25/09/2024 | 9 dagen
 

IJsland

Uitgestrekt land van vuur, water en ijs!

Prijs per persoon:

€ 5295 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 6095 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Prijs geldig tot 28/04/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er enkele Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis IJsland

IJsland is uniek! Het is een groot, bergachtig eiland tussen Europa en Noord-Amerika. De naam van het land kan misleidend zijn, slechts 10% van IJsland is bedekt met gletsjers, het heeft een verrassend mild klimaat en een oneindig aantal geothermische hot-spots.

IJsland hoort bij Scandinavië, de oorspronkelijke bewoners zijn Vikingen. De hoofdstad Reykjavik ligt aan de zuidwestkust en is ´s werelds meest noordelijke hoofdstad.

IJsland is met geen ander land te vergelijken. Grote delen zijn nog ongerept. Bovendien treft men nergens anders zo’n grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuur-verschijnselen aan. IJsland trakteert u op sluimerende vulkanen en uitgedoofde kraters, metershoge geisers en kokende modder-poelen, immense gletsjers, reuze watervallen, steil uit zee oprijzende kliffen, uitgestrekte zand- en grindwoestijnen, lava-velden en nog veel meer.

‘s Zomers is het er lang licht en valt de temperatuur ook best mee. IJsland geniet immers van een mild klimaat dankzij de warme golfstroom in de Atlantische Oceaan zodat je in de zomer zo’n 5 à 15°C kan verwachten.

Deze reis naar IJsland wordt vast een onvergetelijke belevenis!

Verblijfshotels:
1 nacht Reykjavik: Hotel Reykjavik Grand 4*
1 nacht Akureyri: Hotel Natur Akureyri 3*
1 nacht Husavik: Fosshotel Husavik 3*
1 nacht Egilsstadir: Hotel Eyvindara 3*
1 nacht Hnappavellir: Fosshotel Glacir Lagoon 4*
1 nacht Hella: Stracta Hotel 3*
2 nachten Reykjavik: Center Hotel Midgardur 4*

Onze troeven

 • Uitgestrekt land van vuur, water en ijs.
 • Fjorden, bergen, kliffen vulkanen, watervallen en gletsjers
 • Geothermische velden – geisers en vulkanen
 • Lavaformaties en grindwoestijnen
 • Op zoek naar het noorderlicht
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart of reispas.

Inentingen
Er zijn geen speciale voorzorgsmaatregelen nodig.

Munt
IJslandse kroon (ISK).

Lokale tijd
Het is 2 uur vroeger in IJsland.

Klimaat
De beste reisperiode voor IJsland is van mei t/m oktober. Het is niet zo koud als de naam doet vermoeden. De zomers zijn helder met temperaturen die schommelen tussen +5 en +15° C.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Icelandair
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in kwalitatief goede 3* & 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Icelandair

25/09 Brussel 13u55 – Keflavik 15u15
03/10 Keflavik 07u40 – Brussel 12u55

Vluchturen onder voorbehoud.

Dag 1 | Woensdag 25 september 2024 | Brussel – Reykjavik (A)

We komen samen in Zaventem rond het middaguur voor een rechtstreekse vlucht van ongeveer 3u met Iceland Air naar Reykjavik. Transfer van Keflavík International Airport naar Hotel Reykjavik Grand 4*.

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en de meest westelijke hoofdstad van Europa en met een ligging net ten zuiden van de poolcirkel is het ook ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. Omdat het in IJsland 2 uur vroeger is dan in België kunnen we in de namiddag nog een wandeling maken van een 4-tal km naar Kirkjusandur en Nordourkotsvör met prachtig uitzicht op de fjord.

Avondmaal en overnachting in Hotel Reykjavik Grand 4*.

Dag 2 | Donderdag 26 september 2024 | Reykjavik – Akureyri (O-A)

Dag van vulkaankraters, zeehonden, fjorden en bergen.

We trekken naar het noorden van IJsland. Onze eerste stop is in Borgarnes waar we de vulkaankrater van Grábrók beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht. In het vissersdorpje Hvammstangi bezoeken we het museum Selasetur met info over de kust van IJsland en zijn bewoners bijzonder de soorten zeehonden en rol die zij spelen in de tradities en cultuur van IJsland.

Lunch voor eigen rekening. Verder naar het noorden stoppen we bij de turfkerk van Víðimýri, die gerestaureerd is tot zijn oorspronkelijke vorm en algemeen wordt beschouwd als een van de puurste en mooiste voorbeelden van de traditionele IJslandse architectuur. We gaan verder langs het schilderachtige fjordlandschap over verschillende bergpassen tot we Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland, bereiken.

Avondmaal en overnachting: Hotel Natur Akureyri 3*.

Dag 3 | Vrijdag 27 september 2024 | Akureyri – Mývatn (O-A)

Dag van meren, fjorden, watervallen, vulkaankraters en thermale baden.

In de voormiddag verkennen we Akureyri, een charmant stadje aan de Eyjafjörour wat “eilandfjord” betekent. We bezoeken er de botanische tuin en genieten van het panoramische uitzicht over de fjord. Lunch is voor eigen rekening. In de namiddag reizen we naar een belangrijke plek in de geschiedenis van IJsland, Goðafoss, de watervallen van de goden. Het water van de Skjálfandafljót rivier valt over een breedte van 30 meter naar beneden.

We gaan verder naar het Meer van Mývatn dat in een zeer actief vulkanisch gebied ligt. Het is een eldorado voor vogelliefhebbers. We stoppen bij de bizarre lavaformaties in Kálfaströnd, gevolgd door een wandeling door de vele pseudo-kraters en eindigen een spannende dag met een ontspannen duik in de “Mývatn Nature Baths” met een unieke mix van mineralen, silicaten en geothermische micro-organismen. Het warme, kalmerende water komt zowel de huid als de geest ten goede.

Avondmaal en overnachting in Fosshotel Husavik 3*

Dag 4 | Zaterdag 28 september 2024 | Mývatn – Egilsstadir (O-A)

Dag van lava labyrinten en heetwaterbronnen.

In de voormiddag wandelen we in een lava-labyrint in Dimmuborgir, wat betekent “donkere burchten”, in de hoop een glimp op te vangen van de trollen die daar zouden wonen.

Na de lunch die voor eigen rekening is, bezoeken we het warmwaterbrongebied van Námaskarð, met borrelende modderpoelen en stomende solfataras, de kleine vulkanische stoomopeningen waaruit zwavelgassen samen met hete waterdamp naar boven komen. We rijden door de onbewoonde hooglanden en maanachtige omgeving naar Oost-IJsland. Onderweg bezoeken we de Dettifoss en Rjukandifoss watervallen.

Avondmaal en overnachting Hotel Eyvindara 3* in Egilsstadir.

Dag 5 | Zondag 29 september 2024| Egilsstadir – Hnappavellir (O-A)

Dag van fjorden, gletsjers, bergen en ijs.

In de voormiddag genieten we van het dramatische fjordlandschap en zijn kleine vissersdorpjes in de Oost-Fjorden en we bezoeken in Stödvarfjodur een interessante verzameling stenen en mineralen. Lunch voor eigen rekening. In de namiddag ontdekken we Vatnajökull – de grootste gletsjer van Europa die overal in het zuidoosten van IJsland zichtbaar is. Voorbij de stad Höfn stoppen we bij Jökulsárlón, een gletsjermeer gevuld met drijvende ijsbergen, een buitengewone plek waar we misschien zeehonden zien zwemmen in Arctische wateren.

We wandelen over het zwarte zandstrand waar grote ijsbergen stranden. We reizen langs het zuidelijke deel van de gletsjer Vatnajökull en brengen tijd door in het grootste nationale park van Europa, met de hoogste bergen van IJsland. Een laatste halte maken we in het Nationale Park Skaftafel bij de Svartifoss, een waterval omgeven door kolommen van zwart basalt, vandaar de naam: Zwarte waterval.

Avondmaal en overnachting in Fosshotel Glacir Lagoon in Hnappavellir 4*

Dag 6 | Maandag 30 september 2024 | Hnappavellir – Hella (O-A)

Dag langs de zuidkust.

Een prachtige rit wacht ons vandaag. Onze eerste stop is bij de Fjadrargljufur Canyon met zijn spectaculaire uitzicht. We rijden doorheen het Eldhraun-lavaveld en de zandwoestijn van de zuidkust gedomineerd door bergachtige kliffen, gletsjers en watervallen. We wandelen langs het zwarte lavastrand van Reynisfjara bij Vík.

Lunch voor eigen rekening. In het kleine dorpje Skógar is er de Skógafoss waterval die 60m hoog is, één van de meest indrukwekkende watervallen van het land. We gaan verder naar de hoge maar smalle Seljalandsfoss waterval die naar beneden duikt over wat eens de kliffen van de voormalige IJslandse kustlijn waren. Er is een interessant parcours dat achter de waterval loopt – als je tenminste bereid bent om nat te worden!

Avondmaal en overnachting: Stracta Hotel 3* Hella.

Dag 7 | Dinsdag 1 oktober 2024 | Hella – Reykjavik (O-M-A)

Dag van de Gouden Cirkel en de IJslandse paarden.

Vandaag verkennen we klassiekers op de route van de Golden Circle. We beginnen de dag in Friðheimar, waar we meer te weten komen over het IJslandse paard, zijn speciale kwaliteiten en geschiedenis. We brengen een bezoek aan een geothermische serre. Bij Friðheimar genieten we van een lichte lunch, direct van de boerderij. Deze is inbegrepen.

In de namiddag bezoeken we de geothermische velden van Geysir. Er is een verscheidenheid aan warmwaterbronnen en bubbelende baden. De oorspronkelijke geiser is nu inactief maar Strokkur “the Churn” barst met tussenpozen van 5-10 minuten in volle kracht uit terwijl in de omgeving kleinere geisers zorgen voor een compleet schouwspel. We gaan verder naar Gullfoss, “de gouden watervallen”, een dubbele waterval die 34m diep de Hvítá in tuimelt. Daarna reizen we naar het binnenland naar het Thingvellir National Park, één van de vier nationale parken van IJsland en UNESCO-werelderfgoed. We keren terug naar Reykjavík.

Avondmaal en overnachting in Center Hotel Midgardur 4* in Reykjavik

Dag 8 | Woensdag 2 oktober 2024 | Reykjavik & omgeving (O-A)

We beginnen vandaag met een relax ontbijt en vrije tijd met o.a. tijd om te shoppen in de omliggende straten van het hotel en gelegenheid voor een lichte lunch voor eigen rekening. Na de lunch verkennen we met een plaatselijke gids enkele highlights van Reykjavik, de oudste nederzetting in IJsland (eind 9e eeuw) maar pas relatief recent een stad in 1786. Het stadscentrum is een doolhof van smalle steegjes omlijst met oude houten huizen uit de late 19e tot de vroege 20e eeuw onderbroken door meer recente gebouwen. Er zijn veel openbare kunstwerken, voornamelijk sculpturen.

We bezoeken bij de kerk van Hallgrímskirkja en rijden door de universiteitswijk, langs het Nordic Cultural Center, ontworpen door Alvar Aalto en het Nationaal Museum. In het centrum van de stad stoppen we bij het stadhuis, dat uitkijkt op het kleine meer van Tjörnin. In de buurt zijn de Lutherse kathedraal (1847) en het Huis van het Parlement (1881) en monumenten van Jón Sigurðsson (held uit de 19e-eeuwse Onafhankelijkheid) en een sculptuur van Skúli Magnússon. Prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen en de baai is vanaf het balkon van Perlan (de Pearl), een glazen koepel gebouwd op de opslagtanks voor warm water. Het nieuwste gebouw is de concert-/ conferentiezaal Harpan gebouwd aan de noordelijke waterkant.

In de late namiddag rijden we naar “The Sun Voyager” een sculptuur van Jón Gunnar Árnason. Op deze unieke setting sluiten we onze IJslandreis af. Avondmaal en overnachting in Center Hotel Midgardur 4*.

Dag 9 | Donderdag 3 oktober 2024 | Reykjavik – Brussel (O)

Heel vroeg in de morgen transfer naar de luchthaven van Reykjavik voor de rechtstreekse vlucht met Iceland Air naar Brussel. Aankomst voorzien rond 13u.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Icelandair
 • Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele en lokale gids
 • Alle transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in kwalitatief goede 3* & 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.