04/04/2024 | 8 dagen
 

Jordanië

Indrukwekkend Jordanië

Prijs per persoon:

€ 2760 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 3150 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen | EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT
– € 50 per persoon

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er meerdere Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Indrukwekkend Jordanië

Reis mee met ons naar Jordanië, een land in het Midden-Oosten. Jordanië staat bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed, met verschillende oude ruïnes en historische plaatsen zoals Petra, Jerash en de Dode Zee.

Op onze weg door Jordanië laten we ons verrassen door een gastvrij volk in rustige dorpen en kosmopolitische steden. We doorkruisen een prachtig en gevarieerd landschap van palmstranden, woestijnen en oasen, bergen, meren en binnenzeeën… We genieten van de zon, van de ons minder bekende gastronomie en van de sfeer in de groep. Een veelzijdige beleving!

Verblijfshotels

3 nachten Amman: Hotel Harir Palace 4*
2 nachten Petra: Petra Moon Hotel 4*
1 nacht Wadi Rum: Sun City Wadi Rum Camp 4*
1 nacht Dode Zee: Marriott Dead Sea Hotel 5*

Onze troeven

 • Bijbelse plaatsen en verhalen die levendig worden
 • Ontdekking van Petra bij dag en in een betoverende sfeer “by Night”
 • Nederlandstalige begeleiding door Gudrun Rawoens
 • Jeeptocht in Wadi Rum
 • Lunch met lokale inwoners

Formaliteiten
Internationale reispas (min. 6 maanden geldig vanaf datum van terugkeer)
Het visum kan geregeld worden door Groepsreizen 50+, klik hier.

Munt
in Jordanië betalen we met de Jordaanse dinar.

Lokale tijd
In Jordanië is het één uur later dan in België.

Klimaat
Door de ligging in het Midden-Oosten is Jordanië een vrij warm en droog land. Gemiddeld is het maximaal 25°C in april en minimaal rond de 12°C.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Rechstreekse vluchten heen en terug met Royal Jordanian
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Lokale Engelstalige gids op de bestemming
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • 7 nachten in vermelde hotels (op basis van volpension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis– en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visum Jordanië

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Royal Jordanian:

04/04 Brussel 16u15 – Amman 22u00
11/04 Amman 11u00 – Brussel 15u15

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Donderdag 4 april 2024 | Brussel – Amman (A)

We reizen met een rechtstreekse vlucht naar Amman waar we aankomen in de avond. Transfer naar Harir Palace 4* waar we genieten van ons eerste avondmaal en overnachting.

Dag 2 | Vrijdag 5 april 2024 | Amman stadstour – Iraq Al Ameer (O-M-A)

Ontbijt in het hotel. We starten onze stadstour met de Citadel van Amman; deze citadel herbergt de oude structuren en architectonische ruïnes die goed bewaard zijn gebleven om mensen bewust te maken van de geschiedenis en cultuur van Amman. We vinden hier ook de ruïnes van de Tempel van Hercules. Een andere opvallende bezienswaardigheid is het Umayyad paleis dat in de 8e eeuw werd gebouwd en nu in een volledig verwoeste staat verkeert. Lunch in een lokaal restaurant in Amman.

In de namiddag reizen we verder naar Irak al-Amir. Deze naam betekent “Grotten van de Prins”. Het is niet alleen de naam van het grottenstelsel aan de noordwestkant van Wadi al-Seer, maar van het hele gebied en het stadje in de vallei. De vijftien grotten in de rotswand zijn gemakkelijk toegankelijk via stenen trappen vanaf de verharde weg. Zes grotten hiervan bevinden zich op het lagere niveau, terwijl negen gelegen op een hoger niveau met elkaar verbonden zijn via een 300 meter lange galerij, vanwaar we ook van een spectaculair panorama over het landschap kunnen genieten.

Avondmaal en overnachting in Harir Palace 4*.

Dag 3 | Zaterdag 6 april 2024 | Jerash – Ajloun (O-M-A)

Ontbijt. We rijden naar Jerash, gelegen op 45 minuten ten noorden van Amman. Het is het best bewaarde voorbeeld van de Romeinse beschaving. De ruïnes zijn zorgvuldig bewaard gebleven tijdens de ontwikkeling van de moderne stad die zich ten westen van de stadsmuren van het oude Jerash bevindt. Jerash, dat deel uitmaakt van de Decapolis (de tien grote Romeinse steden in het oosten), wordt ook wel het Pompeii van het oosten genoemd. Het wordt beschouwd als één van de belangrijkste en best bewaarde Romeinse steden in het Nabije Oosten, met theaters, kerken, tempels (Zeus en Artemis), een Nymphaeum en zuilengalerijen.

Lunch in een lokaal restaurant in Jerash. Verder naar het kasteel in Ajloun. Ajloun is een heuvelachtige stad in het noordwesten van Amman. Eén van de mooiste regio’s van Jordanië, dankzij het mediterrane weer en met zijn bergen die beroemd zijn om hun weelderige vegetatie en wandelplaatsen. Het Ajloun kasteel werd gebouwd in 1184 door Izz Al-Din Usama, een generaal in het leger van Saladin. Een prominente toren werd aan het kasteel toegevoegd door de Mammelukken. In 1260 werd het veroverd door de Mongolen en daarbij gedeeltelijk verwoest.

We keren terug naar ons hotel Harir Palace 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 4 | Zondag 7 april 2024 | Madaba – Mount Nebo – Shobak (O-M-A)

Ontbijt. We reizen verder richting Petra via de koningssnelweg met onderweg een bezoek aan Madaba. Madaba staat bekend om zijn Byzantijnse en Umayyad mozaïeken in openbare en particuliere gebouwen. We bezoeken de “Madaba Mozaïek Kaart”; een indexkaart van de regio uit de zesde eeuw na Christus, bewaard gebleven in de vloer van de Grieks-orthodoxe Basiliek van Sint Joris. De kaart bestaat uit twee miljoen stukjes gekleurde steen en toont heuvels en valleien, dorpen en steden in Palestina en de Nijldelta. Het mozaïek bevat de vroegst bewaard gebleven afbeelding van het Byzantijnse Jeruzalem, aangeduid als de “Heilige Stad”.

We lunchen met een lokale familie. Na de lunch bezoeken we berg Nebo, de vermeende begraafplaats van Mozes met uitzicht op de Jordaanvallei en de Dode Zee. Op het hoogste punt van de berg “Syagha” werden in 1933 de overblijfselen van een kerk en klooster ontdekt. Mount Nebo is één van de belangrijkste christelijke plaatsen in Jordanië. Paus Johannes Paulus II bezocht de plek tijdens zijn pelgrimstocht naar het Heilige Land in 2000, en plantte een olijfboom naast de Byzantijnse kapel als symbool van vrede.

Een laatste stop brengt ons aan het Ash Shobak kasteel. Het is een middeleeuws kasteel gelegen in het zuidelijke deel van Jordanië, in de buurt van de stad Ash Shobak. Het kasteel werd in de 12e eeuw gebouwd door de kruisvaarders als een strategische versterking langs de King’s Highway, een belangrijke handelsroute in de middeleeuwen. Het kasteel is gebouwd op een heuveltop met uitzicht op de omliggende valleien en is omgeven door een diepe gracht en verschillende verdedigingsmuren.

Avondmaal en overnachting in Petra Moon Hotel 4*.

Dag 5 | Maandag 8 april 2024 | Petra (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag staat Petra op het programma. Petra is een historische en archeologische stad in Jordanië, gelegen op de helling van de berg Hor tussen de bergen. Ze heeft een uit de rotsen gehouwen architectuur en waterleidingenstelsel. De stad werd rond de 6e eeuw voor Christus gesticht als hoofdstad van de Nabateeërs en was het centrum van hun karavaanhandel. Na het passeren van enkele tombes, die zich buiten de stad bevinden, komen we door de SIQ, een immense scheur in het Nubische zandsteen. Het is een kronkelende, één kilometer lange kloof tussen overhangende kliffen die elkaar meer dan 300 meter boven het hoofd lijken te raken. Voorbij de SIQ worden we aan beide zijden omringd door honderden gebeeldhouwde en gebouwde bouwwerken van Petra, hoge tempels, uitgebreide koninklijke graven, een gebeeldhouwd Romeins theater, grote en kleine huizen, grafkamers en nog veel meer.

De lunch wordt vandaag geserveerd in het Basin restaurant, een gelegenheid om heerlijk te eten en te genieten van het prachtige uitzicht op Petra, één van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen.

Na de lunch verkennen we Petra verder met een stevige  wandeling naar het hogerop gelegen klooster, één van de meest iconische en indrukwekkende plekken in Petra. Het trappenpad is lang en zwaar maar biedt prachtige uitzichten over de omgeving en leidt naar een indrukwekkend bouwwerk dat in de rotsen is uitgehouwen. De wandeling naar het klooster biedt een kans om een minder drukke kant van Petra te zien en een unieke ervaring van de site te beleven.

Laat in de avond, na het avondmaal bezoeken we Petra by Night. Dit evenement is een magische manier om een deel van de rotsstad bij kaarslicht te zien. We maken een wandeling over de hele Al-Siq naar de Schatkist, verlicht met meer dan 1.500 kaarsen.

Avondmaal en overnachting in Petra Moon Hotel 4*.

Dag 6 | Dinsdag 9 april 2024 | Petra – Wadi Rum (O-M-A)

Ontbijt. We vertrekken richting Little Petra, ook bekend als Siq al-Barid, een kleinere, minder drukke versie van het iconische Petra. We verkennen de smalle doorgangen, bewonderen de gebeeldhouwde gevels van de in de rotsen uitgehouwen graftombes en het Geschilderde Huis, een goed bewaard Nabateeïsch huis met prachtige fresco’s. Daarna bezoeken we Beidah, een archeologische vindplaats ongeveer 4 kilometer ten noorden van Petra, met bewijs van de eerste menselijke bewoning in de regio.

Na de lunch genieten we van een 3-uur durende jeeptour waarbij we verschillende sites bezoeken, zoals Lawrence’s Spring: (genoemd naar T.E Lawrence), ook De Zeven Zuilen van Wijsheid: (een rotsformatie waarvan wordt gezegd dat deze lijkt op de zeven zuilen die in de Bijbel worden genoemd) en de Anfashieh inscripties: (Een site met oude rotsinscripties die dateren uit de Nabateaanse periode).

Avondmaal en overnachting in Sun City Wadi Rum Camp 4*.

Dag 7 | Woensdag 10 april 2024 | Wadi Rum – Dode Zee (O-M-A)

Ontbijt in het kamp. Hierna rijden we verder naar de Dode Zee met een stop voor de zoutpilaar van ‘Lot’s wife’. Lot’s wife was een vrouw die in een zoutpilaar werd veranderd omdat ze achterom keek om de vernietiging van Sodom en Gomorra te zien toen zij en haar familie op de vlucht waren.

Na deze stop reizen we verder richting de Dode zee. Omdat het water in de Dode zee voor een derde uit zout bestaat, is het water veel zwaarder dan normaal. Samen met de reisleiding ontdekken we dit waar natuurlijk “kuuroord”.

Avondmaal en overnachting in Marriott Dead Sea Hotel 5*.

Dag 8 |  Donderdag 11 april 2024 | Amman – Brussel (O)

Ontbijt. Vrije tijd tot transfer naar de luchthaven van Amman voor onze vlucht naar Brussel. Welkom thuis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Rechstreekse vluchten heen en terug met Royal Jordanian
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Lokale Engelstalige gids op de bestemming
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • 7 nachten in vermelde hotels (op basis van volpension)
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis– en annulatieverzekering (klik hier voor meer info)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Visum Jordanië

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.