Januari 2022 | 8 dagen
 

Dubai, Abu Dhabi & World Expo (2e afreis januari 2022)

Verbazingwekkende metropolen

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in januari 2022.

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Past deze reisdatum niet? Klik hier voor onze andere afreizen naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er meerdere alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Dubai, Abu Dhabi en de wereldtentoonstelling 

Aan de Perzische golf, tussen Oman en Saudi Arabië, liggen de Verenigde Arabische Emiraten. Een jong land dat pas sinds 1971 onafhankelijk is. Het omvat 7 Emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Abu Dhabi en Dubai zijn de rijkste en meest gekende. Sinds 1990 kenden ze – mede dankzij de olie – een snelle economische groei. Enorme bouwprojecten worden opgestart, luxueuze kunstmatige eilanden rijzen op uit de zee, de dollars rollen en de internationale jetset en zakenwereld zijn uitdrukkelijk aanwezig.

Tijdens deze 8-daagse reis maken we kennis met de 2 gezichten van Dubai en Abu Dhabi. Tussen de torenhoge, futuristische gebouwen en de meest luxueuze hotels, malls en jachthavens, liggen de oude stadskernen met kleine lemen huisjes, de moskeen en de rijke geschiedenis van een woestijnvolk.

In de nieuwe wijken zijn zandwegen vervangen door enorme boulevards met palmbomen; de oude soeks staan in schril contrast met Malls met de meest exclusieve merken; de kamelen moeten de plaats ruimen voor dure automerken en autocircuits; in de havens worden de kleine authentieke dhows verdrongen door grote prestigieuze jachten; in de schaduw van het hoogste gebouw ter wereld en vlakbij de toeristische zandstranden staan de schamele optrekjes van de gastarbeiders die tegen hongerloon werken aan deze mega projecten.

Toemaatje aan dit uiterst boeiend programma is een 2-daags bezoek aan de Wereld Expo die doorgaat in Dubai van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022.

Een niet te missen aanbod.

Verblijfshotel: Metropolitan Hotel Dubai**** & Pearl Rotana Capital Center****

Metropolitan Hotel Dubai 4*:
Levendig en verfijnd viersterrenhotel op één van de meest centrale en gewilde locaties van Dubai langs de Sheikh Zayed straat waardoor het een ideale locatie is voor bezoekers die op zoek zijn naar hedendaags comfort in het hart van de stad. Het hotel ligt op enkele minutes van Al Habtoor City en de binnenstad, Safa Park en het kanaal.

Pearl Rotana Capital Center 4*:
Gelegen in het hart van de zakenwijk van Abu Dhabi. Modern, luxe 4-sterrenhotel.

Onze troeven

• Nederlandstalige begeleiding door Thérèse De Waele vanaf Zaventem
• Zon tijdens de koude Belgische winter
• Alle highlights van Dubai en Abu Dhabi inbegrepen
• 2 dagen bezoek aan de Wereldtentoonstelling in Dubai
• Bezoek aan het Louvre

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig).

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van de Verenigde Arabische Emiraten.

Munt
VAE-dirham. De beste manier om aan dirhams te komen is door geld af geld af te halen aan een automaat, deze vindt u volop terug o.a. op de luchthaven.

Lokale tijd
We moeten in de winter onze klok 3 uur vooruitzetten. 13u is daar dus 16u.

Klimaat
In de Emiraten schijnt vrijwel altijd de zon, regent het zelden en is het altijd warm. In de wintermaanden aangenaam warm, waardoor Dubai een ideale winterzonbestemming is, maar in de zomer extreem warm waardoor de meeste rijke inwoners dit emiraat voor kortere of langere tijd ontvluchten. Gelukkig gaan we dus in de winterperiode!

Kleding
U houdt best rekening met een aantal kledingvoorschriften. Voor toegang tot winkelcentra, religieuze gebouwen en in de meeste openbare gebouwen geldt dat de schouders en knieën bedekt dienen te zijn. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

 

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Emirates:

22/01 Brussel – Dubai 14u35 – 00u15 (aankomst 06/02)
29/01 Dubai – Brussel 14u05 – 18u25

REISPROGRAMMA

Dag 1 | zaterdag 22 januari 2022 | Brussel – Dubai

In de vroege namiddag vertrek vanuit Zaventem naar Dubai met een rechtstreekse vlucht met Emirates. Rond middernacht aankomst in Dubai en transfer naar Metropolitan Hotel Dubai 4*.

Dag 2 | zondag 23 januari 2022 | Dubai (O-M-A)

Vandaag verkennen we Dubai, een unieke en spectaculaire metropool. De stad is ontstaan uit een kleine vissershaven aan Dubai Creek, een lagune van de Perzische golf, die het centrum verdeelt in de wijken Bur Dubai en Deira. Dubai werd in minder dan 30 jaar een van de machtigste steden van de Perzische Golf. We maken fotohaltes in de exclusieve wijk “Marina Dubai”; het Burj Al Arab hotel, het enige 7* hotel ter wereld gebouwd in de vorm van een zeil van een dhow op een kunstmatig eiland in de Perzische Golf; het vermaarde hotel Atlantis The Palm dat eveneens op een eiland ligt en geïnspireerd is op de sage van Atlantis verrijkt met sprookjesachtige details uit de Arabische cultuur. We ronden de voormiddag af aan de Jumeirah moskee, de grootste moskee van Dubai.

Lunch in een Arabian Teahouse.

Nadien rijden we naar Bastakya, het oude gedeelte van de stad. In de oude burcht Al Fahidi is het Dubai museum gevestigd waar we alles te weten komen over het oude Dubai en de recente ontwikkeling van de regio. In een abra (de lokale taxiboot) doorkruisen we de Dubai Creek om Deira te bereiken en er de soeks te bezoeken gekend om hun goud, kruiden en parfums. We voorzien er voldoende vrije tijd. Avondmaal aan boord van een traditionele dhow. Op het dek genieten we gedurende een twee uur durende cruise van Dubai by night. Overnachting in Metropolitan Hotel Dubai 4*.

Dag 3 | maandag 24 januari 2022 | Dubai  (O-A)

Na het ontbijt rijden we naar Dubai Frame, met een hoogte van 150m sinds 2018 een van de meest opvallende landmarks in de stad. Deze gigantisch fotokader is bekleed met 15.000 m² goud. Het ontwerp is gebaseerd op het logo van Expo 2022. Het bevat 2000 ton staal en 2900 m² gelaagd glas. Dubai Frame biedt een geweldig panoramisch uitzicht over Dubai.

Daarna staat het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, op het programma. Het is een wolkenkrabber van 828m en 124 verdiepingen. Het gebouw is uitgerust met de snelste liften ter wereld die ons naar een van de hogere verdiepingen brengen vanwaar we een prachtig zicht hebben op de skyline van Dubai. Na deze spectaculaire ervaring is er vrije tijd in de enorme Dubai Mall om de sfeer op te snuiven, te shoppen en te lunchen.

We zien elkaar weer in de late namiddag voor het klank-en lichtspel van de “dansende fonteinen”. Dit fonteinenstelsel is gebouwd in het Burj Khalifa meer bij de Burj Khalifa en de Dubai Mall. De Dubai Fountain is de grootste dansende fontein ter wereld. Begeleid door muziek, laserprojecties en duizenden lampjes spuit hij zijn krachtige waterstralen meer dan 150 meter hoog de lucht in. De muziek van diverse genres wisselt elk half uur. Avondmaal aan de fonteinen. Overnachting in Metropolitan Hotel Dubai 4*.

Dag 4 – 5 | dinsdag & woensdag 25-26 januari 2022 | Bezoek aan de wereldexpo (O-A)

Na het ontbijt transfer naar Dubai Expo 2020. Met het thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’ laat de Expo zien hoe we samen ideeën creëren voor een betere toekomst voor iedereen. De Expo is een mega-project met sublieme paviljoens waar 190 deelnemende landen de bezoekers laten kennismaken met hun innovaties, architectuur, cultuur, live optredens etc. Geïnspireerd door de subthema’s Kansen, Mobiliteit en Duurzaamheid, zal de Wereldexpo een unieke kans zijn voor ontdekking en persoonlijke verrijking. Bezoekers van de Expo zullen niet alleen een uniek spektakel meemaken en zien wat de toekomst te bieden heeft, maar ze zullen ook worden uitgedaagd om deel uit te maken van het creëren van die toekomst.

Een gids loodst ons langs de belangrijkste eyecatchers, we bezoeken zeker ook het Belgisch Paviljoen en laten een tijd vrij om zelf op ontdekking te gaan

Avondmaal en overnachting in Metropolitan Hotel Dubai 4*.

Dag 6 | donderdag 27 januari 2022 | Dubai – Abu Dhabi (O-M-A)

We beginnen de dag met een bezoek aan de Mall of Emirates. Naast de winkels en horecazaken is het interieur van deze Mall en de enorme skipiste een bezoek waard zijn. Daarna verlaten we Dubai en rijden naar het grootste Emiraat: Abu Dhabi. Na de lunch (in een typisch Arabisch restaurant) gaat de rit langs Corniche Road, de hoofdstraat van het oude Abu Dhabi die parallel loopt met de kust. We houden halt voor fotostops bij het Emirates Palace hotel opgetrokken in Arabische koepelstijl en bij het Presidentieel Paleis van de Verenigde Arabische Emiraten.

Tenslotte bezoeken we de Sjeik Zayed Grand Moskee, de grootste moskee in de Emiraten en een van de grootste ter wereld. Ze is genoemd naar Sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten die er ook begraven ligt. In de moskee met 82 koepels, 1000 pilaren en vier minaretten kunnen 40.000 mensen tegelijkertijd bidden op het grootste handgeweven tapijt ter wereld onder de grootste kroonluchter ter wereld. De schitterende binnenplaats bestaat bijna volledig uit wit marmer en is prachtig versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Na dit bezoek rijden we naar hotel Pearl Rotana Capital center 4* voor avondmaal en overnachting.

Dag 7 | vrijdag 28 januari 2022 | Abu Dhabi (O-A)

Na het ontbijt rijden we voor een fotostop naar Port Zayed, ook wel Mina Zayed genoemd, een commerciële diepzeehaven die in gebruik is sinds 1972. De overdracht van het containervervoer van Port Zayed naar de nieuw ontwikkelde Khalifa Port-containerterminal werd in 2012 voltooid. Onze volgende stop is het Louvre met gegids bezoek, op het eiland Saadiyat in de Perzische Golf. Het hagelwitte gebouw van de Franse architect Jean Nouvel heeft een koepel als een parasol van stalen sterren en herbergt een collectie van belangrijke kunstwerken. Het is 24.000 m² groot, met 8.000 m² galerijen, waardoor het het grootste kunstmuseum op het Arabische schiereiland is. Kunstwerken van over de hele wereld worden in het museum tentoongesteld, met bijzondere aandacht voor het overbruggen van de kloof tussen oosterse en westerse kunst. Lunchmogelijkheid in het Museum Cafe.

We zetten onze weg verder op het kunstmatig aangelegde Yas Island omgeven door jachthavens en met het gerenommeerde formule 1 circuit dat 220 bochten telt. We maken een fotostop bij Ferrari World, een attractiepark dat volledig in het teken staat van deze Italiaanse sportwagen. Vrije tijd in Yas Mall. Avondmaal en overnachting in hotel Pearl Rotana Capital center 4*.

Dag 8 | zaterdag 29 januari 2022 | Abu Dhabi – Dubai – Brussel (O)

Ontbijt. Pick-up voor onze transfer naar de luchthaven. Rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten heen en terug (incl. maaltijden aan boord)
 • Nederlandstalige begeleiding en lokale gids
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in kwalitatieve 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Inkomgelden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden