Oktober 2023 | dagen
 

Namibië oktober 2023

Natuurlijk Namibië

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Namibië, natuurlijk! 

Namibië is een uitgestrekt en dun bevolkt land in het zuiden van Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika met ook Botswana en Zambia als buurlanden.

Reizen doorheen Namibië heeft twee grote troeven: de prachtige, diverse en uitgestrekte natuur en de adembenemende fauna en flora. De ongerepte natuur is afwisselend en van een grote schoonheid: onherbergzame streken en savannelandschappen; bizarre en adembenemende woestijnen die elke dag anders kleuren; de hoogste en meest indrukwekkende zandduinen ter wereld; de natuurpracht van de bergen, rotsformaties en de canyons; de zoutpannen en de fossiellandschappen. De kustlijn met de Zuid Atlantische Oceaan brengt afwisseling in het landschap en laat beklijvende indrukken na. Ook de fauna en flora heeft vele verrassingen in petto. Het leven in en rond het water van de Atlantische Oceaan, de baaien en meren.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf de luchthaven
• Heerlijke natuurmix: zee, woestijn, zoutvlaktes, duinen, …
• Op zoek naar de ‘Big Five’

Formaliteiten

• Internationaal paspoort (minimum 6 maanden geldig na vertrek uit Namibië)

Inentingen
Reisgeneeskunde voor Namibië.

Munt
In Namibië wordt betaald met de Namibische dollar (NAD). Prijzen in Namibië liggen lager dan in België, maar vaak net iets hoger dan in Zuid-Afrika. Dat maakt Namibië voor Afrikaanse begrippen een duur land. Als vuistregel gaat bovendien op dat hoe verder u van grote steden verwijderd bent, des te duurder dagelijkse levensmiddelen worden.

Lokale tijd
In België is het in onze zomer (de winter in Namibië) één uur later dan in Namibië. In de Belgische winter is het in Namibië juist één uur later dan bij ons.

Klimaat
In Namibië is het tijdens onze zomer winter en andersom. Het land kent overwegend een woestijn of halfwoestijn klimaat. Het is in Namibië dus doorgaans droog. Op veel plaatsen valt minder dan 250 millimeter neerslag per jaar, drie keer zo weinig als in België. Ook zijn er plakken in Namibië waar het bijna nooit regent. Het weer in Namibië is overdag vaak aangenaam. December is de warmste maand, dan kan de temperatuur stijgen tot 45°C!

 

Ons programma ligt nog niet vast. Wenst u op de hoogte gebracht te worden zodra het bekend is? Laat uw gegevens achter via het interesseformulier.

Interesse

  • Persoonlijke gegevens

  • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden