16/06/2024 | 8 dagen
 

Albanië

Voel een mix van culturen, landschappen en religies

Prijs per persoon:

€ 2230 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 2430 bij verblijf in een éénpersoonskamer

VROEGBOEKKORTING: de eerste 5 boekingen! EERSTE 5 BOEKINGEN REEDS VERKOCHT!
– € 50 per persoon

Prijs geldig tot 20/02/2024. Bij boeking na deze datum kunnen er prijsstijgingen van toepassing zijn.

Belangrijk! Deze reis is in samenwerking met Alleenreizenden 50 Plus waardoor er meerdere Alleenreizenden op deze reis ingeschreven (kunnen) zijn. Voor meer info bel ons gerust.

Rondreis Albanië

In het hart van de Middellandse Zee, aan de Adriatische en Ionische Zee, ligt Albanië, dat één van de interessantste bestemmingen ter wereld aan het worden is. Nog relatief onbedorven door de globalisering, zullen we een inspirerende mix van beschavingen en culturen opmerken – wat dit Europese land echt uniek maakt.

Albanië, de bakermat van Moeder Theresa, biedt vandaag de dag niet alleen strand- en bergvakanties, een bruisend stadsleven en een ontspannen terrasjescultuur, maar ook iets wat tegenwoordig steeds zeldzamer wordt in Europa: een kijkje in een geheel eigen cultuur.  Albanië is niet alleen voorbehouden aan avonturiers, het is een warm en oprecht gastvrij land – met genoeg ruwe kantjes om het interessant te houden.

Verblijfshotels:
2 nachten Tirana: Hotel Opera 4*
1 nacht Berat: Hotel Colombo 5*
2 nachten Gjirokaster: Hotel Argjiro 4*
2 nachten Vlora: Hotel Partner 4*

Troeven
• Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem
• Verblijf in kwalitatieve hotels
• Voel een mix van culturen, landschappen en religies
• Verken de smalle geplaveide straatjes
• Geniet van de echte en warme gastvrijheid

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart minimaal 3 maand geldig bij aankomst

Munt
De nationale munt van Albanië is de Albanese Lek.

Lokale tijd
In de zomer is het in Albanië één uur later.

Klimaat
De beste reistijd voor een rondreis Albanië is vanaf mei t/m oktober. De gemiddelde temperatuur in juni ligt rond de 26 graden Celsius.

Lees hier meer over het volledige reisprogramma

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met TUI fly vanaf Zaventem
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf het vertrek door Jan Boon
 • Alle vermelde transfers volgens programma
 • Verblijf in kwalitatieve 4* en 5* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Antwerpen: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.

VLUCHTEN

Vluchten met Tui Fly

16/06 Brussel – Tirana
23/06 Tirana – Brussel

Vluchturen onder voorbehoud.

REISPROGRAMMA

Dag 1 | Zondag 16 juni 2024 | Brussel – Tirana (A)

Vertrek vanuit Brussel voor onze rechtstreekse vlucht naar Tirana. Transfer naar ons hotel en check-in.

We starten de namiddag met een stadstour door Tirana. De tour begint op het Skanderbegplein, het hart van de stad, vernoemd naar de nationale held en een van de grootste pleinen in Albanië. Onze lokale gids vertelt het verhaal van de belangrijkste gebouwen rond het plein, zoals de Klokkentoren, gebouwen van het Ministerie, Paleis van Cultuur, enz… We bezoeken het Nationaal Museum, een plek om te leren van het oude Illyrië tot het post-communistische tijdperk.

De tour gaat verder langs Blloku, een gebied waar alleen de communistische elite woonde. In Blloku vinden we nog steeds de residentie van Enver Hoxha, de communistische leider van Albanië. We zullen ook de Piramide zien, gebouwd als museum ter ere van Enver Hoxha en het Bunk Art Museum. Deze topgeheime bunker, met de codenaam ‘Pillar’, werd gebouwd tussen 1981 en 1986 en was bedoeld als schuilplaats voor topambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken in geval van een nucleaire aanval.

Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het Hotel Opera 4*.

Dag 2 | Maandag 17 juni 2024 | Tirana – Berat (O-M-A)

Ontbijt. We nemen onze transfer richting Berat voor een sightseeing tour met een bezoek aan het Onufri Museum. De prachtige museumstad Berat is een goed bewaard gebleven Ottomaanse stad met een levendige en prachtige middeleeuwse citadelwijk bovenop de heuvel. De stad staat ook bekend om zijn landschappelijke schoonheid en als de “Stad van de Duizend Ramen”, vanwege de vele grote ramen van de oude versierde huizen die uitkijken over de stad. Onufri is een Albanees nationaal museum gewijd aan Byzantijnse kunst en iconografie. Het museum bevindt zich in de kerk van het Ontslapen van Maria. Het werd vernoemd om Onufri te eren.

Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag genieten we van een wijnproeverij in Cobo winery. Met uitzicht op de legendarische berg Tomorr en vlakbij de heuvels die de stad Berat omringen, biedt het wijnhuis van de familie Cobo de ideale gelegenheid om authentieke Albanese wijnen te proeven. Na de rondleiding over het terrein worden gasten uitgenodigd om een glas wijn te delen met een lid van de Cobo familie onder het genot van een verscheidenheid aan zelfgemaakte Albanese kazen en lokaal geteelde olijven.

Transfer naar ons hotel in Berat. Avondmaal en overnachting in het Hotel Colombo 5*.

Dag 3 | Dinsdag 18 juni 2024 | Berat – Gjirokaster (O-A)

Na het ontbijt vertrekken we richting het dorp Gjirokaster. Gjirokaster ligt in het zuiden van Albanië op de steile helling van de Drino vallei en kijkt uit over een historisch landschap omringd door besneeuwde bergen. Deze ‘stad van duizend treden’ bestaat uit honderden torenhuizen in Ottomaanse stijl met kenmerkende stenen daken, houten balkons en witgekalkte stenen muren. Van feodaal bolwerk tot Ottomaans juweel tot Italiaanse kolonie, de stad heeft vele heersers gekend en heeft dichters, schrijvers en kunstenaars geïnspireerd.

Een wandeling door het netwerk van geplaveide straten die steil uit de bazaar omhoog lopen, voeren ons terug in de tijd. Een bezoek aan het enorme 13e-eeuwse kasteel brengt de avontuurlijke verhalen over middeleeuwse heersers en communistische wreedheden tot leven. Gjirokaster, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is één van de weinige Ottomaanse koopmanssteden die de Balkan nog rijk is.

Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in het Hotel Argjiro 4*.

Dag 4 | Woensdag 19 juni 2024 | Gjirokaster – Butrint (O-M-A)

Ontbijt. Transfer voor een bezoek aan Butrint. Geen reis naar Albanië is compleet zonder een bezoek aan de oude stad Butrint, één van de meest opmerkelijke archeologische centra van Albanië en de Balkan, door UNESCO beschermd als Werelderfgoed. Als we door de ruïnes wandelen, is het moeilijk  een voorstelling te maken van de verschillende vormen die de stad heeft aangenomen en de verschillende lotgevallen van de inwoners door de generaties heen.

Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoeken we Nationaal Park “Blue Eye”, die vlakbij de stad Saranda ligt. In het verleden was het gesloten voor bezoekers omdat het het privéverblijf was van de communistische leiders van Albanië. Het nationale park heeft 18 natuurlijke bronnen en staat vol met hazelnoot-, walnoot-, kersen-, dennen- en sparrenbomen. Één van de bronnen is het gelijknamige “Blauwe Oog”, een geologisch fenomeen van tektonische oorsprong, waarbij het water in het binnenste gedeelte van de bron zeer donkerblauw lijkt – als de pupil van een oog – en een lichtere kleur blauw als buitenste ring – de iris.

Avondmaal en overnachting in Hotel Argjiro 4*.

Dag 5 | Donderdag 20 juni 2024 | Gjirokaster – Ardenice – Vlora (O-M-A)

Ontbijt. Vandaag rijden we richting Ardenice voor een eerste stop aan het klooster. Dit zelden bezochte maar prachtige kleine klooster ligt op een heuveltop tussen de steden Lushjë en Fier. Het is een Oosters-orthodox klooster dat in 1282 werd gebouwd door een Byzantijnse keizer. De nabije Sint-Mariakerk in het klooster bevat belangrijke fresco’s van plaatselijke kunstenaars.

We bezoeken ook Apollonia, een oude Griekse stad in Illyrië, gelegen op de rechteroever van de rivier de Aous. De ruïnes liggen in de regio Fier, vlakbij het dorp Pojani, in het huidige Albanië. Lunch in een lokaal restaurant en transfer naar Vlora voor wat vrije tijd.

Deze stad, waar in 1912 de onafhankelijkheid van Albanië werd gevestigd, is tegelijkertijd de thuisbasis van de traditionele polyfone muziek, voortreffelijke culinaire lekkernijen en enkele van de beste stranden van het zuiden. Het prachtige water, de weelderige bossen en de historische kloosters van de eilanden Zvërnec en Sazan, het populaire strand van Orikum, het spectaculaire eiland Karaburun en de lagune van Narta, met de rijkste flora en fauna van het land, zijn slechts enkele voorbeelden.

Avondmaal en overnachting in Hotel Partner 4*.

Dag 6 | Vrijdag 21 juni 2024 | Vlora – Sazani – Karaburun Eilanden (O-A)

Ontbijt. Vandaag een boottocht op de planning richting Sazani en de Karaburun Eilanden. Het eiland Sazan was ooit een militaire basis. Op het eiland werd een kleine stad voor officiersfamilies gebouwd. Het eiland heeft een prachtige natuur en een verscheidenheid aan planten. We verkennen de rustgevende natuur en genieten van het kristalheldere water van het eiland. We varen verder langs het schiereiland Karaburun om de mystieke grotten, exotische baaien en rotsstranden van de Ionische Zee te bezoeken. Naast toeristische attracties heeft het schiereiland Karaburun ook een grote historische waarde. We verkennen de grot van Haxhi Ali, die wordt beschouwd als de grootste grot van het schiereiland.

Vrij middagmaal en vrije tijd in de namiddag.

Avondmaal en overnachting in Hotel Partner 4*.

Dag 7 | Zaterdag 22 juni 2024 | Vlora – Kruja – Tirana (O-A)

Ontbijt. In de voormiddag nemen we een laatste transfer richting Kruja. We bezoeken er het Nationale Museum en de oude bazaar. Kruja is een middeleeuwse stad, gebouwd op 560 meter boven zeeniveau, op de hellingen van de Sari-Salltiku berg. De naam Kruja is afgeleid van het Albanese woord krua, wat ‘waterbron’ betekent. De citadel werd in de 4e eeuw na Christus de belangrijkste Illyrische vesting in het gebied.

Het Nationaal Museum Gjergj Kastrioti Skenderbeu is één van de meest bezochte musea in Albanië. Dit museum is gebouwd in het beroemde Kruja fort, het hoofdkwartier van de Albanese staat en de personificatie van de nederlaag van de Ottomaanse legers. In dit museum zijn paviljoens tentoongesteld zoals het paviljoen van de oudheid en de vroege middeleeuwen, het paviljoen van de Albanese leiders, de Ottomaanse invasie en het trotseren van deze invasie, het paviljoen van middeleeuwse kastelen, het Albanese verzet, de kanselarij van Skanderbeg, enz… Vrije lunch. Vervolgens kunnen we nog op zoek naar enkele souvenirs of genieten we samen van een terrasje met lokale dranken.

Avondmaal en overnachting in Hotel Opera 4*.

Dag 8 | Zondag 23 juni 2024 | Tirana – Brussel (O)

Ontbijt in het hotel en check-out. We nemen onze transfer naar de luchthaven van Tirana voor onze vlucht terug naar Brussel. Welkom thuis!

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug met TUI fly vanaf Zaventem
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf het vertrek door Jan Boon
 • Alle vermelde transfers volgens programma
 • Verblijf in kwalitatieve 4* en 5* hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Luchthaventaksen en BTW

Niet inbegrepen in de prijs

Toeslagen

 • Transfer vanuit Lochristi of Destelbergen naar Antwerpen: €50 per persoon
 • Autoparking Lochristi: €10 per wagen
 • Vertrek bij u thuis! Luchthaventransport in samenwerking met Billo: prijs op aanvraag.

Betaal in schijven

Groepsreizen 50+ biedt de mogelijkheid om te betalen in termijnen. U betaalt geen voorschot bij reservatie, maar de totaalsom wordt gedeeld in het aantal maanden tussen datum van reservatie en dag van vertrek zodat u per maand slechts een klein bedrag moet betalen waar u financieel minder van zult voelen.

REIS GEGARANDEERD VANAF MIN. 10 PERSONEN (MAX. 20 PERSONEN). DE VERMELDE HOTELS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD EN KUNNEN VERVANGEN WORDEN DOOR EEN GELIJKWAARDIG ALTERNATIEF. VERMELDE PRIJZEN ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD. BEHOUDENS AFWIJKING ZIJN NOOIT INBEGREPEN: VERHOGING LUCHTHAVENTAKSEN, VERGOEDINGEN EN FOOIEN, TOERISTENBELASTING IN HET BUITENLAND EN DE VRIJE UITSTAPPEN. OM ORGANISATORISCHE REDENEN OF ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN (BV. KLIMAAT, WEGENWERKEN, OPENINGSUREN, …) KAN DE VOLGORDE VAN HET PROGRAMMA WORDEN AANGEPAST. VLUCHTGEGEVENS ZIJN STEEDS ONDER VOORBEHOUD.