Juni 2022 | dagen
 

Emilia-Romagna juni 2022

(H)eerlijk Emilia-Romagna

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in juni 2022.

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Rondreis Emilia-Romagna

Buongiorno!

Emilia-Romagna, de Italiaanse regio die gekend staat voor zijn smakelijke specialiteiten zoals de Prosciutto di Parma, mortadella, aceto balsamico, … Maar ook het grote automerk Ferrari heeft hier zijn vestiging. We starten onze rondreis in Parma, bekend om zijn heerlijke ham en kaas, gevolgd door Modena. We brengen ook een bezoek aan de grootste stad van Emilia-Romagna, Bologna. Dé stad met de oudste universiteit van Europa. Met zijn middeleeuwse straatjes, portici, torens, palazzi en monumentale gebouwen is het historische centrum de ideale plek om u te laten onderdompelen in de typische sfeer van deze mooie stad.

Verder mogen ook de bevallige steden Ferrara, Ravenna, Rimini, Gradare en San Marino niet ontbreken! We rijden ook de Adriatische kust af voor het prachtige panoramische uitzicht. Het wordt vast en zeker een bijzondere en heel lekkere reis!

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding door Siny Rauwerda
• Inclusief heerlijke degustaties
• Ontdekking van sfeervolle Italiaanse stadjes

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Emilia-Romagna is het even laat als bij ons.

Klimaat
Door zijn ligging aan de Adriatische kust geniet de regio van een zee- en mediterraan klimaat.

 

Reisprogramma

Dag 1 | Brussel – Bologna (A)

Middagvlucht vanuit Brussel met aankomst in Bologna. Transfer naar ons centraal gelegen hotel in de stad. Avondmaal en overnachting in een hotel in Parma.

Dag 2 | Langhirano & Parma (O-A)

Ontbijt. Vandaag staat Parma, de Italiaanse culturele hoofdstad van 2020, op ons programma. Wie Parma zegt, zegt Parmezaanse kaas en Parmaham. Uiteraard moet u tijdens een bezoek aan deze bruisende, sfeervolle stad ook proeven van deze delicatessen. We brengen een bezoek aan een vleeswarenfabriek waar we later genieten van een heerlijke degustatielunch.

Na de middag bezoeken we begeleid de Duomo, de doopkapel en het unieke theater van de Farnese familie. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Parma.

Dag 3 | Parma & Modena (O-A)

Ontbijt. Vandaag prikkelen we onze smaakpapillen opnieuw met een bezoek aan een kaasmakerij in de buurt van Parma waar we na een bezoek aan de fabriek een degustatie hebben van de Parmigiano Reggiano, charcuterie en wijn uit de streek. Vrije lunch.

Na de middag bezoeken we aan Modena. Dit is de geboortestad van de bekende operazanger Pavarotti. Ook de wijnazijn, ‘aceto balsamico’, komt uit deze stad. We maken een begeleid stadsbezoek en bezichtigen o.a. de Duomo, de Torre d’Orologio en het Ferrarimuseum.

We rijden verder naar ons hotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 4 | Bologna (O-A)

Na het ontbijt bezoeken we Bologna. Het mekka van gastronomen en de oudste universiteitsstad van Europa. We maken een wandeling langs de San Petronio kerk, Piazza Maggiore, l’Archiginnasio, het Joodse ghetto, de scheve torens, Piazza Nettuno, …

We genieten van een vrije lunch in een trattoria. Hier kunt u proeven van de typische regionale gerechten. In de namiddag brengen we een geleid bezoek aan een wijnfattoria. Hier degusteren we de beste Italiaanse wijn uit de Colli Bolognesi.

Avondmaal en overnachting in Bologna.

Dag 5 | Ferrara (O-A)

Ontbijt. Vandaag bezoeken we de provinciehoofdstad van Emilia –Romagna, nl. Ferrara. Deze renaissance stad is heel geliefd bij fietsers. We bezoeken er het kasteel van de adelijke familie d’Este, de Duomo en het Palazzo dei Diamanti. Na dit bezoek heeft u vrije tijd. De shopliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Of u kan genieten op één van de talloze terrasjes .

Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 6 | Ravenna & San Marino (O-A)

Na het ontbijt vertrekken we richting Ravenna voor een begeleid bezoek. Deze vroegchristelijke, cultuurhistorische stad is wereldberoemd door haar Byzantijnse mozaïeken. Onderweg stoppen we even in Classe voor een bezoek aan de Sant’Appolinare Basiliek. In deze basiliek kunt u prachtige mozaïeken bewonderen. Hierna gaan we naar het historische centrum van Ravenna. We bezoeken er het mausoleum van Galla Placidia, de kerk van San Vitale, …. Vrije lunch.

Na de middag vertrekken we richting de Republiek San Marino. We bezoeken er het oude centrum van de hoofdstad San Marino. Deze dwergstaat is het 5de kleinste land ter wereld en wordt volledig omringd door Italië.

Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7 | Adriatische kust & Gradara (O-A)

We genieten van ons ontbijt. Daarna maken we kennis met de omgeving van de populaire badplaats Rimini en de regionale specialiteiten. We volgen de kustlijn en komen volgende andere badplaatsen tegen: Riccione, Misano, Adriatico, Portoverde, Cattolica en Gabicce Monte. Vanuit deze laatste badplaats genieten we van een prachtig uitzicht over de Adriatische kust. We rijden door de heuvels naar het binnenland richting Gradara. Tussen deze heuvels kunnen we af en toe nog een glimp opvangen van de kust. In Gradara kan u opteren voor het facultatief bezoek aan het imposante renaissancekasteel van Paolo en Francesca. Vrije lunch.

Na de middag rijden we verder het prachtige binnenland in naar het middeleeuwse stadje San Leo in Valmarecchia. San Leo ligt in het golvende landschap van de Romagna, op de grens met Le Marche. U ziet van op grote afstand de enorme rots en het gigantische fort dat daarop gebouwd is. We bezoeken er de romaanse kerk en het fort. Op onze terugrit stoppen we bij een boerderij voor een degustatie van wijn en enkele heerlijke, lokale specialiteiten.

Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 8 | Bologna – Brussel (O)

Na het ontbijt heeft u vrije tijd en kan u nog even genieten op het strand of kan u nog enkele souvenirs aankopen. Om 12:30 nemen we onze transfer naar de luchthaven voor onze vlucht terug naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem door Siny Rauwerda
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies tijdens de vrije tijd

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 16 personen (max. 22 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden