september 2025 | 12 dagen
 

Georgië en Armenië september 2025

Christelijke cultuur en ongerepte natuur in de Kaukasus!

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u al een voorlopig programma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in september 2025.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er meerdere Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Georgië en Armenië

In het gebied van de hoge en lage Kaukasus liggen Georgië en Armenië. Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten kunnen hier hun hart ophalen. Deze Georgië- en Armeniërondreis bevat enkele van de mooiste plekken die deze landen te bieden hebben. We bezichtigen verschillende kloosters, kerken en authentieke dorpjes, degusteren de klassieke Armeense wijnen en leren de aangename bevolking kennen op een amusante wijze.

Verblijfshotels:
3 nachten Yerevan: Ramada by Wyndham Hotel & Suites Yerevan 4*
1 nacht Dilijan: BW Plus Paradise Hotel 4*
4 nachten Tbilisi: Ramada by Wyndham Tbilisi Old city 4*
3 nachten Stepansminda: Intourist Kazbegi 4*

Onze troeven

• Verblijf in 4* hotels op basis van volpension
• Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
• Een bezoek aan het genocide museum & Zvartnots kathedraal
• Bezoeken van de regio Kakheti, beroemd wijnland
• Ontdek de toppen van het Hoge Kaukasusgebergte hoger dan 5000 meter
• Maak kennis met de oude hoofdstad van Georgië

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Een geldig internationaal paspoort (geldig tijdens verblijf).

Munt
Georgische Lari en Armeense Dram

Lokale tijd
Tijdens onze zomertijd is het in Georgië en Armenië 2 uur later.

Klimaat
Temperaturen die overdag gemiddeld tussen de 25 en 30 graden liggen zorgen voor aangenaam zomers weer in Georgië en Armenië.

 

 • Persoonlijke gegevens

 • Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden

VLUCHTEN

Vluchten onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Yerevan

Samenkomst met onze reisleider en vlucht vanuit Zaventem naar Zvartnots International Airport. Bij aankomst transfer naar het hotel in Yerevan.

Overnachting in Ramada by Wyndham Hotel & Suites Yerevan 4*.

Dag 2 | Yerevan stadstour – Genocide Museum (O-M-A)

Ontbijt. Vertrek voor een stadstour van een halve dag in Yerevan die alle belangrijke bezienswaardigheden van de hoofdstad omvat. Yerevan staat op de lijst als één van ’s werelds Oudste continu bewoonde steden, daterend uit de 8e eeuw voor Christus. Het is erg levendig met open cafés, eetgelegenheden en lokale markten… Geniet van een panoramisch uitzicht op het Opera House, het prachtige landschap en met ijs bedekte bijbelse berg Ararat, het Zwanenmeer, Northern Avenue en het Plein van de Republiek, dat wordt beschouwd als één van de meest geweldige plekken van de hoofdstad. Een laatste stop in de voormiddag is de Zvartnots kathedraal. Als eerste christelijke kerk ter wereld pronkt de kathedraal met zijn unieke bouwstijl en fresco’s die eeuwenlang zijn gerealiseerd door een generatie schilders die tot één en dezelfde dynastie behoren. Volgens de legende daalde Jezus Christus hier neer uit de hemel om te laten zien waar hij een kerk wilde bouwen.

Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens bezoeken we het Genocide Museum. Het is gewijd aan de herdenking van de Armeense genocide die plaatsvond tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het museum werd geopend in 1995, ter herdenking van de 80ste verjaardag van de genocide.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in hotel Ramada by Wyndham Hotel & Suites Yerevan 4*.

Dag 3 | Ararat Vallei – Vogelgrot – wijntasting – Noravank-klooster (O-M-A)

Ontbijt. Onze tour begint met een comfortabele rit vanuit Yerevan door de Araratvallei, een adembenemende regio in Armenië die bekend staat om zijn vruchtbare grond, wijngaarden en iconische uitzicht op de berg Ararat (fotostop). Vervolgens gaan we richting Areni, dat vooral bekend staat om de wijnproductie en het assortiment ongeëvenaarde wijnen. Hier krijgen we de kans om te genieten van een degustatie van lokale wijnen die worden gemaakt van de inheemse druivensoort Areni.

Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag reizen we door richting de Vogelgrot. De grot is beroemd geworden vanwege de ontdekking van ’s werelds oudste bekende leren schoen, die ongeveer 5500 jaar oud is. Naast de schoen zijn er ook andere artefacten gevonden, waaronder aardewerk, gereedschappen en resten van planten en dieren. Na het bezoek aan de vogelgrot maken we een laatste stop in het Noravank-klooster, genesteld tussen steenrode kliffen, net boven een diepe kloof. Het klooster, gebouwd in de 13e eeuw, is een prachtig voorbeeld van de sierlijke architectuur van die periode.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in hotel Ramada by Wyndham Hotel & Suites Yerevan 4*.

Dag 4 | Garni Tempel – Symphony of Stones – Sevan – Dilijan (O-M-A)

Ontbijt. We reizen verder richting het dorp Garni, beroemd om zijn heidense tempel uit de eerste eeuw. Het is de enige heidense tempel die bewaard is gebleven na de kerstening in Armenië. De plaats is vooral bekend om zijn mooie landschappen en het buitengewone uitzicht op de kloof met alle omliggende bergen. Een tweede stop maken we bij de “Symphony of Stones”. Dit fenomeen estaat uit verticale, zeshoekige basaltkolommen die lijken op de buizen van een orgel, vandaar de naam “Symphony of Stones”. Deze indrukwekkende natuurlijke formatie is het resultaat van vulkanische activiteit en erosie gedurende duizenden jaren.

We maken hier ook tijd voor een lunch in het plaatselijke restaurant om te genieten van het lavash (lokaal brood) bakproces. In de namiddag bezoeken we het 9e eeuwse kloostercomplex op het schiereiland Sevanavank. Het schiereiland is het punt waar de gehele schoonheid van het Sevanmeer te zien is. Verder naar Dilijan.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in hotel BW Plus Paradise Hotel 4*.

Dag 5 | Dilijan – Tbilisi (O-M-A)

Ontbijt. Geniet ’s ochtends van de natuurlijke en architectonische monumenten uit de oudheid en de bergen en de bossen die u overal in de badplaats Dilijan omringen. In de “oude stad” ziet u unieke balkons en terrassen die typerend zijn voor het 19e-eeuwse Dilijan en de historische liefde van de regio.

Vervolgens bezoeken we het Haghpat-klooster. Het kloostercomplex staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse Armeense architectuur. Het omvat de hoofdkerk van Sint-Nino, een kapel, scriptorium, en een aantal vrijstaande klokkentorens en kruisen. Na het bezoek veranderen we van gids en voertuig en vervolgen we de reis vanaf de Bagratashen-grens naar de hoofdstad van Georgië, Tbilisi.

Avondmaal en overnachting in hotel Ramada by Wyndham Tbilisi Old city 4*.

Dag 6 | Tbilisi City Tour (O-M-A)

Ontbijt. We ontdekken één van de oudste en meest opmerkelijke steden ter wereld, Tbilisi. Vandaag zullen we te voet door de oude stad trekken en bekijken we de belangrijkste bezienswaardigheden, historische gebouwen met de mooiste gevels en wijken met terrassen, typische huizen en prachtige straten en verbazingwekkende voorbeelden van de moderne architectuur.

Op weg naar de kabelbaan richting Narikala Fortress, zal de hele stad zich voor onze ogen ontvouwen en zullen we genieten van een geweldig uitzicht. Lunch in een lokaal restaurant. Tenslotte brengen we een bezoek aan het historisch museum met zijn unieke schatkamer die ons zal verzekeren dat Georgië inderdaad het thuisland is van het ‘Gouden Diner’.

Avondmaal en overnachting in hotel Ramada by Wyndham Tbilisi Old city 4*.

Dag 7 | Uplistsikhe Cave Town – Ananuri Complex – Stepantsminda – (O-M-A)

Ontbijt. ’s Ochtends leidt de oude zijderoute ons naar Uplistsikhe , een oude uit de rotsen gehouwen stad, die een belangrijk punt vormde en één van de belangrijkste heidense religieuze centra van voor Christelijk Georgië. Lunch in een restaurant.

Na onze lunch ontdekken we de historische militaire sporen terwijl we ons een weg banen naar de Grotere Kaukasus. De combinatie van groene velden, alpenweiden, schitterende rivieren, hoge bergen en toppen creëert werkelijk een mystieke sfeer, die niemand onverschillig laat. Op weg naar Stepantsminda stoppen we bij het Ananuri-complex, dat uitkijkt over het Zhinvali-reservoir, en bekijken we de gebeeldhouwde gevels van de hoofdkerk. Het is een uniek voorbeeld van Georgische kerkelijke architectuur.

Avondmaal en overnachting in hotel Intourist Kazbegi 4*.

Dag 8 | Truso Gorge – Stepantsminda (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we per 4×4 wagen naar Truso Valley en maken een wandeling om te genieten van een adembenemend landschap. Als u de hele essentie van de “wilde” Kaukasus wilt begrijpen, moet u Truso Valley bezoeken. Het is een harmonie van gigantische bergen en ongerepte natuur. Vervolgens terug naar Stepantsminda voor een workshop naaldvilten, typerend voor de streek.

Middagmaal onderweg. In de namiddag leren we nog hoe u khinkalis maakt, een Georgische deegwaar. Ten slotte rijden we doorheen de mooie Dariali kloof, dat een onderdeel is van het nationaal park Kazbegi.

Avondmaal en overnachting in hotel Intourist Kazbegi 4*.

Dag 9 | Stepantsminda – Juta – Chaukhebi – Stepantsminda (O-M-A)

Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we het dorp Juta, omringd door adembenemende natuurlijke schoonheid, waaronder hoge bergen, groene valleien en alpiene weiden. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en bergbeklimmers. Met zijn ouderwetse levensstijl verbaast dit dorp zijn gasten tot op de dag van vandaag. Een bezoek aan dit dorp is een geweldige ervaring. We bezoeken een lokaal familiehuis en proeven van zelfgemaakte honing en matsoni (Georgische yoghurt) met kruidenthee of koffie.

Vanaf Juta beginnen we onze wandeling naar Mount Chaukhebi, die als een reusachtige kam uit de grond steekt en een indrukwekkend panorama creëert. Onderweg zullen bergrivieren en kleurrijke bloemen ons begeleiden naar onze bestemming. Hier zullen we ook een lokaal familiehuis bezoeken en zelfgemaakte honing en Matsoni (Georgische yoghurt) met kruidenthee of koffie degusteren.

Avondmaal en overnachting in hotel Intourist Kazbegi 4*.

Dag 10 | Jvari – Svetitskoveli kathedraal – Tbilisi (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar Tbilisi. We vervolgen onze weg naar de oude hoofdstad van Georgië, Mtskheta. Hier bezoeken we twee van de belangrijkste heilige plaatsen: het Jvari klooster, waar we kunnen genieten van een prachtig uitzicht, en de Svetiskhoveli kathedraal gebouwd van groenachtige stenen, wat een uitzonderlijk voorbeeld is van kerkelijke architectuur en waar, volgens de legende, de mantel van Christus begraven ligt.

Lunch in een lokaal restaurant. Vrije tijd in de namiddag.

Avondmaal en overnachting in hotel Ramada by Wyndham Tbilisi Old city 4*

Dag 11 | Tsinandali Museum – Sighnaghi – Tbilisi (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag reizen we naar de regio Kakheti, die bekend staat om zijn opmerkelijke gastvrijheid, vruchtbare velden, enorme wijngaarden en uitstekende wijn. Natuurlijk zullen we hier de wijnen proeven en horen over de traditionele methoden om ze te bereiden, die al meer dan 8.000 jaar bestaat. De voormiddag eindigen we met een bezoek aan het huis-museum van Alexander Chavchavadze, beroemd Georgisch dichter met zijn prachtige tuin. Lunch in een lokaal restaurant met degustatie van Georgische wijnen.

Na de lunch bezoeken we een authentieke oude wijnkelder samen met het kleine stadje Sighnaghi, dat bezoekers betovert met zijn bijzondere charme. Hier zien we oude huizen met typisch Georgische uitgesneden balkons. Sighnaghi met een geweldige ligging op een hoge heuveltop kijkt uit op de met sneeuw bedekte Kaukasus die in de verte opdoemt over de uitgestrekte Alazani-vallei.

Avondmaal en overnachting in hotel Ramada by Wyndham Tbilisi Old city 4*

Dag 12 | Tbilisi – Brussel (O)

Na het ontbijt nemen we onze transfer naar de internationale luchthaven van Tbilisi. Landing in Brussel Zaventem. Welkom thuis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen & terug
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf vertrek in Zaventem
 • Alle vermelde transfers
 • Overnachting in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (Volpension)
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.