31/05/2025 | 8 dagen
 

Cruise Noorse Fjorden

Nederlandstalige begeleide cruise met Holland America Line Noorse Fjorden met Sognefjord

Prijs per persoon:

€ 2070 bij verblijf in een 2-persoonsbinnenhut (categorie L)
€ 2430 bij verblijf in een 2-persoonsbuitenhut (categorie E)
€ 2615 bij verblijf in een 2-persoonsbalkonhut (categorie VF)

€ 3320 bij verblijf in een binnenhut single (categorie L)
€ 4040 bij verblijf in een buitenhut single (categorie OO of E) – NU TIJDELIJK AAN € 3750
€ 4410 bij verblijf in een balkonhut single (categorie VF)

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er meerdere Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Noorse legendes

Er is geen betere manier om Noorwegen te ontdekken dan op een cruise van Holland America Line. Een droomrondreis vanuit Rotterdam door de spectaculaire fjorden en steden van Noorwegen. Schilderachtige cruise naar Oslofjord en Sognefjord. Verken Oslo, de thuisbasis van de schilder Edvard Munch.

Majestueuze fjorden staan centraal tijdens deze adembenemende cruise, met stops in de betoverende steden van Noorwegen.

Iedere dag aan boord wordt u overheerlijke dineropties, entertainment van wereldklasse en verrijkende activiteiten aangeboden.

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf 15 personen
• Cruise met het nieuwste schip van Holland America Line
• Overheerlijk dineren
• All-in cruise (cruise op basis van volpension en Signature drankenpakket inclusief)
• Transfer naar Rotterdam inclusief (heen en terug) vanaf Destelbergen – Lochristi en Antwerpen
• Fooien zijn inclusief in de prijs
• 1x diner in één van de specialiteitenrestaurant
• WiFi pakket inclusief
• 1 excursie ter waarde van 100$ inclusief

Uw schip: Rotterdam
Rotterdam, een krachtige en symbolische naam die de cruiseschepen uit ons verleden eert, is het nieuwe schip van Holland America (en nieuw vlaggenschip) en het derde in onze vloot van de Pinnacle-klasse. Rotterdam raakt de juiste noten: voortreffelijk dineren, innovatief entertainment, prachtig ingerichte hutten en suites, de beste service, en vakmanschap dat bijna 150 jaar deskundigheid in zeevaart weerspiegelt. Muziek staat centraal op dit nieuwe cruiseschip, en het resultaat is een schip dat niet alleen door water, maar ook door de harten van gasten beweegt. Rotterdam is de soundtrack van ontdekking vanaf die allereerste dag tot het einde van elke perfecte nacht.

Suites en hutten

 • Binnenkajuit (categorie L) 13 à 21 m²: deze comfortabele hutten bevatten twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed – ons karakteristieke Mariner’s Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, hoogwaardige massagedouchekoppen en tal van voorzieningen.
 • Buitenkajuit ‘Ocean View’ (categorie OO en E)  16 à 26 m²: deze ruime hutten bevatten onder meer twee bedden die kunnen worden omgevormd tot een queensize bed – ons karakteristieke Mariner’s Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen, hoogwaardige massagedouchekoppen, tal van voorzieningen en uitzicht op de oceaan.
 • Balkonkajuit ‘Veranda’ (categorie VF) 21 à 39 m²: Deze hutten worden overspoeld met licht door kamerhoge ramen die uitkijken op een privéveranda en omvatten een zithoek, twee bedden die kunnen worden omgevormd naar één queensize bed – ons kenmerkende Mariner’s Dream™-bed met luxueuze Euro-Top-matrassen en een douche met hoogwaardige massagedouchekoppen.

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Internationale reispas (nog 6 maand geldig).

Inentingen
Klik hier voor de reisgeneeskunde van Noorwegen.

Munt
Aan boord van het schip kunt u extra’s betalen per kredietkaart. Wenst u iets te kopen tijdens de (facultatieve) excursies in Noorwegen, voorzie dan enkele Noorse Kronen.

Lokale tijd
In Noorwegen is het even laat als in België.

Klimaat
Hoewel het klimaat misschien niet zo ideaal is als de Middellandse Zee of het Caribische gebied, het weer is meestal zacht genoeg tijdens de zomer en herfst om buiten op het dek te zitten en het schitterende landschap te bekijken.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Autocartransfers Lochristi – Destelbergen – Antwerpen – Rotterdam heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door onze reisleidster (vanaf 15 deelnemers)
 • 7 nachten cruise op basis van All-inclusive (volpension + Signature drankenpakket)
 • Havengelden
 • Fooien aan boord
 • Signature drankenpakket
 • Gratis excursie ter waarde van 100$
 • WiFi internetaansluiting
 • Diner in één van de specialiteitenrestaurants
 • Professionele shows en animatie aan boord
 • Talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord

Niet inbegrepen in de prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve excursies (deze excursies worden privé aangeboden door Alleenreizenden 50+, u wordt hier later van verwittigd en u heeft de keuze om hier al dan niet aan deel te nemen)
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Reis– en annuleringsverzekering (klik hier voor meer info)

Toeslagen

 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 15 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Zaterdag 31 mei 2025 | België – Rotterdam (A)

Vertrek per autocar met vertrekplaatsen te Lochristi, Destelbergen en Antwerpen. Transfer naar de haven van Rotterdam en inscheping op het schip MS Rotterdam. Ons schip vaart uit om 15u. Samen met onze reisleiding ontdekken we het schip en geeft zij verdere informatie over de daginvulling van onze komende trip. Zij is steeds het aanspreekpunt aan boord en plant dagelijks ontmoetingsmomenten in.

Dag 2 | Zondag 1 juni 2025 | Dag op zee (O-M-A)

Geniet van een elegant ontbijt in The Dining Room. Verken het schip en zijn vele faciliteiten. Verwen uzelf met een massage of andere heerlijke ervaringen bij de Greenhouse Spa & Salon (betalend) of ga de actie opzoeken in het casino.

’s Avonds kunt u telkens genieten van uitstekende live muziek: vier decennia klassieke rock op het podium in de Rolling Stone Rock Room of optredens van kamermuziek door Lincoln Center Stage en zoveel meer!

Dag 3 | Maandag 2 juni 2025 | Oslofjord – Oslo (O-M-A)

Geologisch gezien is het geen fjord. De Oslofjord is eigenlijk een enorm wateroppervlak van ongeveer 100 kilometer (62 mijl), ten zuiden van de Noorse hoofdstad. Bijna de helft van de bevolking van Noorwegen woont binnen een uur rijden van de fjord, dus er is genoeg te zien langs de kustlijn, van eilanden en scheren tot grotere plaatsen en steden.

Het pittoreske kustplaatsje Drøbak markeert de ingang tot het binnenste deel van de Oslofjord, waar de waterweg smaller wordt en de eilanden steeds meer bewoond raken. Er worden vaak meeuwen, scholeksters, sterns en ganzen gezien langs deze wateren, net als ontelbare vissersboten.

Oslo, de charmante hoofdstad van Noorwegen, is een levendige mix: moderne architectuur en musea van wereldklasse naast 10e-eeuwse Viking-geschiedenis, vermengd met inheemse Sami-cultuur. Het kosmopolitische centrum, met zijn gewilde kwaliteit van leven, speelt in op elke interesse, van geschiedenisfanaten tot literaire types tot studenten van modern Scandinavisch design en beginnende arctische avonturiers.

Kies het Oslo dat je wilt bezoeken. Laat het veelbesproken Opera House met zijn buitenaardse hoeken op u inwerken, of treed in de voetsporen van Nobelprijswinnaars en literaire meesters als Henrik Ibsen. Maak een reis naar het Bygdøy schiereiland om de Scandinavische cultuur op te snuiven in het Vikingskipshuset, het Frammuseum en het Noors volksmuseum. Geniet van voortreffelijke restaurants en luxueuze boetieks langs de waterkant van de Aker Brygge, of duik in de wijk Grünerløkka met een keur aan vintage winkels, microbrouwerijen en cafés op de hoek.

Dag 4 | Dinsdag 3 juni 2025 | Kristiansand (O-M-A)

Vrije dag of op uitstap met onze reisleiding.

Kristiansand, de hoofdstad van de zuidelijke kustregio bekend als de Noorse riviera, heeft de bijnaam “Zomerstad” gekregen. De golfstroom zorgt voor milde temperaturen en beperkt sneeuw tot een minimum, wat Kristiansand de buitenspeeltuin van Noorwegen maakt.

Zelfs als je slechts een paar uur de tijd hebt, is het door de rasterindeling gemakkelijk de historische plaatsen van Kristiansand te voet te verkennen, zoals Posebyen (de oude stad), die dateert uit 1631, en voormalige forten en installaties. Binnen de stadsgrenzen liggen een aantal beboste recreatiegebieden, een vismarkt met uitzicht op de haven en zelfs een zandstrand. De kustlijn is bezaaid met eilanden, rotseilanden en schilderachtige vissersdorpjes en verder weg bevinden zich de hoogtepunten van de regio waaronder Kristiansand Zoo & Amusement Park, de bijzondere stad Lillesand en Setesdal Mineral Park, met glinsterende demonstraties van kristallen en edelstenen.

Optionele excursie kan later bijgeboekt worden (mits bijbetaling, optioneel)

Dag 5 | Woensdag 4 juni 2025 | Stavanger (O-M-A)

Vrije dag of op uitstap met onze reisleiding.

Voordat deze havenstad aan de westkust van Noorwegen zijn status verdiende als het epicentrum van “zwart goud” en de winning van olie uit de Noordzee, was het een scheepsbouw- en visinblikstad. Gedreven door haar rijkdom als een van de belangrijkste energiehoofdsteden ter wereld, vind je er nu de beste fusionrestaurants en een bruisend nachtleven dat een onophoudelijke toestroom van expats aantrekt.

Te midden van deze financiële bloei heeft Stavanger echter vast kunnen houden aan zijn geest en erfgoed: Archeologische musea en gereconstrueerde nederzettingen betuigen gepast respect aan het Viking-verleden van de stad. De geplaveide binnenstad is een goed bewaarde kern met witte houten huisjes bij een Anglo-Normandische kathedraal, de oudste in Noorwegen. Natuurlijke schoonheid in overvloed, ook met het nabijgelegen Lysefjord en zijn indrukwekkende Preikestolen (Preekstoel), die een gestage stroom bezoekers trekt tijdens de zomer.

(De uitstap naar Geiranger kan optioneel worden bijgeboekt mits betaling)

Dag 6 | Donderdag 5 juni 2025 | Sognefjord – Skolden (O-M-A)

Vrije dag of op uitstap met onze reisleiding.

Skjolden wordt omgeven door steile heuvels en prachtige watervallen en bevindt zich aan de kop van Sognefjord, ’s werelds langste bevaarbare fjord. Bezoek de staafkerk van Urnes, de oudste staafkerk die in Noorwegen te vinden is en die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en maak een wandeling in Jostedalsbreen Nationaal Park voor uitzichten die je nooit zult vergeten.

(De uitstap naar Bergen kan optioneel worden bijgeboekt mits betaling)

Dag 7 | Vrijdag 6 juni 2025 | Dag op zee (O-M-A)

Vrije dag op zee.

Dag 8 | Zaterdag 7 juni 2025 | Rotterdam – België (O)

Ons schip arriveert rond 7u ’s morgens in de haven van Rotterdam. Ontbijt aan boord en daarna transfer naar België.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Autocartransfers Lochristi – Destelbergen – Antwerpen – Rotterdam heen en terug
 • Nederlandstalige begeleiding door onze reisleidster (vanaf 15 deelnemers)
 • 7 nachten cruise op basis van All-inclusive (volpension + Signature drankenpakket)
 • Havengelden
 • Fooien aan boord
 • Signature drankenpakket
 • Gratis excursie ter waarde van 100$
 • WiFi internetaansluiting
 • Diner in één van de specialiteitenrestaurants
 • Professionele shows en animatie aan boord
 • Talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord

Niet inbegrepen in de prijs

 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve excursies (deze excursies worden privé aangeboden door Alleenreizenden 50+, u wordt hier later van verwittigd en u heeft de keuze om hier al dan niet aan deel te nemen)
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Reis– en annuleringsverzekering (klik hier voor meer info)

Toeslagen

 • Autoparking Lochristi: € 10 per wagen

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 15 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.