februari 2025 | 9 dagen
 

Algarve & Alentejo 2025

Twee zeer boeiende regio's in Portugal

Deze reis is nog in opmaak, wij kunnen u al een voorlopig programma aanbieden. Prijzen en vluchturen volgen later. Geef ons gerust een seintje voor meer info!

Wenst u deze reis zeker niet te missen, dan raden wij u aan een optie te nemen.

Prijs wordt later bekend gemaakt van zodra boekbaar. Deze reis staat gepland in februari 2025.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er meerdere Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Algarve & Alentejo

We maken een ontdekkingsreis door twee prachtige regio’s van Portugal: Alentejo en de Algarve.

Alentejo, het Toscane van Portugal. Hier vindt u rust, eindeloze vlakten met kurkeiken en olijfbomen en hier en daar authentieke dorpjes met een rijk verleden. We gaan naar de werelderfgoedstad Évora en bezoeken nog tal van andere charmante stadjes. De streek heeft ook één van de mooiste kustlijnen van zuid Europa, een heerlijke keuken en een bijzonder wijnaanbod.

We reizen verder naar de Algarve, gekend om zijn uitgestrekte zandstranden omsingeld door hoge kliffen. De helderblauwe zee nodigt uit om te zwemmen. Het is een fascinerende regio met een bijzondere vakantiesfeer, maar ook hier ontdekken we sporen van de laatste overblijfselen van de Moorse overheersing.

Laat u bekoren door Portugal!

Verblijfshotels

2 nachten Alter do Chão: hotel Convento d’Alter 4*
3 nachten Évora: hotel Vila Galé Évora 4*
3 nachten Lagos: hotel Aqualuz Lagos 4*

Onze troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
• Twee boeiende regio’s met prachtige landschappen
• Bezoek aan verschillende charmante dorpen
• Gastronomische keuken en heerlijke wijn

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart.

Munt
Euro’s.

Lokale tijd
In Portugal is het 1 uur vroeger dan in België

Klimaat
Zuid-Portugal heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. In februari is het ongeveer 17 graden.

 

VLUCHTGEGEVENS

Vluchten met Brussels Airlines

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Brussel – Lissabon – Alter do Chão (M-A)

We ontmoeten elkaar in de ochtend op Zaventem waar we samen vertrekken met een rechtstreekse vlucht naar Lissabon. Na aankomst genieten we van een lunch in Lissabon alvorens we de transfer nemen naar ons hotel in Alter do Chão.

We checken in en hebben tijd om ons op te frissen. Liefhebbers kunnen reeds op een eerste verkenning van de buurt gaan met de reisleidster.

Avondmaal in de stad, overnachting in hotel Conventro d’Alter 4*.

Dag 2 | Portalegre – Alter do Chão (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we naar de bergen van de Serra de São Mamede en bezoeken de regio van Portalegre met zijn strategische ligging dicht bij de Spaanse grens. Hier ontdekken we verschillende oude kloosters en paleizen. Daarna verder naar het rustige dorpje Marvão, ook wel het adelaarsnest genoemd doordat het gelegen is op het hoogste punt van de Serra de São Mamede. Hier genieten we van een buitengewoon panorama. Laatste stop voor vandaag in Castelo de Vide met bezoek aan de historische Joodse buurt. Na een fantastische dag rijden we terug naar Alter waar we eten in de stad.

Overnachting in hotel Convento d’Alter 4*.

Dag 3 | Alter do Chão – Arraiolos – Évora (O-M-A)

Ontbijt en check-out. Bezoek aan Coudelaria d’Alter do Chão, thuis van de welbekende Lusitaanse paarden. Leer meer over het koninklijke paardenras in het fokhengstencentrum en het museum en zie de merries met hun veulens van dichtbij. We zetten onze reis verder naar de Maranhão Dam die vooral dient voor irrigatie. Na de lunch rijden we verder naar Arraiolos. Dit dorpje is ontstaan buiten de muren van het kasteel en is wereldberoemd door de tapijten die hier ambachtelijk gemaakt worden.

We rijden verder richting Évora, de hoofdstad van de regio Alentejo. Avondmaal en overnachting in hotel Vila Galé Évora 4*.

Dag 4 | Évora – Monsaraz (O-A)

Na het ontbijt bezoeken we Monsaraz, een betoverend dorpje in de regio gelegen op een heuveltop met uitzicht op de uitgestrekte vlaktes van de omliggende regio. Dit pittoreske juweeltje staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid en historische charme. Hierna stoppen we in Reguengos de Monsaraz en kan een bezoek aan een wijnhuis niet ontbreken. na het bezoek volgt ook een winetasting in combinatie met lokale producten.

Na de middag bezoeken we de kerk van het Cartuxa Monastery. Dit indrukwekkende religieuze complex heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, en het staat bekend om zijn serene schoonheid en historische betekenis.

Avondmaal en overnachting in hotel Vila Galé Évora 4*.

Dag 5 | Évora (O-A)

Ontbijt. We bezoeken vandaag Évora. Één van de meest opvallende bezienswaardigheden in Évora is de Templo de Diana, een Romeins tempelcomplex dat dateert uit de eerste eeuw na Christus. Dit prachtige monument is een herinnering aan het rijke verleden van de stad en torent majestueus uit boven het schilderachtige stadsplein. De historische binnenstad van Évora staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt smalle geplaveide straatjes, witgekalkte huizen en een overvloed aan pleintjes waar u kunt genieten van heerlijke Portugese gerechten in de lokale restaurants. Vrije lunch.

Avondmaal en overnachting in hotel Vila Galé Évora 4*.

Dag 6 | Évora – Silves – Monchique (O-M-A)

Ontbijt. Vertrek richting het zuiden. We starten onze ontdekking van de Algarve in Silves, de hoofdstad van de regio tijdens de Arabische bezetting. We wandelen langs verschillende herenhuizen en bezoeken het rode, Moorse kasteel dat opgetrokken is uit zandsteen. Vervolgens naar de betoverende stad Monchique met zijn typerende huizen: witte muren gecombineerd met gekleurde deuren en ramen. We rijden richting onze eindbestemming van de dag: Lagos.

Avondmaal en overnachting in hotel Aqualuz Lagos 4*.

Dag 7 | Lagos – Sagres – Cabo de São Vincente (O-A)

Cape St. Vincent staat vandaag op onze planning, een echte streling voor het oog. De kliffen van Cape St. Vincent rijzen meer dan 70 meter boven de zee uit en bieden adembenemende uitzichten over de oceaan. Ook het fort en de vissershaven van Sagres worden bezocht. Deze afgelegen stad heeft een legendarische status als het “einde van de wereld” vanwege zijn geïsoleerde ligging aan de rand van het Europese continent. Het is de plek waar Prins Hendrik de Zeevaarder in de 15e eeuw de beroemde School van Sagres oprichtte, die een centrum was voor navigatie en ontdekkingsreizen die leidden tot de grote Portugese ontdekkingsreizen.

Tijdens onze tour mag een bezoek aan Lagos niet ontbreken. Een dynamische, actieve stad met 2500 jaar aan geschiedenis! Door de ligging, tegenover Afrika, werd Lagos een aankomst- en vertrekpunt voor de schepen die vertrokken op de eerste ontdekkingstochten.  De oude binnenstad van Lagos ademt geschiedenis en karakter. Smalle geplaveide straatjes slingeren door de stad, langs charmante pleinen, kleurrijke gebouwen en historische bezienswaardigheden zoals de Igreja de Santo António en het Forte da Ponta da Bandeira, die getuigen van het rijke maritieme verleden van de stad. Vrije lunch.

Avondmaal en overnachting in hotel Aqualuz Lagos 4*.

Dag 8 | 7 Hanging Valleys Trail (O-A)

Vroeg ontbijt en vertrek. Vandaag gaan we op pad en doen een deel van de Seven Hanging Valleys Trail. We vertrekken vanaf Praia da Marinha en verkennen de adembenemende route langs de kust. Deze tocht brengt ons op, langs en door ravijnen waarbij we een prachtig uitzicht krijgen op de bekende kliffen van de Algarve. De bogen, grotten en kliffen zijn gevormd door het klotsen van zout water tegen de kustlijn. Een boottocht laat ons toe om de kliffen ook vanaf zeehoogte te zien. Na deze prachtige uitzichten komen we terug tot rust in ons hotel. Wie wil kan Lagos verder ontdekken en nog enkele laatste souvenirs aankopen. We sluiten onze laatste avond gezellig samen af met ons diner in het hotel.

Overnachting in hotel Aqualuz Lagos 4*.

Dag 9 | Faro – Brussel (O)

Ontbijt. We nemen de transfer naar de luchthaven van Faro voor onze rechtstreekse vlucht naar Brussel. We komen terug thuis na een fantastische reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met Brussels Airlines
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Overnachtingen in 4* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Zaventem: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 12 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

Interesse

 • Persoonlijke gegevens

 • Belangrijk! Staat uw naam genoteerd zoals vermeld op uw identiteitskaart?
 • Bekijk hier onze verkoopsvoorwaarden