahandja of een andere lokale markt voor enkele laatste souvenirs te kunnen kopen. We brengen nog een bezoek aan het onafhankelijkheidsmuseum en het Heroes Acre monument. Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Brussel.

Dag 15 | Zondag 16 oktober 2023 |  Brussel (O)

Aankomst in Brussel na een fantastische reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug met Ethiopian Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Lokale Engelstalige chauffeur/gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden inclusief volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 12 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.