april 2025 | 5 dagen
 

Lissabon april 2025

Levendig Lissabon

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u voorlopig al een detailprogramma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in april 2025.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er enkele Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Citytrip Lissabon

We reizen samen naar de hoofdstad van Portugal, Lissabon. U zult al snel zwichten voor haar spontane charme! Lissabon leeft en verrast met authentieke volkse straatjes, witte huizen, kleurrijke trams, oude gevels en gezellige bars waar nog traditionele fadomuziek wordt gespeeld. Proef de lekkere Portugese keuken die u zal verrassen met pittige kruiden, verse vis om dan uiteraard te eindigen met de ‘pastéis de Belém’.

Ook een rit op Tram 28 mag tijdens ons bezoek in Lissabon niet ontbreken! Deze rijdt door kronkelige smalle straatjes en verschillende wijken, zoals de oude wijk Alfama. En ook shopliefhebbers hebben genoeg keuze in de wijken Chiado en Baixa.

Verblijfshotel: Lisboa Plaza 4*
Ons hotel ligt langs de exclusieve Avenida da Liberdade in het hartje van Lissabon. Lisboa Plaza werd ingehuldigd in april 1954 en is vandaag nog steeds in handen van dezelfde familie. Er heerst een informele, gezellige sfeer. De kamers werden volledige gerenoveerd in 2015 in hun traditionele stijl en weerspiegelen het karakter van de stad.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf het vertrek
• Diner met fado (muziek)
• Excursie naar Sintra en Cascais

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan bij ons.

Klimaat
Het is heerlijk vertoeven in Portugal, zowel in de zomer als in de winter (temperaturen zelden onder de 5 graden). In april is het in Lissabon april 19 graden. ’s Nachts daalt de temperatuur richting 10 graden.

 

VLUCHTEN

Vluchten met TAP

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Lissabon (A)

Samenkomst met onze reisleiding te Zaventem voor vlucht met Brussels Airlines richting Lissabon. Aankomst en transfer naar het hotel. We logeren aan de rand van de wijk Bairro Alto. Samen met onze reisleidster maken we een eerste verkenning in deze bruisende hoofdstad. We wandelen door pittoreske wijkjes en ontdekken de vele contrasten die Lissabon te bieden heeft.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2 | Lissabon (O-A)

Na het ontbijt gaan we op stap met onze lokale gids. Geen betere manier om de stad te ontdekken door te wandelen door de oude straten. We starten ons bezoek aan de volkse Alfamawijk met zijn Moorse invloeden. De authentieke wijk is een absolute must see. Het is één van de oudste buurten met traditionele fadohuizen. Verdwaal in een doolhof van straten, steegjes, trappen, pleinen en binnenplaatsen.

Verder naar Bairro Alto & Chiado, de wijk van kunst, cultuur en verfijning. Tussen theaters, boekenwinkels, ‘old-style’ cafés en art-nouveau juwelenwinkels bereiken we het Carmoklooster en het prachtige São Jorgekasteel vanwaar we een schitterend uitzicht hebben over Lissabon en de Taag.

Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.

Dag 3 | Lissabon (O-A)

Ontbijt. Vandaag zetten we onze ontdekking van de stad verder, maar deze keer per bus. We rijden van Liberty Avenue naar Rossio, midden in het hart van Lissabon, voorheen hét politieke en sociale centrum van de stad. Daarna wandelen we door de rechte straten van de benedenstad Baixa Pombalina (ten tijde van de Markies van Pombal); dit is een gedeelte van Lissabon dat in de 18e eeuw is verrezen, na de aardbeving van 1755, gebouwd volgens de originele plattegrond die nog te zien is. We passeren over het Praça do Comércio met zijn grote triomfboog, uitkijkend over de rivier, die werd gebruikt als toegangsdeur tot de stad voor diegene die per boot kwamen.

We zetten onze tocht verder naar Belém gekend voor zijn monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers. Bezoek van het monument, Torre de Belém en het witte Jerónimosklooster. In dit 16de-eeuws klooster bewondert u bijzondere gevels, de kerk en de kloostergangen. Een bezoek aan Belém is niet compleet voordat u hier pastéis de Belém heeft gegeten!

Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.

Dag 4 | Excursie Sintra – Cascais – Estoril – Lissabon (O-A)

Ontbijt. We laten even de stadsdrukte achter ons en verkennen de omgeving van Lissabon met een lokale gids. We starten in het magische en mysterieuze UNESCO stadje Sintra. Het was vroeger een geliefd zomerverblijf voor koningen en edelen. De kastelen en paleizen zijn absoluut een bezoek waard, zoals het National Palace of Sintra.

Achter het bezoek aan Sintra is het tijd om terug te keren naar Lissabon langs de zonnige kust. Op onze terugweg houden we even halt aan de kleurrijke baai van Cascais en het kosmopolitische Estoril met zijn panoramische uitzichten.

Afscheidsdiner met fado muziek en overnachting in het hotel.

Dag 5 | Lissabon – Brussel (O)

Ontbijt. Vrije tijd om te genieten van de laatste uurtjes in Lissabon. Transfer naar de luchthaven voor onze vlucht met Brussels Airlines naar Zaventem.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanuit Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • 4 nachten in hotel Lisboa Plaza 4*
 • Maaltijden volgens programma (halfpension, dranken inclusief bij de diners)
 • Stadstoer Lissabon
 • Excursie Belém + dagtoer Sintra – Cabo Da Roca – Cascais
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden