November 2022 | dagen
 

Andalusië 2022

Witte dorpen, natuur & cultuur

Deze reis is nog in opmaak, we kunnen u voorlopig nog geen detailprogramma aanbieden maar houden u wel snel op de hoogte.

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in november 2022.

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel weinig van zult voelen.

Bij boeking geniet u automatisch van onze CORONA TERUGBETAALGARANTIE!

Rondreis Andalusië

De Spaanse streek Andalusië heeft een adembenemende natuur en uitzonderlijke bezienswaardigheden. Het is de op één na grootste autonome regio van Spanje die zich uitstrekt over 8 provincies. Het is een brug tussen Afrika en Europa waar de Moorse en Christelijke cultuur hun plaats kregen. Het is ook het punt waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten.

Andalusië heeft een rijk erfgoed, waar kunst en cultuur hoogtij vieren. Waar kronkelende straatjes ons naar wondermooie uitzichten leiden. De streek van de olijven en sinaasappels, van de pittoreske witte dorpjes die tegen de berghellingen aanleunen, van de bergen en valleien, van de flamenco, de tapas, de gezellige terrasjes en de ambiance.

Naast de flamboyante steden als Cordoba, Granada en Sevilla verkennen we kleinere stadjes en plaatsen met parels van architectuur. We komen tot rust in de natuur en genieten van de gastronomie en de sfeervolle avonden.

Een reis met heel veel afwisseling. Een bestemming die wellicht al lang op uw bucketlist staat.

Verblijfshotels
3 nachten Sevilla: Hotel Catalonia Santa Justa 4*
1 nacht Baeza: Hotel TRH Baeza 4*
2 nachten Granada: Hotel Occidental Granada 4*
3 nachten Malaga: Hotel Alay 4*

Onze troeven

 • Zeer rijk aanbod met bezoek aan Sevilla, Jerez de la Frontera, Cordoba, Baeza, Ubeda, Granada, Antequera, Ronda en Malaga
 • Flamenco show met diner
 • Bezoek Alhambra inclusief

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Andalusië is het even laat als bij ons.

Klimaat
Andalusië heeft over het algemeen een mediterraan klimaat. Door de grootte van de regio, verschillende bergen, de invloeden van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, is er niet specifiek één klimaat. In het binnenland spreekt men over hete & droge zomers en over milde winters. Een bergklimaat heerst er in de bergketens van Andalusië waar men mildere zomers en koele winters kent.

 

Reisprogramma

Dag 1 | Brussel – Sevilla (A)

Uw reisbegeleidster verwelkomt u in de luchthaven van Zaventem, waar jullie de vlucht nemen richting Sevilla met Brussels Airlines. Bij aankomst nemen we de transfer naar het hotel Catalonia Giralda. Avondmaal en overnachting in hotel Catalonia Santa Justa 4*.

Dag 2 | Sevilla (O-A)

Na het ontbijt maken we een eerste verkenning van Sevilla met een plaatselijke gids. Vanwege zijn prachtige barokke gevels en monumenten is het de mooiste stad van Andalusië en de thuisbasis van “Carmen”, “Don Juan” en “The Barber van Sevilla”. Veel contrasten domineren het stadsbeeld. Geschiedenis, moderniteit, vooruitgang en traditie weerspiegelen het imago van deze levendige culturele metropool. Tijdens de rondleiding door de stad ontdekken we o.a. de gigantische kathedraal van Santa Maria, het derde grootste kerkgebouw in Europa en tevens het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. De aangrenzende klokkentoren, de Giralda, biedt een schitterend uitzicht over de stad. Bovenaan kunt u het vier meter hoge bronzen beeld van het geloof terugvinden, bijgenaamd de Giraldillo, het draait mee met de wind en zo weet u vanwaar de naam komt (Giralda = windvaan).

Daarna gaat de excursie verder langs het Plaza de Espana en het Maria Luisa-park met zijn prachtige tuinen. Vervolgens bezoeken we het beroemde Moorse paleizencomplex Réal Alcazar. Het Real Alcázar is het oudste koninklijk paleis van Europa. Zeker te bezoeken onderdelen van het paleizencomplex zijn de Patio de las Doncellas en het Casa de Contratación. Na dit bezoek maken we een wandeling doorheen de Joodse Santa Cruz wijk, een doolhof van smalle straatjes, terrassen en restaurants. Hier voorzien we vrije tijd voor de lunch. ’s Avonds genieten we van een flamencoshow met diner. Overnachting in hotel Catalonia Santa Justa 4*.

Dag 3 | Sevilla – Jerez de la Frontera – Sevilla (O-A)

We starten de dag met een heerlijk ontbijt. Vervolgens vertrekken we op dagexcursie naar Jerez de la Frontera, de stad van de Andalusische paarden en de sherry. We starten de excursie met het ontdekken van het historische centrum waarbij de kathedraal en het Moorse fort niet mogen ontbreken. In Jerez de la Frontera zijn erg leuke en aangename bodega’s te bezoeken. Het drinken van een glaasje Sherry is dan ook onderdeel van de cultuur in dit deel van Andalusië. Een bezoek aan een sherrybodega waar ’s werelds meest bekende sherry geproduceerd wordt mag dus niet ontbreken. Verder kunt u ook kennis maken met de paardenstoeterij met zijn rasechte Andalusische paarden. Indien u interesse heeft is er de mogelijkheid om één van de grootste privécollecties van Picasso te bekijken. In de privégalerij kunt u meer dan 150 werken terugvinden van o.a. Picasso, Dali en Miro. Avondmaal en overnachting hotel Catalonia Santa Justa 4*.

Dag 4 | Sevilla – Cordoba – Baeza (O-A)

Na het ontbijt vertrekken we naar Cordoba. In het huidige Cordoba leeft het glorieuze verleden nog steeds. We bezoeken er de Mezquita, de kathedraal van Cordoba. Mezquita betekent in het Spaans ‘moskee’, hiermee wordt verwezen naar de functie van het gebouw voordat het een kathedraal werd. We vervolgen het bezoek aan de stad met een bezoek aan het Alcazar de los Reyes Christianos. Binnenin kunnen we een indrukwekkende collectie van Romeinse mozaïeken en baden bewonderen. Ook de tuinen met hun vijvers en fonteinen, de gezellige patio en de paardenstallen van het kasteel zijn de moeite waard.

Later op de dag bezoeken we het Joods kwartier, een kluwen van smalle en sfeervolle straatjes. We eindigen onze dag in de olijvenstad Baeza, waarbij een van de charmes de kleinschaligheid van het fraaie oude centrum is. Indien de tijd het ons toelaat kunnen we nog even halt houden op één van de zonovergoten terrassen voor een koffie of misschien wel voor een ijsje van olijfolie. Avondmaal en overnachting in hotel TRH Baeza 4*.

Dag 5 | Baeza – Ubeda – Granada (O-A)

Na het gezamenlijk ontbijt leidt het pad vandaag in de voetsporen van de Nasrid-bevolking naar Ubeda en Baeza. We starten in Baeza, bekend om zijn monumentaal erfgoed en de hoofdstad van de olijfolie. Baeza staat samen met Ubeda op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We bezoeken in Baeza het oude stadsgedeelte met o.a. een stop aan het gezellige Plaza de España, Torre de los Aliatares en de oude universiteit. Na de middag bezoeken we de buurstad Ubeda, deze stad heeft op culinair en op het gebied van sfeer nog meer in huis. We beginnen ons bezoek aan het historisch centrum op Plaza Vazquez de Molina, een in het oog springend plein. Op het einde van de dag rijden we naar Granada. Avondmaal en overnachting in hotel Occidental Granada 4*.

Dag 6 | Granada (O-A)

Ontbijt. Vandaag staat het Alhambra in Granada op het programma, beslist een plek die op uw bucketlist thuishoort. Het is daarom ook meteen de meest populairste attractie van Spanje. De locatie van het paleis met de bijhorende tuinen (Generalife) is fenomenaal. Op een berg, uitkijkend over Granada, biedt het Alhambra geweldige uitzichten op het Sierra Nevada gebergte. Het Alhambra is niet één gebouw, het bestaat eigenlijk uit drie delen. De Nasrid Paleizen zijn het mooiste deel van het Alhambra. Hier komt u de mooiste architectuur tegen. Daarnaast ligt het Alcazaba, een fort dat een fantastisch uitzicht heeft over Granada. Als laatste zullen we het Generalife bezoeken. Dit zijn de grote, groene en weelderige paleistuinen, gebouwd in de 14e eeuw. De sultans van Granada zochten hier rust en schaduw. ’s Middags heeft u vrije tijd in de oude stad. Wandel zeker eens langs de koninklijke kapel en de kathedraal. Avondmaal en overnachting in hotel Occidental Granada 4*.

Dag 7 | Granada – Antequera – Costa del Sol (O-A)

Na het ontbijt vertrekken we richting Antequera. Deze stad had een heleboel historische bewoners gehad zoals de Hunnen, de Romeinen en de Moren. Iedere bezetting heeft zijn sporen achtergelaten waardoor het stadje vandaag de dag een rijkelijke aanbod aan bezienswaardigheden aanbiedt. We bezoeken één van de populairste trekpleisters namelijk de hunebedden van Antequera en deze zijn tevens ook één van de grootste bouwraadsels van de prehistorie van Andalusië. Vervolgens maken we een korte panoramische tour door Antequera met zijn prachtige herenhuizen en kerken. Het was ooit de rijkste stad in dit gebied. Indrukwekkend is het fort uit het Arabische tijdperk. We rijden verder naar de Costa del Sol. Avondmaal en overnachting in hotel Alay 4*.

Dag 8 | Ontdekking van Malaga (O-A)

Na een heerlijk ontbijt staat vandaag Malaga, de hoofdstad van de Costa del Sol, op de planning. De stad  werd 3500 jaar geleden gesticht door de Feniciërs en is het toneel geweest van Romeinen, Visigoten, Arabieren en uiteindelijk de katholieke vorsten. De oude stad lijkt op een groot openluchtmuseum met zijn machtige kathedraal, de smalle kronkelende straatjes, pleintjes en groene oases. We pikken enkele highlights mee: de kathedraal van Malaga, het Teatro Romano en bezoeken het museum van Picasso.  Het Picasso Museum is gevestigd in het mooie Palacio Buenavista, niet ver van het geboortehuis van Picasso. Dit museum is zeker een bezoekje waard. Wat ook niet mag ontbreken is het stadspark met meer dan twintig verschillende soorten palmbomen, het stadhuis, de universiteit, de ‘Bank of Spain’ en de stierenarena La Malagueta. Kijk in deze arena zeker even binnen om een goed beeld van het gebouw te krijgen. We sluiten de dag af met een wandeling naar de top van de Gibralfaro berg en genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting hotel Alay 4*.

Dag 9 | Ontdekking van Ronda (O-A)

Na ons voorlaatste ontbijt maken we een dagexcursie naar Ronda. Kort voorbij Marbella begint een charmant landschap met de bizarre bergen van Andalusië. We ontdekken Ronda, één van de oudste en mooiste steden in Spanje. Het is gebouwd op een 780 m hoog rotsachtig plateau en wordt dramatisch gesplitst door een 100 m diepe kloof en krijgt zo een uniek wild en ruig landschap. Hier is de oude en Andalusische traditie en levensstijl tot nu toe grotendeels behouden. De bezienswaardigheden liggen allemaal aan de zuidkant van de oude stad zoals de staafkerk “Santa Maria Mayor” met zijn Moorse kapellen. De belangrijkste attractie is de 18e-eeuwse stenen brug die naar de oude stad leidt. Het overspant de zogenaamde “Tajo”, waar voorheen de christelijke slaven van de Moorse heersers het water moesten dragen. Een andere attractie is de oudste arena in Spanje. Ronda wordt beschouwd als de geboorteplaats van het stierenvechten. Terug naar de Costa del Sol. Diner en overnachting in hotel Alay 4*.

Dag 10 | Malaga – Brussel (O-A)

We genieten op deze laatste dag van een heerlijk ontbijt en nog wat vrije tijd. We rijden op het afgesproken uur naar de luchthaven van Malaga voor onze terugvlucht naar Zaventem met Brussels Airlines.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma (halfpension)
 • Alle vermelde excursies en toegangsgelden
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Facultatieve excursies tijdens vrije tijd

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi naar Zaventem: € 40 per persoon
 • Autoparking Lochristi: € 5 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.
Reis gegarandeerd vanaf min. 15 personen (max. 20 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden