15/11/2020 | 6 dagen

Dubai & Abu Dhabi

Verbazingwekkende metropolen

Prijs per persoon:

€ 1575 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 1800 bij verblijf in een éénpersoonskamer

Vroegboekkorting (de eerste 5 boekingen):
– € 30 per persoon!

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Rondreis Dubai & Abu Dhabi

Aan de Perzische golf, tussen Oman en Saudi-Arabië, liggen de Verenigde Arabische Emiraten. Een jong land dat pas sinds 1971 onafhankelijk is. Het omvat 7 Emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qay-wayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Abu Dhabi, Dubai en Sharjah zijn de rijkste en meest gekende. Sinds 1990 kenden ze -mede dankzij de olie- een snelle economische groei. Enorme bouwprojecten worden opgestart, luxueuze kunstmatige eilanden rijzen op uit de zee, de dollars rollen en de internationale jetset en zakenwereld zijn uitdrukkelijk aanwezig.

Tijdens de koude Belgische winter reizen we naar de zonnige Emiraten. Met Dubai als uitvalsbasis maken we tijdens onze 6-daagse reis ook kennis met de cultuur en architectuur van Abu Dhabi en Sharjah. Tussen de torenhoge, futuristische gebouwen en de meest luxueuze hotels, liggen de oude stadskernen met kleine lemen huisjes, de moskeeën en de rijke geschiedenis van een woestijnvolk. In de nieuwe wijken zijn zandwegen vervangen door enorme boulevards met palmbomen; de oude soeks staan in schril contrast met shoppingcentra met de meest exclusieve merken; de kamelen moeten plaats ruimen voor dure automerken en autocircuits; in de havens worden de kleine authentieke dhows verdrongen door grote prestigieuze jachten. Deze wereld van verschil maakt ons reisprogramma doorheen de 3 Emiraten boeiend en gevarieerd.

Een niet te missen aanbod.

Verblijfshotel: Aloft City Centre Deira****
We logeren in een hip nieuw hotel met een schitterend uitzicht over de zoutwaterkreek en Dubai stad. Comfortabele Aloft-kamers met inloopdouche, speciale voorzieningen van Bliss Spa en zoveel meer.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf het vertrek
• Verblijf in een nieuw luxueus 4* hotel
• Kleine groep
• Rechtstreekse vlucht met Emirates
• Mogelijkheid tot bezoek World Expo 2020

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig).

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van de Verenigde Arabische Emiraten.

Munt
VAE-dirham. De beste manier om aan dirhams te komen is door geld af geld af te halen aan een automaat, deze vindt u volop terug o.a. op de luchthaven.

Lokale tijd
We moeten in de winter onze klok 3 uur vooruitzetten. 13u is daar dus 16u.

Klimaat
In de Emiraten schijnt vrijwel altijd de zon, regent het zelden en is het altijd warm. In de wintermaanden aangenaam warm, waardoor Dubai een ideale winterzonbestemming is, maar in de zomer extreem warm waardoor de meeste rijke inwoners dit emiraat voor kortere of langere tijd ontvluchten. Gelukkig gaan we dus in de winterperiode!

Kleding
U houdt best rekening met een aantal kledingvoorschriften. Voor toegang tot winkelcentra, religieuze gebouwen en in de meeste openbare gebouwen geldt dat de schouders en knieën bedekt dienen te zijn. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug (incl. maaltijden aan boord)
 • Nederlandstalige begeleiding en lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in een kwalitatief 4* hotel
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Dag 1 | Zondag 15 november 2020 | Brussel – Dubai (A)

Rechtstreekse namiddagvlucht met Emirates uit Zaventem naar Dubai. Transfer naar hotel Aloft City Centre Deira 4* of gelijkwaardig.

Dag 2 | Maandag 16 november 2020 | Dubai (O-M-A)

Vandaag verkennen we Dubai, een unieke en spectaculaire metropool. We maken fotohaltes aan de Jumeirah moskee, de grootste moskee van Dubai; het Burj Al Arab hotel, het enige 7* hotel ter wereld gebouwd in de vorm van een zeil van een dhow op een kunstmatig eiland; het vermaarde hotel Atlantis The Palm dat eveneens op een eiland ligt en geïnspireerd is op de sage van Atlantis. We verkennen Marina Beach waar vooral “de twister” in het oog springt. In een abra (de lokale taxiboot) steken we de Dubai Creek over om Deira te bereiken en er de soeks, gekend om hun goud, kruiden en parfums, te verkennen.

Na de lunch die inbegrepen is, staat het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, op het programma, een wolkenkrabber van 828 m en 124 verdiepingen. Het gebouw is uitgerust met de snelste liften ter wereld die ons naar de hoogste verdieping brengen vanwaar we een prachtig zicht hebben op de skyline van Dubai. Eerste kennismaking met de Dubai Mall.

Avondmaal aan boord van een traditionele dhow om te genieten van de kleurrijke verlichting van de gebouwen rond de Dubai Creek. Overnachting in hotel Aloft City Centre Deira 4*.

Dag 3 | Dinsdag 17 november 2020 | Dubai – Sharjah – Dubai (O-A)

We beginnen onze dag met een bezoek aan de oude burcht Al Fahidi gelegen in Bastakya, het oude gedeelte van Dubai. Daarna rijden we naar het Emiraat Sharjah, door de vele culturele bezienswaardigheden de “Parel van de Golf” genoemd. We maken een wandeling rond het centraal plein met de reuze Koran waarrond de meeste bezienswaardigheden gebouwd zijn en bezoeken het Sharjah Heritage museum, gewijd aan het authentieke erfgoed van Sharjah en de rijke cultuur van de Emirati met hun diepgewortelde Arabische gewoonten en tradities. We bezoeken vervolgens de Blauwe Soek met zijn prachtige met mozaïek bekleedde arcades. Terugkeer naar Dubai en vrije lunch.

In de namiddag woestijnexcursie met 4×4 terreinwagens over de enorme zandduinen van de Dubai woestijn. Deze spectaculaire ervaring eindigt met het bewonderen van de zonsondergang gevolgd door een typisch BBQ diner met de traditionele muziek en dans van de Bedoeïenen. Overnachting in hotel Aloft City Centre Deira 4*.

Dag 4 | Woensdag 18 november 2020 | Dubai – Abu Dhabi – Dubai (O-M)

Excursie naar het grootste Emiraat: Abu Dhabi. We houden halt bij het Emirates Palace hotel opgetrokken in Arabische koepelstijl. We bezoeken de Sjeik Zayed Grand Moskee, de grootste in de Emiraten en een van de grootste ter wereld. Ze is volledig gebouwd in marmer, heeft een enorm binnenplein en een schitterend interieur. Onze volgende halte is Heritage village, een reconstructie van een traditioneel oasedorp.

Na het middagmaal, gaat de rit langs Corniche Road, de hoofdstraat van het oude Abu Dhabi die parallel loopt met de kust. We rijden verder naar Port Zayed en we bezoeken samen de buitenkant van het Louvre Museum. Daarna is er een keuzeprogramma. Geïnteresseerden kunnen gedurende 2,5 uur de tentoonstellingen in het Louvre bezoeken (inkomgeld facultatief). Met de anderen rijden we verder naar het kunstmatig aangelegde Yas Island met een fotostop bij het UAE Pavilion. We rijden verder door de Perzische Golf naar het gerenommeerde formule 1 circuit dat 220 bochten telt. We maken een fotostop bij Ferrari World, een attractiepark dat volledig in het teken staat van deze Italiaanse sportwagen en voorzien wat vrije tijd voor een bezoek aan de Mall.

Samen rijden we terug naar Dubai voor de spectaculaire dansende fonteinen gelegen naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall. Deze show is de grootste en duurste fonteinshow ter wereld. Iedere avond worden er meerdere fonteinshows vertoond met diverse choreografieën op oosterse of westerse muziek. Vrij avondmaal. Overnachting in hotel Aloft City Centre Deira 4*.

Dag 5 | Donderdag 19 november 2020 | Dubai (O-A)

Vrije dag om Dubai verder te ontdekken, te genieten van het strand of de hotelaccommodaties. De reisbegeleiding voorziet een facultatief programma met onder meer mogelijkheid om te shoppen in de 2 grootste Malls: Dubai Mall is met ruim 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen en met een totaal vloeroppervlakte van een half miljoen m² het grootste winkelcentrum ter wereld en in de Mall of Emirates vinden we naast de winkels en horecazaken een enorme skipiste. Met de watertaxi’s verkennen we de soeks op eigen tempo en is er ruim tijd om af te dingen op de meest uiteenlopende producten die er aan geboden worden. We pikken nog enkele extra voorstellingen mee van de dansende fonteinen op een terras tegenover de Burj Khalifa.

U heeft ook de mogelijkheid tot bezoek aan de World Expo 2020.

Gezamenlijk avondmaal en overnachting in hotel Aloft City Centre Deira 4*.

Dag 6 | Vrijdag 20 november 2020 | Dubai – Brussel (O)

We sluiten de reis af met een rustige voormiddag en een rechtstreekse terugvlucht met Emirates naar Zaventem.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug (incl. maaltijden aan boord)
 • Nederlandstalige begeleiding en lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in een kwalitatief 4* hotel
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.