18/11/2023 | 13 dagen
 

Botswana

Ontdek samen het indrukwekkende Botswana

Prijs per persoon:

€ 7050 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 7150 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: eerste 5 boekingen!
– € 100 per persoon

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Botswana

Botswana is één van de best bewaarde stukken wildernis op aarde, een land van ongetemde schoonheid. Kenmerkend zijn de schrille contrasten tussen de waterovervloed van de Okavango Delta en de kale oppervlakte van de Makgadikgadi zoutpannen, de dorre zandvlaktes en savannes. Het is hier dat de Okavango, één van de machtigste rivieren van Afrika, stroomt. De Okavango Delta, hét ecologische wonder, wordt gevormd doordat deze rivier niet naar zee loopt, zoals het een rivier betaamt, maar doodloopt in het zand van de Kalahari-woestijn. Deze rivierdelta is een steeds wijzigend labyrint van kristalheldere kanalen, meertjes, lagunen en overwoekerende eilandjes en een oase voor het wildleven en voor iedereen die houdt van het authentieke Afrika. De omvang van dit grootse land, zijn isolement en moeilijke bereikbaarheid betekenen een uitdaging voor de gemotiveerde en avontuurlijke reiziger.

Belangrijk: de activiteiten tijdens deze reis worden ter plaatse besproken tussen de gids en de mensen van het kamp. Dit omdat de weersomstandigheden (waterniveau, regenval,…) bepaalde activiteiten kunnen beïnvloeden en ze dus niet gegarandeerd kunnen worden. De meeste activiteiten bestaan uit een safari rit/wandeling of een natuur gerelateerde activiteit.

Belangrijk: De binnenlandse vluchten worden gemaakt met kleine vliegtuigen. Personen die meer dan 100kg wegen dienen dit te melden bij reservatie zodat wij hiermee rekening kunnen houden.

Verblijfshotels:
3 nachten in Chobe Elephant Camp 3*
2 nachten in Sango Safari Camp 3*
2 nachten in Setari Camp 4*
2 nachten in Pioneers Victoria Falls 4*

Onze troeven
• Verblijf in vol pension
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
• Overnachting tussen fauna & flora
• Genieten van safari’s, wandelingen, de prachtige natuur.

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Paspoort minstens 6 maanden geldig op de dag van terugkeer van de reis.

Munt
De lokale munteenheid is de Botswaanse Pula. U kan ter plaatse geld wisselen in banken en wisselkantoren. De meest courante betaalwijze is cash. Bank en kredietkaarten worden hoe langer hoe meer gebruikt maar meestal in grote warenhuizen, supermarkten en internationale hotels. Voor betaling met kredietkaarten wordt een extra kost van 5% aangerekend. De bankautomaten werken goed, men kan er lokale munt afhalen met Visa (met American Express en Master Card stellen zich vaak problemen).

Lokale tijd
Tijdens onze wintertijd is het in Botswana één uur later.

Klimaat
Overdag liggen de maximumtemperaturen in november nog steeds tussen de 18 en 24 graden Celsius.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Ethiopian Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Transfers luchthaven – hotel – luchthaven
 • Verblijf op basis van vol pension
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Reis- en annulatieverzekering
 • Niet vermelde maaltijden + dranken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 11 personen (maximaal 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

VLUCHTEN

Vluchten met Ethiopian Airlines

18/11 Brussel – Addis Ababa 21u30 – 06u45
19/11 Addid Ababa – Victoria Falls 08u30 – 12u10

28/11 Victoria Falls – Addis Ababa 13u10 – 20u45
29/11 Addis Ababa – Brussel 01u00 – 06u15

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Zaterdag 18 november 2023 | Brussel – Victoria Falls

We verzamelen in Brussels Airport Zaventem waar de reisleidster u opwacht. We nemen de vlucht met Ethiopian naar Victoria Falls met tussenstop in Addis Abeba.

Dag 2 | Zondag 19 november 2023 | Chobe River Front (O-M-A)

Aankomst in Victoria Falls rond de middag. Op de luchthaven hebben we een transfer naar Chobe Elephant Camp waar we de komende drie nachten zal verblijven. Chobe Nationaal Park is het tweede grootste park in Botswana en is gekend voor zijn grote olifantenpopulatie. Natuurlijk zijn ook andere wilde dieren zoals buffels, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden hier talrijk aanwezig. Als alles vlot loopt, kunnen we vandaag nog een eerste activiteit meepikken in dit park.

Avondmaal en overnachting in Chobe Elephant Camp 3*.

Dag 3 | Maandag 20 november 2023 | Chobe River Front (O-M-A)

Vroeg ontbijt in het kamp en vervolgens vertrek voor de ochtend/voormiddag activiteit.  Na de activiteit is er een lunch voorzien en vervolgens wat vrije tijd in het kamp. Het Chobe Nationaal Park is maar liefst 10.698 km² groot. Aan de noordkant van het reservaat stroomt de Chobe rivier die bij de olifanten bijzonder geliefd is als drinkplaats, zeker tijdens de droge periode. Maar ook impala’s, zebra’s, giraffen, kudu’s en met een beetje geluk leeuwen en luipaarden kunnen zomaar voorbij schuiven.

In de namiddag/avond staat er nog een activiteit op de planning gevolgd door het avondmaal in het kamp.

Overnachting in Chobe Elephant Camp 3*.

Dag 4 | Dinsdag 21 november 2023 | Chobe River Front (O-M-A)

Opnieuw vroeg ontbijt in het kamp en vervolgens vertrek voor de ochtend/voormiddag activiteit.  Na de activiteit is er een lunch voorzien en vervolgens laatste vrije tijd in het kamp. In de namiddag/avond staat er nog een activiteit op de planning gevolgd door een laatste avondmaal in dit kamp.

Overnachting in Chobe Elephant Camp 3*.

Dag 5 | Woensdag 22 november 2023 | Khwai Community Area (O-M-A)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kasane, waar we aan boord gaan van een klein vliegtuigje voor de vlucht naar Khwai Airstrip. De Khwai regio, gelegen aan de oostelijke rand van de Okavango Delta, wordt omwille van zijn bekendere buren Chobe en Moremi vaak over het hoofd gezien. Toch kan men ook hier rekenen op zeer kwaliteitsvolle safari’s. Afhankelijk van onze vluchturen, kunnen we vandaag nog een ochtendactiviteit meepikken. In de namiddag/avond genieten we sowieso van een verkenning van deze regio.

Khwai is een wildgebied in het noorden van Botswana, aan de oevers van de rivier de Khwai, dicht bij het Moremi Game Reserve. Het gebied is een centrum van biodiversiteit dat een fantastisch uitzicht biedt op wilde dieren, vooral tijdens het droge seizoen wanneer dieren naar de rand van de rivier komen voor water. Vaak waargenomen soorten zijn olifant, leeuw, luipaard, cheeta, serval, buffel, nijlpaard en wilde hond. Khwai staat ook bekend om zijn ongelooflijke vogelleven, vooral zijn hoge aantallen roofvogels. Het is een centrum van community-based toerisme, met de lokale bevolking begeleiden safari’s en Mekoro kanotochten. Een Mekoro is een typische kano dat in de Okavango Delta gebruikt wordt om te varen.

Avondmaal en overnachting in Sango Safari Camp 3*.

Dag 6 | Donderdag 23 november 2023 | Khwai Community Area  (O-M-A)

Vroeg ontbijt in het kamp en vervolgens vertrek voor de ochtend/voormiddag activiteit. Na de activiteit is er een lunch voorzien en vervolgens wat vrije tijd in het kamp in Khwai. Het is de thuisbasis van enkele van Botswana’s mooiste landschappen met uitgestrekte grasvlaktes, een lappendeken van lagunes, ondiepe pannen en weelderige bossen. We kunnen ons verheugen op het spotten van een fantastische verscheidenheid aan wilde dieren, leren over de San gemeenschap (Bosjesmannen) en genieten van een brede selectie van ecotoerisme activiteiten.

Avondmaal en overnachting in Sango Safari Camp 3*.

Dag 7 | Vrijdag 24 november 2023 | Okavango Panhandle (O-M-A)

Na het ontbijt transfer naar Khwai airstrip voor een korte vlucht naar Jedibe Airstip. Van hieruit vertrekken we met een transfer naar Setari Camp, waar we 2 nachten verblijven. Ook vandaag zijn we afhankelijk van onze vluchturen. In de namiddag/avond genieten we sowieso van een verkenning van deze regio.

Setari Camp ligt diep verscholen in de hoofdader van de Okavango Delta, op een beeldschoon palmeiland. Het is dan ook de ideale plek om alles wat dit waterige wonderland te bieden, te verkennen en te bewonderen heeft. Setari is Setswana voor ‘boom’ en dit kamp is liefdevol ontworpen om het reusachtige rivierbos en de palmbomen die het eiland domineren te integreren. Kronkelende loopbruggen, hoog boven de grond, verbinden de tenten, eet- en zitkamer, zwembad en fitnessruimte, waardoor een enorme boomhut ontstaat van waaruit we zich kunnen vergapen aan het panoramische uitzicht over de kristalheldere kanalen en de papyrusbedden daarachter.

Avondmaal en overnachting in Setari Camp 4*.

Dag 8 | Zaterdag 25 november 2023 | Okavango Panhandle (O-M-A)

Vroeg ontbijt in het kamp en vervolgens vertrek voor de ochtend/voormiddag activiteit. In dit park zijn er vooral activiteiten op het water voorzien waaronder bijvoorbeeld een water safari.

Avondmaal en overnachting in Setari Camp 4*.

Dag 9 | Zondag 26 november 2023 | Victoria Falls (O-M-A)

Na het ontbijt transfer naar Jedibe airstrip voor een korte vlucht naar Kasane Airport. Vanuit de luchthaven vertrekt er een transfer naar Pioneers Victoria Falls, waar we opnieuw 2 nachten zullen verblijven. “Pioneers” is het nieuwste pareltje in het accommodatie aanbod in Victoria Falls, Zimbabwe. Op slechts 2,5 km van de magische Victoria Falls, en gelegen in een rustige woonwijk, ligt deze lodge op een ideale locatie. De nostalgische tijd van de pionier ontdekkingsreizigers is perfect gemengd met moderne voorzieningen om aan alle eisen van de hedendaagse reiziger te voldoen. Gelegen in weelderige tuinen met prachtig gemanicuurde gazons, is deze vijftig kamers tellende lodge een geweldige optie voor degenen die waarde hechten aan comfort en elegantie. De kamers zijn ruim en smaakvol ingericht in een klassieke stijl, en elke kamer heeft een vrij en open uitzicht op de tuin. Vrije namiddag in de Lodge.

Avondmaal en overnachting in Pioneers Victoria Falls 4*.

Dag 10 | Maandag 27 november 2023 | Victoria Falls (O-M-A)

Ontbijt in de lodge. In de voormiddag maken we een prachtige wandeling doorheen het park en de watervallen. De Victoriawaterval, ook bekend als Mosi-oa-Tunya of “de rook die dondert”, is een waterval die de grens vormt tussen Zambia en Zimbabwe. De waterval is een van de grootste ter wereld, met een breedte van 1.708 meter en een hoogte van 108 meter. De watervallen zijn een populaire toeristische bestemming en zijn erkend als UNESCO werelderfgoed. Bezoekers kunnen de watervallen van zowel de Zimbabwaanse als de Zambiaanse kant bekijken, elk vanuit een ander perspectief en met een andere ervaring.

Vrije namiddag om het gebied op een andere manier te ontdekken.

Avondmaal en overnachting in Pioneers Victoria Falls 4*.

Dag 11 | Dinsdag 28 november 2023 | Victoria Falls – Brussel (O)

Ontbijt. Vertrek naar de luchthaven van Victoria Falls voor de retourvlucht naar Brussel.

Dag 12 | Woensdag 29 november 2023 | Brussel

Vandaag landen we in Zaventem na een fantastische reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Ethiopian Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Transfers luchthaven – hotel – luchthaven
 • Verblijf op basis van vol pension
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Reis- en annulatieverzekering
 • Niet vermelde maaltijden + dranken
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 11 personen (maximaal 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.